Meeting over jonge dementen nu in Meent

Wegens overstelpende belangstelling is het Alzheimer Café op donderdag 30 maart (16.00 uur) verplaatst van De Luwte naar ontmoetingscentrum De Meent aan Orion 3. De bijeenkomst gaat over dementie bij jongeren en is door de projectgroep ‘Jonge mensen met dementie’ van Alzheimer Nederland georganiseerd voor zorgprofessionals. Het thema luidt: ‘bijzondere zorg voor een bijzondere doelgroep’.

Dementie op jonge leeftijd is ingrijpend. De meeste zorgvoorzieningen voor mensen met dementie zijn gericht op ouderen en voldoen daarom nauwelijks aan de behoeften van jonge mensen met dementie en hun naasten. Om daar verandering in te brengen is het afdelingsbestuur Amstelland en Meerlanden van Alzheimer Nederland de projectgroep ‘Jonge mensen met dementie’ gestart.

Het doel van de bijeenkomst op 30 maart is professionals in de zorg voor te bereiden op de omgang met en de opvang van jonge mensen met dementie. Christian Bakker (GZ-psycholoog bij Florence in Den Haag en senior onderzoeker bij het RadboudUMC, Nijmegen) en Freek Gillissen (verpleegkundig consulent bij het Alzheimer Centrum van het VUmc, Amsterdam) proberen antwoorden te geven op de volgende vragen: Welke problemen zijn kenmerkend voor jonge mensen met dementie? Aan welke vorm van zorgverlening hebben jonge mensen met dementie en hun naasten vooral behoefte? Hoe kan deze zorg het beste gerealiseerd worden?

Na de presentaties is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De dagvoorzitter is Job van Amerongen, verpleegkundige dagbesteding bij Brentano. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de zorg en/of beleidsmatig betrokken is bij de zorg. Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen. Aanmelden via email: [email protected]Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/nieuws/kennisoverdrachtmiddag-jonge-mensen-met-dementie. Ontvangst vanaf 15.45 uur. De bijeenkomst zal rond 18.00 uur worden afgesloten met een korte borrel.

 

Lees ook:Meeting zorg-professionals jonge dementerenden
Lees ook:Meeting voor jonge mensen met dementie
Lees ook:Bijeenkomst mantelzorg jongeren met dementie
Lees ook:Internetforum ver dementie op komst
Lees ook:Bijeenkomst over jonge dementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.