Verpleegprotest tegen stop bedrijfskleding Brentano

Brentano heeft bedrijfskleding voor verzorgenden in haar tehuizen afgeschaft. Medewerkers in die sector moeten eigen kleding dragen. De meerderheid van het personeel komt daartegen in opstand. Volgens de directie geeft het dragen van eigen kleding meer ‘huiselijkheid’ op de werkvloer, maar medewerkers denken dat de zoveelste bezuiniging aan de orde is.

Intussen heeft de Ondernemingsraad klakkeloos met de nieuwe richtlijn ingestemd, zonder het betrokken personeel te raadplegen. Volgens FNV had dat niet mogen gebeuren. De vakbond wil overleg met de directie. De meeste medewerkers van in elk geval Nieuw Vredeveld hebben een petitie getekend en een brief aan directie en OR gestuurd.

Volgens hen is bedrijfskleding niet alleen om hygiënische redenen, maar onder meer ook wegens de herkenbaarheid door een uniform noodzakelijk. “Soms zit iemand onder het bloed, een andere keer is er sprake van vreselijk smerige toestanden. Wij werken ook met dementen in besloten afdelingen”, meldt een van de medewerkenden.

Personeelsleden melden dat eigen kleding vaak niet heet gewassen kan worden, zoals de uniformen. Onlangs vertrok de directeur van Brentano met enkele tonnen. “Misschien moet dat geld terug komen door ons uit te kleden”, schampert een verpleegkundige.

Er heeft geen overleg met de personeelsleden plaats gevonden. Er is in vakantietijd een briefje opgehangen, dat trouwens al weer weg is, waarin kort de nieuwe kledingvoorschriften stonden, vertelt iemand.

 

 

 

Lees ook:Gemeentemensen in het nieuw
Lees ook:(Inleg) kruisje
Lees ook:Brentano inventariseert woonwensen voor nieuw complex Klaasje Zevenster
Lees ook:‘Directie Brentano incompetent’
Lees ook:Burka taboe voor ambtenaar gemeente

Eén reactie op “Verpleegprotest tegen stop bedrijfskleding Brentano

  1. Slimpie

    De belachelijkheid ten top, maar daar grossiert Brentano in. Maar volgens de politiek verantwoordelijke figuren gaat alles prima en zo niet dan is het toch de schuld van Brentano.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.