Ook zorg over Amstelveense zorgcentra

Herbert Raat

“Prima dat de resultaten van het onderzoek nu in de openbaarheid zijn gekomen”, zegt wethouder Herbert Raat van Zorg (VVD). De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bracht onder meer de namen van 150 zorginstellingen naar buiten waar iets aan de hand is. In Amstelveen vielen Amstelring Groep, Zonnehuis Groep Amstelland en Brentano (met Huis aan de Poel, Klaasje Zevenster en Nieuw Vredeveld, alsmede thuishulp onder zich) onder de 150.

“Als je een hotel wilt boeken, kun je via een sterrensysteem kijken waar je terecht komt en er zijn ook beoordelingen op internet te zien. Zoiets bestaat voor verpleeghuizen niet. Dat is gek eigenlijk. Ik juich het dan ook toe dat iedereen nu een beetje meer inzicht kreeg in de kwaliteit van de verleende zorg. Er zijn ook instellingen waar het wél goed gaat. En dat blijkt ook uit het onderzoek.”

De Tweede Kamer heeft bij staatssecretaris Van Rijn sterk op openbaarmaking aangedrongen. Toen bleek eindelijk dat het in Amstelveense zorginstellingen niet zo perfect is als velen, ook in de politiek, geneigd zijn aan te nemen. De lijst van de 150 instellingen is in vier categorieën verdeeld. Brentano valt onder categorie 4, wat wil zeggen dat de bezoeken van de inspectie dit jaar zijn afgerond, maar bij signalen of klachten worden hervat.

Stichting Amstelring Groep, met elf instellingen, is in de hoogste categorie ingedeeld. Het betekent dat de situatie er zorgelijk is. Voor de hulp in de huishouding zette Raat vorig jaar die organisatie aan de kant, om vier aanbieders er voor terug te laten komen, die in vier delen van de stad aan het werk gingen. In Amstelveen valt ook het verpleeghuis Groenelaan er onder, maar daar lijkt het nu beter te gaan. Amstelring zegt overigens zelf niet onder verscherpt toezicht te staan, waarmee het dus IGZ tegenspreekt.

Hoewel Brentano onder de 150 problematische instellingen valt, zegt de organisatie blij te zijn met de positieve resultaten van het onderzoek door de inspectie. Dat zij toch op de lijst van de 150 voorkwam, heeft Brentano naar haar zeggen nogal verbaast.

Zonnehuisgroep

Niet in de hoogste categorie, maar in de tweede, waar vervolgtoezicht plaats vindt, valt de Zonnehuisgroep. Die heeft diverse tehuizen in Amstelveen en omgeving. De vestiging in Westwijk is volgens de groep door de inspectie goed beoordeeld. Daarom zou de organisatie onmiddellijk na de publicatie door de inspectie opheldering hebben gevraagd. Zij is door IGZ ingedeeld in een categorie waar toezicht aan de orde blijft en bezoeken en gesprekken met het bestuur plaats vinden om te zien hoe geconstateerde tekortkomingen worden opgelost.

Volgens Raat verdient overigens niet alleen wat fout gaat vermelding, maar ook veel dingen die naar zijn mening goed gaan. Hij vindt dat velen in de zorg heel hard werken. “Maar als je een probleem niet ziet en duidelijk noemt in de openbaarheid kun je het niet oplossen”, zegt hij. “Zonder diagnose geen genezing. En wat er fout of goed is, moet voor iedereen duidelijk zijn en niet in verhullend jargon in geheime rapporten terecht komen.”

 

 

Lees ook:Beth Shalom zorg krijgt onvoldoende van inspectie
Lees ook:Koops bezorgd over kwaliteit verpleging Groenelaan
Lees ook:Verbeterplan Nw Vredeveld op schema, zegt directie
Lees ook:Exit Amstelring huishoudelijke hulp
Lees ook:Weer klachtenregen over Nieuw Vredeveld

82 reacties op “Ook zorg over Amstelveense zorgcentra

 1. Jan Demming

  Prima dat de zorgstellingen onderzocht zijn op kwaliteit. En dan is het nu de hoogste tijd om de kwaliteit van staatssecretaris Van Rijn aan een nauwkeurig onderzoek te onderwerpen. Wedden dat we dan kort daarna hartelijk afscheid van deze prutser in het kwadraat kunnen nemen?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rotary-vriendje

  Citaat:”In Amstelveen vielen Amstelring Groep, Zonnehuis Groep Amstelland en Brentano (met Huis aan de Poel, Klaasje Zevenster en Nieuw Vredeveld, alsmede thuishulp onder zich) onder de 150.”

  Dat zijn dus nagenoeg alle huizen in Amstelveen. Wat moet er nog meer gebeuren wil een wethouder zijn verantwoording nemen en aftreden.

  Ik zou zeggen meneer Raat; treed af !

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Vriendje, ik weet dat dit onderwerp je na aan het hart ligt, is het dan niet nodig om je nickname te laten vallen! Men neemt je dan ook serieuzer.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rotary-vriendje

    Ja, Frank. Moreel heb je misschien gelijk en ik heb niets te verliezen, maar daar ben ik kennelijk te laf voor. Ben ooit onder de poort van Delphi doorgelopen met de tekst: Ken U zelve
    en ik zal nimmer voor mijn onvolmaaktheid weglopen. Dus ik zal er zeker over nadenken. Gr. Marco (het begin is er :-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

     Jazeker, je komt dan meer als 1 van die 4 apostelen over.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Zoostje

     Rotary…doe niet mee aan verlangens om je nickname kenbaar te maken. Ik weet wie je bent en ik weet hoezeer je betrokken bent met de gemeenschap.Je bent een geweldige burger!

       /   Beantwoorden  / 
     1. PeterPC

      Ik weet wie Rotary is. En mij zal het worst wezen hoe hij zich noemt.

      In tegenstelling tot allerlei NSB achtige types die uit Zuidoost komen dan wel op het Stadshart vertoeven.

        /  
   2. Zoostje

    Waarom zou hij dat doen? Jij en ik weten wie hij is, integer, geweldige man, hart voor zijn partij.En ook nog eens een geweldig debater. Dus Rotary-vriendje,doe zoals je hart je ingeeft.Ik neem Rotary-vriendje trouwens volledig serieus. Maar twijfel aan Frank Bikker die steeds opnieuw de VVD alle voordeel van de twijfel geeft. Terwijl het tegendeel toch wel bewezen is. Raat doet slechts kwaad aan de zorg. En kan beter aftreden. Al die zogenaamde ‘goede’ kwaliteitszorg, is gewoon een fabel. Hij heeft gefaald als wethouder Zorg. Erken dat gewoon.Jij wil toch ook niet oud worden in deze gemeente? Die constant prat gaat over diezelfde kwaliteit die blijkbaar slecht is?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

     Niemand is volledig goed of slecht, maar dat wil jij maar niet accepteren. Dat geldt voor elke partij. Denk je anders dan moet je oppassen dat je niet verwordt tot een fanaticus. De geschiedenis heeft nu eenmaal bewezen dat dat mensensoort erg gevaarlijk is. Het maakt dan niet uit of ze van links of rechts komen.

       /   Beantwoorden  / 
 3. Robert van Waning

  Citaat: “Volgens Raat verdient overigens niet alleen wat fout gaat vermelding, maar ook veel dingen die naar zijn mening goed gaan.”

  Knap hè? De pers is voor Raat een instrument dat hij virtuoos bespeelt. Na een mislukt wethouderschap liggen voor hem als voorlichter de banen voor het oprapen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Moet je zien RvW doet zijn mond open bij een sociaal onderwerp. O nee, hij kan zich weer bezig houden met houden met zijn favoriete hobby; “Raat belasteren”

     /   Beantwoorden  / 
   1. Zoostje

    Het is toch RAAT die de portefeuille zorg heeft?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

     Klopt en daarom draagt hij de verantwoordelijkheid, maar hij is niet de enige.

       /   Beantwoorden  / 
 4. frank bikker

  De wethouder moet niet zo schijnheilig doen. De verzorgingshuizen, verpleegtehuizen en thuishulp viel trouwens tot 2016 niet eens onder hem, daarna gedeeltelijk. Ik vraag mij trouwens af hoe een wethouder die de financiën beheert tevens ook kan gaan over ouderenbeleid enz. In het verleden zijn er vanuit burgers (o.a. via Dichtbij.nl + reageerders) toch signalen zat gekomen. Daarnaast bestaan de diverse beoordelingssites. Velen daarvan waren louter negatief. Nu is het vaak wel zo dat op dergelijk soort sites vaak het negatieve overheerst, maar als het alleen maar dat is geeft dat toch wel te denken.
  Daarnaast heeft wethouder Raat blijkbaar Van Rijn altijd op zijn blauwe ogen geloofd. Er is in ieder geval in de hagiografisch berichtgeving rondom deze man nog iets verschenen dat hij vraagtekens heeft gezet bij het Haagse beleid. Maw. op dit vlak heeft hij enkel een slaafse houding aan genomen, terwijl de man (als ie wil) echt wel anders kan.

  Daarnaast moeten ze ook niet zo piepen, als jij via een soort moderne koppelbazerij, je personeel het allerlaagste salaris, een waardeloze rechtsposities, bijna geen volledige werkweken enz aanbiedt, kun je niet verwachten dat je waar voor je geld krijgt.

  De werknemers zullen hun reguliere werk afraffelen ( dus niet goed voor kwaliteit) en voor de rest gaan ze beunhazen in het zwarte circuit om maar aan enigszins normaal inkomen te hebben. Al dit bovenstaande was nog niet bij onze bestuurlijke hoogintelligente, vooruitziende elite opgekomen zullen we maar zeggen.

  Dat Raat nog durft te roepen dat het prima is dat de resultaten naar buiten zijn gekomen hebben we niets. Het past hem eerder spijt te betuigen en als de bliksem aan het werk te gaan ipv het uiten van deze holle, ronkende, lege retoriek.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Holle, ronkende retoriek is het enige dat Raat intellectueel ter beschikking staat. VVD-ers komen mensen die meer afhankelijk zijn van de overheid dan hun eigen soort, veelal tegemoet met sigaren uit eigen doos.

