Weth. Raat wil pols in zorg voelen…

Herbert Raat in Huis aan de Poel

Mooi natuurlijk dat wethouder Herbert Raat van Zorg (VVD) geregeld naar zorgcentra gaat, om – zoals hij zelf zegt – de vinger aan de pols te houden in die sector, maar of het klagen op de werkvloer daardoor afneemt, is de vraag. Volgens de gemeente bestaat er voor de komende maanden een planning omtrent die bezoeken. Als ik een advies mag geven: Houd die geheim Zeg maar zoals de digitale achterkamer raadsweb verborgen blijft voor de media en de burgerij. Moet een koud kunstje zijn, want ondanks al het geleuter over openheid, is die juist schrikbarend achteruit gegaan, maar dat terzijde.

De wethouder, die ook nog eens een stel ambtenaren meeneemt naar zorginstanties, zou ik willen adviseren daar niet aangekondigde invallen te doen en te praten met niet door de directie gekozen medewerk(st)ers. Vooral niet met managers, want die hebben nog nooit een cliënt van dichtbij gezien en zijn geneigd bejaarden als rollen drop te behandelen. Zij zijn de slachtoffers die nu eenmaal de inzet van hun dik belegde boterham vormen, maar daarmee houdt het echt op. Maar zoek eens bewoners in hun kamers op, dus degenen die niet op komen draven. Misschien gebeurt dat al, maar te weinig. Dat een wethouder in die zorgcentra op tomeloze ellende stuit, is mij nooit opgevallen. En ik denk dat de regimes daar wel voor zorgen.

Op Raats blog is al zijn hele bezoekagenda te zien. Zodat de bazen van die clubs zich er goed op kunnen voorbereiden. F0ut. Wedden dat het goeddeels allemaal klopt? Zo’n gemeentelijke bestuurder wordt door de directies in de watten gelegd. Vinger aan de pols is een kwestie van de hartslag van de sjouwers in de praktijk en degenen voor wie zij te weinig in touw mogen zijn te voelen. Men kan zelfs om een bezoek van Raat vragen. Denk nou niet dat degenen die wat hebben te verbergen dat snel zullen doen.

Dezer dagen was Raat met drie ambtenaren in ’t Huis aan de Poel, ooit ressorterend onder Stichting Bejaardenzorg Amstelveen (SBA), maar nu – zelfde afkorting – onder Stichting Brentano Amstelveen, na via een fusie die veel rijkere collega te hebben leeg gegeten, wat inmiddels ook Nieuw Vredeveld (voorheen waarschijnlijk het beste zorgcentrum in de stad) is overkomen.

Zegen

Volgens de wethouder zei tijdens zijn bezoek aan de woonservicezone Populierenlaan een van de bewoonsters dat het een zegen is in Amstelveen oud te worden. Ik denk dat ze gelijk had, want het kan altijd slechter. En hij hoorde wat dingen over contacten met de wijk, bijvoorbeeld dat ze de wijkagent nog nooit hadden gezien. Maar uit het gemeentelijke persbericht krijg ik toch de indruk dat tevredenheid overheerste bij de slachtoffers van de ouderenzorg. Hoe zou het toch komen dat ik heel andere geluiden hoor uit de kring van degenen die de zorg moeten verlenen, maar uit vrees voor mogelijke represailles altijd vragen hun namen niet te noemen. Want door de personele kaalslag in de zorg kan men daar al gauw zeggen: ‘Als het je niet bevalt, rot je maar op. Voor jou tien anderen.’

In de zorgcentra wemelt het trouwens van de niets kostende vrijwilligers en bij mensen thuis moeten mantelzorgers steeds meer aan de slag. Als cement van de samenleving, zeggen de politiek dan. Om de bezuinigen, was natuurlijk een eerlijker uitspraak, maar die klinkt minder idealistisch. En politici houden nu eenmaal vol idealen na te streven…

 

Lees ook:Raat: Burgemeester moet hier wonen
Lees ook:Krankzinnige ambtelijke adviezen
Lees ook:Raat: Zorg blijft risicogebied
Lees ook:Raat mee op jacht op bijstandsfraude
Lees ook:Raat: Doofpot á la Keulen is dodelijk

47 reacties op “Weth. Raat wil pols in zorg voelen…

 1. Anarchistje

  Ach die Raat die zich de benen uit zijn lijf loopt om zgn betrokken te zijn. Maar Johan Bos, wellicht toch een klein puntje van kritiek: Kunt u iets aan uw taal- en spellingscontrole doen? Het is bijna niet te lezen op deze manier.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rotary-vriendje

  De parades uit de koude oorlog zijn er niets bij. Komediant Raat op bezoek bij een paar bejaarden. Fotootje, handje schudden en een kopje koffie en de mensch is weer zoet.

  “Wat een charmante man, hè, Stien ? En dat ie zo helemaal naar ons toe komt. Je ken wel merken dat ze het goed je voor hebben.”

    /   Beantwoorden  / 
  1. Anarchistje

   Inderdaad. Deze man, aanhanger van zijn eigen corrupte partij (de VVD), schudt de handjes van ouderen, liegt en bedriegt ze voor…, maar ja wat weten die zielige oudjes nog he? Die zien een wethouder van diezelfde corrupte partij als een soort godheid die iets voor hen ‘doet’. Misbruik maken van noem ik dit.Kijk nou eens echt in dat gezicht van die wethouder. Daar straalt toch de desinteresse en de toekomstige winsten van af?

     /   Beantwoorden  / 
  2. Anarchistje

   “Stientje, stem op mij…,als je op mij stemt dan krijg je een derde kopje koffie gratis, het verlies deel ik in de fractie”. Ohhhhhhh, ik krijg nog een kopje koffie? Nou dan stem ik op jou. Zo werkt dat. Kijk nou eens echt naar dat gezicht met die handen naar een oudje toe en je gaat toch over je nek?

     /   Beantwoorden  / 
 3. CeeBee

  Afblijven hoor Herbert! Het domein van de zorg is namelijk al decennia lang ‘eigendom’ van je opponenten. En dan is het natuurlijk helemáál niet de bedoeling dat je het zorgdossier ook nog es goed oppakt en uitvoert. Dankzij jou zijn je traditionele bashers namelijk helemaal van de leg. