Alzheimer Café over ontspanning

In het zogenoemde Alzheimer Café Amstelveen wordt donderdag 25 mei (19.30-21.00 uur) een interactieve avond over ontspanning gehouden. Locatie van het café is het woonzorgcentrum De Luwte van Zonnehuisgroep Amstelland, Wimbledonpark 361. Zaal open vanaf 19.00 uur.

Het gaat er om mensen met dementie en hun naasten een goede afleiding van de nare ziekte te bieden. In het Alzheimer Café Amstelveen komen zowel theorie als praktijk van creatieve en ontspannende activiteiten aan de orde. De avond wordt geleid door Cornelie Swart.

Door creatief bezig te zijn en spelletjes te doen kunnen mensen met dementie met hun naasten ontspannen. Het samen doen van een activiteit verbindt en levert plezier op. Maar het kan lastig zijn om iemand met dementie in beweging te krijgen of iets te laten ondernemen. Daarom zullen tijdens het Alzheimer Café handvatten en aandachtspunten worden aangereikt om het makkelijker te maken samen een spelletje of een creatieve bezigheid op te pakken.

Activiteiten

Naast de theorie worden ook diverse creatieve en ontspannende activiteiten aangeboden. Iedereen zal in de gelegenheid worden gesteld hier aan mee te doen. De avond zal een gezellige en ontspannen sfeer hebben.Voor meer informatie: coördinator van de Alzheimer Cafés Regio Amstelland en Meerlanden, e-mail: [email protected]

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden. Om er heen te gaan hoeft men niet van te voren aan te melden, maar men kan er gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

 

 

 

Lees ook:Alzheimer café in de Luwte
Lees ook:‘Vroegsignalering’ in Alzheimer café
Lees ook:Alzheimer café over diagnose bij dementie
Lees ook:Meeting zorg-professionals jonge dementerenden
Lees ook:Bijeenkomst mantelzorg jongeren met dementie

Eén reactie op “Alzheimer Café over ontspanning

  1. Frank Bikker

    Hoeveel % heeft men bezuinigd op de dagopvang voor deze groep?
    Is dat soms ook in de algemene reserve verdwenen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.