   Gisteren nog een zitting van de Regioraad bijgewoond in de Stopera. Daar onze vriend Pieter Litjens horen spreken over hoe erg hij het vindt dat het OV steeds moeilijker toegankelijk wordt voor mensen met een beperking. Een grote bak empathie stortte de Amsterdamse wethouder uit over de veelal gehandicapte insprekers, maar de boodschap uit zijn reactie was zeer VVD: prima, meer toegankelijkheid voor mensen met een beperking in het OV ? Dan halen we het geld wel weg bij andere voorzieningen waar gehandicapten aanspraak op maken. Het geld kan maar één keer uitgegeven worden. Rechts medeleven mag immers geen poen kosten……

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank Bikker

    Laat ze eerst maar eens de hoogste schijf van HA supersnel afbouwen met minstens 2%/ jaar. Deze regering pakt iedereen van de allerlaagste inkomens t/m wat kleine middeninkomens.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jan Demming

     Allemaal akkoord, maar als puntje bij paaltje komt stemt driekwart van Amstelveen in maart volgend jaar als gewoonlijk op de VVD. Vraag me niet waarom, maar het is gewoon zo.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Rotary-vriendje

      Precies, Jan ! Daar erger ik me ook altijd aan. Met leugens en virtueel geld €1000 van Rutte, worden kantoorarbeiders naar de VVD gelokt. €200 meer dan een havenarbeider per maand en ze denken gelijk dat ze bij de elite horen. Die VVD lacht zich helemaal krom met al die sloebers die op hun stemmen.

        /  
     2. Olaf Oomes

      Tja Jan daar heb je gelijk in. Wellicht komt het omdat er geen echt alternatief is. Als je overweegt links te stemmen kan je maar beter gelijk je geld weggeven. D66, zo heeft de praktijk in het huidige B&W bewezen, is eigenlijk geen haar beter. PvdA is inmiddels een weinig zinvolle splinter en BBA zou kunnen echter is, zeker op dit moment, te amateuristisch om een gedegen wethouder te kunnen ophoesten, zo blijkt. Het CDA zou een alternatief kunnen zijn hoewel die partij in de huidige gemeenteraad redelijk onzichtbaar is iets wat ik van een oppositie partij redelijk vreemd vind. Aan de CU maak ik verder geen woorden vuil.

      Dus ja dan kom je als gemiddelde en bemiddelde Amstelvener toch vaak bij de VVD uit. Op zich geen echt slechte keuze als je Hr. Raat even wegdenkt.

        /  
     3. Rotary-vriendje

      Hoi Olaf

      Jij zegt: “Als je overweegt links te stemmen kan je maar beter gelijk je geld weggeven.”

      Aan wie dan? Kun je dat uitleggen? Ik zie dat niet zo.

        /  
     4. Olaf Oomes

      @Rotary-vriendje
      Je eindigt met: “Ik zie dat niet zo”. Dat geeft mij aan dat ik je nimmer ga overtuigen. Ik ga dit dus verder ook niet proberen.

        /  
     5. Zoostje

      Eigen dikke ik en de rest mag het uitzoeken, zoiets Jan Demming?

        /  
     6. Frank Bikker

      @Zoostje Kan je ook nog in iets anders dan in slogans en kretologie praten? Je hebt toch wel meer in huis?

        /  
     7. Rotary-vriendje

      Overtuigen en gedachten uitwisselen kan een mooi compromis opleveren. Niemand krijgt de ideale samenleving zoals hij die zich voor zich ziet.

      Als het dan ophoudt wanneer je denkt minder dan een overtuiging of overhalen binnen te halen, dan verandert er niets. Maar dat is een keuze.

        /  
  2. Robert van Waning

   Frank, je schrijft: “Er is in ieder geval in de hagiografisch berichtgeving rondom deze man nog iets verschenen dat hij vraagtekens heeft gezet bij het Haagse beleid.”

   Moet dat ‘iets’ niet ‘niets’ zijn?

   En bedoel je dat in hagiografie kritiek geen plaats krijgt? Dat is precies mijn bezwaar tegen de voortdurende ophemeling van Raat in de lokale ‘pers’.

     /   Beantwoorden  / 
  3. Zoostje

   RvW mag dus geen dingen zeggen over Raat, maar jij mag dat wel?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank Bikker

    RvW mag niets over Raat zeggen aangezien hij in het verleden nog nooit zijn mond heeft opengetrokken over een sociaal onderwerp. Hij grijpt enkel elk onderwerp aan om een bak stront over Raat uit te storten en het maakt dan niet uit of het over omgewaaide bomen gaat of dit, als het maar tegen Raat is, want die heeft in het verleden zijn opgeblazen egootje doorgeprikt door hem heel beleefd te zeggen dat hij een aandachttrekker is ten koste van zijn medeburgers.

    Ik vind het trouwens veel belangrijker hoe jij over de algemene gang van zaken in de zorg denkt. Zelfs PC heeft een genuanceerde maar duidelijke uitspraak hierover gedaan.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    Frank, “Bak stront”? Bedoel je mijn reactie van 6 juli 2016 at 22:37? Die was uiterst mild vergeleken met alles wat jij en anderen daarna over Raat en zijn falende beleid hebben geschreven. Zie de bloemlezing van 8 juli 2016 at 10:39.

    En verder kom je weer off-topic met diezelfde oude koe uit de sloot.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Geheelonthouder

     Ik heb sterk het vermoeden dat Frank elke opmerking van jou m.b.t. Raat daaronder categoriseert.

       /   Beantwoorden  / 
 5. Robert van Waning

  Het artikel gaat (zoals best vaak) over Raat en heeft (zoals gewoonlijk) een positieve toon en strekking: Het gaat allemaal prima in Amstelveen, want Raat heeft verstandige maatregelen genomen, zoals de geografische verdeling van Amstelveen onder vier thuiszorginstellingen.

  Dat is een voorbeeld van Raats virtuoze manipulatie van de pers, want die thuishulp is een heel ander onderwerp. (Ik heb trouwens mijn twijfels geuit over die verdeling.)

  De aanhoudend stroom van positief nieuws die Raat – met welwillende medewerking van de lokale ‘pers’ – genereert, verdient een kritische beoordeling door onafhankelijke en zelfstandig denkende burgers. Daarvoor is dit forum.

  Frank, twee reageerders vóór mij pleitten voor het aftreden van deze wthouder. Daar zei je niets over. Ik wenste Raat een succesvolle voortzetting als voorlichter en je gaat mij meteen weer bashen. Dat is duidelijk jóuw hobby.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Ik wordt beroerd van uw vooroordelen. Waar staat dat het in Amstelveen goed gaat, terwijl wordt gemeld dat vrijwel alle zorginstellingen in deze stad onderwerp toezicht door de inspectie zijn? Waar staat dat de door Raat genomen maatregelen verstandig zijn? Nou ja, de SP pleitte er min of meer voor dat de thuiszorg bij Amstelring bleef. Dat heb ik inderdaad niet gemeld, maar je kunt niet alles zeggen. Raat heeft met geen woord tegen mij over de thuishulp gesproken, ik constateerde zelf dat dezelfde Amstelring er op dat gebied door hem was uitgegooid. Maar wat deze wethouder ook zegt, het valt bij u natuurlijk altijd verkeerd want hij deugt niet voor zijn vak. En elke uitlating van hem is propaganda. Aldus Robert van Waning. Zullen we nu stoppen met dat gezeik?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Zoostje

    “Ik wordT” ?????

      /   Beantwoorden  / 
    1. Peterpc

     Tja, taalnazi jij hebt het toch ook altijd over sabboteren. Dus wat is je punt? Misschien eens on topic reageren?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Zoostje

      Ach het woord nazi ligt jou volgens mij voor op de tong. Iedereen die het niet met jou eens is en dat zijn er nog al wat, is een nazi toch? Zielige reacie weer en nu on topic heer van Faassen.

        /  
  2. Rotary-vriendje

   Iemand die iets tot vooroordeel reduceert maakt zich meestal ook schuldig aan vooroordelen.

   Ik begrijp dat de heer van Waning het zwijgen wordt opgelegd ? Als er iemand gebasht wordt is het RvW wel.

   Laten we de vrijheid van mening tot in de ruimste zin van het begrip omarmen en dat een mate van vasthoudendheid sommigen niet zint, lijkt mij niet het probleem van degene die deze uit.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    De ruimste zin is nou uitgerekend bij Rob van Waning niet welkom. Die komt altijd met wetten, regels, voorschriften etc aan om op grond daarvan wat anderen als hun mening over hem te berde brengen aan te klagen. Dat probleem ontloopt men als Van Waning zich hier niet meer meldt. Ook u gaat er trouwens niet op in dat ik nergens moslims noemde en nergens schreef dat het prima gaat in Amstelveen. Integendeel. In het artikel werden de instanties genoemd die onder toezicht staan. Maar uk hun ook u uw vooroordeel.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

     JB heeft gelijk. Het lijkt mij beter om ons op de inhoud van het artikeltje te richten. Het is natuurlijk wel zo dat voor deze beschamende vertoning niet enkel Raat verantwoordelijk is, maar de meerderheid van de gemeenteraad. Ik ben dan ook benieuwd hoe de PvdA,GL,OCA, CU, SP en bbA hierop reageren. Groeperingen die toch zeggen voor de belangen van deze groep op te komen, ieder vanuit zijn eigen visie op de maatschappij.
     Het is toch beschamend dat deze partijen eigenlijk niet bereid zijn om echt samen te werken om dit probleem uit de wereld te helpen en dat zij vaak er de voorkeur aan geven om hun eigen partijpolitieke belangen te laten prevaleren met als gevolg dat zij eigenlijk helemaal niets bereiken van wat zij zeggen te willen bereiken.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      Het probleem blijft toch dat je als gemeente wel veel zorgtaken hebt gekregen, maar geen zeggenschap hebt over verpleeghuizen. Daar ook niet aan meebetaalt. Ik weet dus niet of er los van partijpolitiek iets aan de wantoestanden in de tehuizen meer is te doen dan klagen bij de directies. Maar dat zou natuurlijk luid en duidelijker kunnen….

        /  
     2. Frank Bikker

      Gedeeltelijk met je eens. Jij weet dat ik daar in het verleden ook genoeg uiting aan heb gegeven en enkele anderen met mij, zelfs mensen die werkzaam in deze branche ( waar de angst om den brode regeert), maar het lijkt mij toch dat een gemeente hier een bepaalde rol in kan spelen, want ze vertegenwoordigen ook die inwoners en moeten dus ook voor hun belangen opkomen. Zelfs toen vele gemeenten bepleitten om meer tijd om deze veranderingen in te voeren, heeft de gemeente Amstelveen niets gedaan.
      Daarnaast zou je ook iets van het aantal plaatsen in verpleegtehuizen kunnen zeggen. Op dit moment woont er een te grote groep “zelfstandig” ( die vallen WEL onder de gemeente) waar geen plaats voor is of wat ronduit onverantwoord is. Deze groep blijft vaak onder de radar en daar merkt niemand iets van, behalve de direct betrokkenen.

        /  
   2. Zoostje

    En zo is het @Rotary-vriendje!

      /   Beantwoorden  / 
 6. Olaf Oomes

  Het heeft er thans toch alle schijn van dat het bolwerk Raat ernstige scheuren begint te vertonen. Wellicht is zijn uiterste houdbaarheidsdatum aanstaande.
  Dit is niet het eerste dossier waarop Hr. Raat het politiek uit zijn vingers laat glippen.

  We worden allemaal senior en dan willen we in ons Amstelveen toch graag in een goede zorginstelling terechtkomen mocht dat aan de orde zijn. Ik krijg op basis van deze rapportage toch echt het idee dat dit op dit moment in Amstelveen niet het geval is.
  In plaats van te sparen moet Hr. Raat wellicht eens gaan investeren!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   @Olof Volledig met je eens, ook al gaan de geldstromen niet via de gemeente zoals JB elders meldde. Hij was ook in staat om indertijd een hele vreemde bureaucratische kronkel recht te breien via zijn connecties in Den Haag ( En die heeft ie en niet alleen VVD) Hij heeft zich daar nog op laten voorstaan. Laat hij nu met dit groter onderwerp aan de slag gaan en niet wat dooddoeners debiteren van “Laten we ook die zaken benoemen die goed gaan”. Ja, dank je de koekoek, niets gaat volledig goed of fout. Aan dit soort gezwatel hebben we niets.

     /   Beantwoorden  / 
 7. Robert van Waning

  JB, reageer ook eens op wat de anderen schreven. Twee pleitten voor het aftreden van wethouder Raat. De derde reageerder liet geen spaan heel van Raats beleid en van diens ‘holle, ronkende en lege retoriek’. Volgens de vierde reageerder heeft Raat zijn houdbaarheidsdatum bereikt.

  Werd u ook beroerd van díe kritiek of alleen van de mijne omdat ik de meegaandheid van de lokale pers er bij betrok?

  Volgens mij wordt u beroerd van tegenspraak. Dan is het vervelend om te moeten leven in een democratie met grondwettelijk gegarandeerde vrijheid van meningsuiting.

  Waarom vervoerde u destijds eigenlijk schrijfmachines naar de Sovjet-Unie? Wilde u die mensen in staat stellen Was dat opdat die mensen lovende dingen over de communistische machthebbers konden schrijven?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   O, ik moet weer wat van u. Deze keer reageren op anderen. Iedereen mag over Raat zeggen wat hij wil. Alleen niet over Van Waning, want die voelt zich snel bedreigd, beledigd, etc. Ik wordt niet beroerd van kritiek op Raat, maar van de eindeloze herhaling. Over handhaving op het Stadsplein t.a.v. scooters, fietsen en lawaai. Verder mag iedereen mij tegenspreken wat – dat is u kennelijk weer ontgaan – geregeld gebeurt, ook door degenen die u wilt aanklagen. U bent voorstander van vrijheid van meningsuiting voor zover die u niet treft. Eigenlijk alleen van vrijheid voor uw eigen mening. Dat was destijds ook zo met de top van de Sovjet-Unie. Vandaar die (wettelijk daar ook verboden) gesmokkelde schrijfmachines etc. Het was voor u een heerlijk land trouwens, want het baste er van de wetten, regels en voorschriften, waaraan ik mij dus niet hield…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Zoostje

    Iedereen mag over RvW zeggen wat hij of zij wil, maar niet over Raat?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Bikker

   RvW je moet woorden niet lopen te verdraaien en eens goed lezen wat ik eerder bij dit artikeltje over jou schreef. Het onderwerp interesseert je geen bal, enkel Raat bashen. Ik mag hopen dat JB je een ban geeft als je zo alles weet te verdraaien.

     /   Beantwoorden  / 
  3. Robert van Waning

   Frank, hoezo verdraai ik jouw woorden? Jij had toch kritiek op Raats beleid? Hij moest van jou toch spijt betuigen en als de bliksem aan het werk gaan? Je noemde Raat zelfs schijnheilig en zijn retoriek ‘hol, ronkend en leeg’. Toe maar. Daar heb ik niets aan toe te voegen.

   Schrik je misschien van je eigen woorden en ga je daarom mij maar weer eens bashen?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank Bikker

    Helemaal niet en ik neem er geen letter van terug. Ik zeg enkel dat hij bij dit probleem is ondersteunt door de meerderheid van de gemeenteraad en dat andere partijen weigeren om echt samen te werken op dit vlak , terwijl ze toch echt raakvlakken hebben.

    Mij interesseert de persoon Raat eigenlijk geen bal. Het gaat mij erom dat in een gemeente als Amstelveen die zich erop beroemd 1 van de beste woongemeenten van Nederland te zijn, het mogelijk is dat men de oudste en zwakste groep zo in de kou kan laten staan, nadat er vanuit de bevolking genoeg signalen zijn gekomen. Dat neem ik de meerderheid van de gemeenteraad kwalijk met aan het hoofd Raat.

      /   Beantwoorden  / 
   2. PeterPC

    Frank heeft natuurlijk volkomen gelijk m.b.t, verdraaien, dingen uit de conext halen etc. Alleen voor je eigen weidoening. Jij bent eigenlijk de enige hier die dat doet. Geeft niet hoor, maar we hebben je allemaal door.

    Alleen Marco moet daar nog een beetje achter komen.

    Want bij deze opmerking had je ook nog de toevoeging “mislukt wethouderschap”.

    Maar dat liet je voor het gemak maar achterwege.

    Zo te zien is JB druk aan het verwijderen en redigeren van teksten
    bezig geweest.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

     @PC En wat vind jij van dit onderwerp. Dat van RvW is volkomen oninteressant. Die kennen we nu wel.

       /   Beantwoorden  / 
     1. PeterPC

      “Het had alleen wel zorgvuldiger gekund met die lijst van ‘slechte verpleeghuizen’. Zo staan er grote concerns bij, zoals Amstelring, waaronder zo al zestien verpleeghuizen vallen. Die zijn, bewijsbaar, lang niet allemaal slecht. Ronduit verwarrend zijn de formele kwalificaties over de zwaarte van het toezicht – dus hoe goed of slecht het er is.”

      Bron: Elsevier 7-7-2016

      Zo denk ik er ook een beetje over. M.a.w. ik speel Raat niet de zwarte piet toe. Het blijft aanmodderen in de gehele zorg. Met dank aan dat Haagse gespuis.

        /  
     2. frank bikker

      Er zit wat in je opm. Die is ook waar! Maar ik blijf er bij dat de raad + Raat hier grote steken hebben laten vallen en in meerderheid de andere kant hebben uitgekeken. Om alles op het bordje van Den Haag te leggen is ook te goedkoop. Op zijn minst had het lokale bestuur de verantwoordelijkheid van signalering of bij vermoeden van foute toestanden moeten aandringen op inspectie.
      Je hebt zonder meer een punt dat men praat over hele gezondheidsorganisaties en niet over tehuizen, waarin de kwaliteit onderling ook binnen dezelfde instelling sterk kan verschillen.

        /  
     3. PeterPC

      Als Den Haag zegt tegen de gemeentes, jullie moeten die zorg zelf gaan doen is het gevolg dat er naar manieren gezocht gaat worden om e.e.a. goedkoper te doen. Met alle gevolgen van dien. Dat er dan wel geld weggesmeten wordt aan ‘zwembadjes’ en ‘kunstwerken’ etc dan is dat schrijnend.

        /  
     4. Robert van Waning

      En – niet te vergeten – naar een “historische” bunker.

        /  
 8. KGB

  De grijze golf komt eraan in Amstelveen. Het vraagstuk lost zich gaandeweg als vanzelf op.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Jan Demming

  De teksten van KGB lijken verdraaid veel op die van gerben.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Is dit nu het enige wat een PvdA’er heeft bij te dragen? Trek dan alsjeblieft je keutel in, gerben.

     /   Beantwoorden  / 
 10. Robert van Waning

  Iedereen is het er hier wel over eens dat Raat als wethouder niet zo’n succes is.

  Frank Bikker vindt dat Raat spijt moet betuigen en als de bliksem aan het werk moet gaan. Hij noemt Raat schijnheilig en diens retoriek ‘hol, ronkend en leeg’. Marco Rotary schreef dat Raat maar eens moest opstappen en Olaf Ooms is van oordeel dat Raat zijn houdbaarheidsdatum heeft bereikt. Jan Demming begrijpt niet dat Amstelveen de VVD ondanks Raat toch aan een meerderheid blijft helpen. Mijn mening is wel duidelijk en – mede door de felle reacties van Johan Bos daarop – bekend.

  Samenvattend lijkt de conclusie van dit forum dat er sprake mag zijn van een ‘mislukt wethouderschap’.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan Demming

   Hr. van Waning, nu begrijp ik helemaal wat anderen bedoelen met het foutief citeren door u. Het is niet vanwege de heer Raat dat ik niet begrijp waarom zoveel Amstelveners op de VVD stemmen, maar vanwege de VVD zelf, die landelijk gezien het hele land naar de filistijnen aan het helpen is, uiteraard met hartelijke steun van de PvdA.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Robert van Waning

    Ik had Frank Bikker overigens juist geciteerd en zijn woorden niet verdraaid. De beschuldiging was een typisch geval van framing.

      /   Beantwoorden  / 
    1. slimpie

     Het is GVD godsgeklaagd dat RvW weer alles weet te verdraaien naar een nummertje Raat bashen. RvW zit voor iedereen even te bepalen wat ie denkt.
     Het gaat hier over het sociale beleid tov ouderen, maar dat vindt de aso RvW totaal onbelangrijk.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Robert van Waning

      Slimpie, noem één inhoudelijke bijdrage van jou aan deze discussie over het sociale beleid tov ouderen. Je bent toch geen aso? Volgens mij gaat het trouwens over asociaal beleid dat als sociaal wordt gepresenteerd.

        /  
    2. Frank Bikker

     RvW wil je mij nooit citeren, want zoals jij dat doet is dat in principe allemaal verdraaid.

       /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Jan Demming, u schreef niet te begrijpen waarom Amstelveen (lokaal dus) op de VVD blijft stemmen. “Vraag me niet waarom, maar het is gewoon zo,” schreef u. De conclusie lijkt gewettigd dat u het bij een geslaagd wethouderschap van VVD-er Raat vast wél had geweten.

     /   Beantwoorden  / 
 11. KGB

  De nazi bunker kan Raat achtervolgen. Maar verder zonder twijfel geschikt voor Minister Communicatie in het eerstvolgende kabinet. Opvolger van Rutte kan ook!

    /   Beantwoorden  / 
 12. frank bikker

  RvW weet de hele discussie naar het onderwerp Raat over te hevelen ipv de kwaliteit van de zorg en het gezwatel van de politiek hierover.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Robert van Waning

  Frank Bikker schrijft dat ik in m’n eentje de hele discussie naar het onderwerp Raat overgeheveld. De volgende commentaren op het functioneren van die wethouder heb ik echter NIET geschreven:

  “Wat moet er nog meer gebeuren wil een wethouder zijn verantwoording nemen en aftreden. Ik zou zeggen meneer Raat; treed af!”

  “De wethouder moet niet zo schijnheilig doen.”

  “Ik vraag mij trouwens af hoe een wethouder die de financiën beheert tevens ook kan gaan over ouderenbeleid enz.”

  “Daarnaast heeft wethouder Raat blijkbaar Van Rijn altijd op zijn blauwe ogen geloofd. .. op dit vlak heeft hij enkel een slaafse houding aan genomen, terwijl de man (als ie wil) echt wel anders kan.”

  “Dat Raat nog durft te roepen dat het prima is dat de resultaten naar buiten zijn gekomen hebben we niets.”

  “Het past hem eerder spijt te betuigen en als de bliksem aan het werk te gaan ipv het uiten van deze holle, ronkende, lege retoriek.”

  “Holle, ronkende retoriek is het enige dat Raat intellectueel ter beschikking staat.”

  “Allemaal akkoord, maar als puntje bij paaltje komt stemt driekwart van Amstelveen in maart volgend jaar als gewoonlijk op de VVD. Vraag me niet waarom, maar het is gewoon zo.”

  “D66, zo heeft de praktijk in het huidige B&W bewezen, is eigenlijk geen haar beter. .. Dus ja dan kom je als gemiddelde en bemiddelde Amstelvener toch vaak bij de VVD uit. Op zich geen echt slechte keuze als je Hr. Raat even wegdenkt.”

  “Zelfs toen vele gemeenten bepleitten om meer tijd om deze veranderingen in te voeren, heeft de gemeente Amstelveen niets gedaan.”

  “Het heeft er thans toch alle schijn van dat het bolwerk Raat ernstige scheuren begint te vertonen.”

  “Wellicht is zijn uiterste houdbaarheidsdatum aanstaande. Dit is niet het eerste dossier waarop Hr. Raat het politiek uit zijn vingers laat glippen.”

  “Laat [Raat] nu met dit groter onderwerp aan de slag gaan en niet wat dooddoeners debiteren van “Laten we ook die zaken benoemen die goed gaan”. Ja, dank je de koekoek, niets gaat volledig goed of fout. Aan dit soort gezwatel hebben we niets.”

  “Maar ik blijf er bij dat de raad + Raat hier grote steken hebben laten vallen en in meerderheid de andere kant hebben uitgekeken.”

  “De nazi bunker kan Raat achtervolgen. Maar verder zonder twijfel geschikt voor Minister Communicatie in het eerstvolgende kabinet.”

    /   Beantwoorden  / 
 14. Zoostje

  Alles wat je hier schrijft als je op beantwoorden klikt komt vervolgens elders terecht. Wie weet kan JB-VVD-er iets doen aan zijn site?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Het verplaatsen van reacties te maken kan hebben met het verwijderen van reacties, begreep ik.

   Er zijn niet alleen reacties verwijderd die in strijd waren met de Gebruiksvoorwaarden van Blog.nl, maar er zijn ook teksten gewijzigd en ingekort omdat die Johan Bos niet bevielen. Dat is in strijd met die zelfde Gebruiksvoorwaarden.

   Willekeur regeert, onze meningsuitingen zijn vogelvrij. Wij staan daar net machteloos tegenover als destijds de burgers in het communistische Oostblok, China, Noord-Korea, Zimbabwe,etc. Dit is democratie en publiek debat op z’n Amstelveens.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Zoostje

    Welke zijn dan de verwijderde reacties? En waar reageer ik dan op, als de heer Bos zijn blog aanpast aan zijn gerieven? En waarom wordt men daarin dan niet gekend? Idd mocht dat waar zijn, dan denk ik dat de heer Bos een probleem kan krijgen. Je mag dus hier reageren als dat binnen zijn ‘beleid en opvattingen’ valt?

      /   Beantwoorden  / 
   2. Zoostje

    Ik klik op beantwoorden en mijn reactie verdwijnt in het niets. Kom ik diezelfde reactie tegen op een totaal andere plek. Nou zo kan ik ook een blog opzetten. Dan kan er ook nooit een normale discussie ontstaan. Met dank aan de blogmanager!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Bos

   Bedoelt u mij met JB-VVD-er? Leuk dat ik nu weer eens rechts ben. Ik ben geregeld ook ultra links genoemd. Overigens geen lid van enige partij. Ik ga niet eens stemmen. Maar ik ben blij dat iedereen een ander etiket op mij plaatst.

     /   Beantwoorden  / 
   1. KGB

    Slapend rijk word je en het is je van harte gegund, beste JB.

      /   Beantwoorden  / 
 15. Zoostje

  Ik weet wie Rotary is. En mij zal het worst wezen hoe hij zich noemt.

  In tegenstelling tot allerlei NSB achtige types die uit Zuidoost komen dan wel op het Stadshart vertoeven.

  Onze PVV-er PC heeft weer een mening? Smeerlap. Vanuit Zuidoost een proostje voor onze Amstelveense jenevertapper.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Peterpc

   Smeerlap? Jij staat volgens mij lekker bij te verdienen in een parkeer garage. Dat is pas smerig.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Zoostje

    Nouuuu Petertje PC even on-topic he, of geldt dat slechts voor anderen?

      /   Beantwoorden  / 
 16. Zoostje

  In dit artikel ging het trouwens om slechte zorg, gefaciliteerd door onze wethouder zorg de heer Raat, kan er toch echt niets anders van maken.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Frank Biiker

  Ik mag in ieder geval concluderen, dat iedereen ongeacht de politieke voorkeur, vindt dat het niveau van verpleegtehuizen op een heleboel plekken beneden de maat is.
  Daarom roep ik alle mensen ongeacht politieke origine op om te gaan nationaalzorgfonds.nl en daar een digitale handtekening achter te laten. Deze actie gaat wel over meer, maar toch.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan Demming

   Volledig met vorige schrijver eens.

     /   Beantwoorden  / 
   1. KGB

    Nazi luchtje hangt aan dat woord: nationaal.
    Een zorgfonds door en voor allen, klinkt stukken beter.
    Dus kan de actienaam aangepast? En hou ook altijd rekening met gemoedsbezwaarden.

      /   Beantwoorden  / 
 18. Frank Bikker

  Gisteren net een oude tante begraven, die nauwelijks meer vooruit kon. Zij zat in een verzorgingshuis met extra zorg, maar ze zat wel 5x in de week uren soms met een luier vol stront. Dit zou komen vanwege personeelsgebrek. Geestelijk was ze nog best goed en lichamelijk vond men dat ze nog niet ver genoeg heen was om euthanasie te laten plegen. `Versterving`was de enige mogelijkheid daar. Dat houdt in geen eten en drinken. Door dat laatste krijg je helse pijnen. )alles verkrampt) Ze kreeg zelfs geen morfinepompje. Als het te erg werd enkel een injectie. Het restant wat in die kist lag, herkende ik niet meer. Zie hier een concreet geval van de totale dehumanisering van de zorg door de bezuinigingen.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Frank Bikker

  Misschien leuk om dit oude artikeltje waarin de hr. Raat een sterrensysteem bepleit voor de verpleegtehuizen uit het archief op te diepen.
  Wat is er eigenlijk van dit plannetje terecht gekomen? En hebben de cliënten of hun familie eigenlijk wel echt invloed op waar ze terecht komen, gezien het tekort aan plaatsen?
  Dit lijkt mij een belangrijk item gezien het feit dat de hr. Raat zijn derde ambtstermijn in zal gaan.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.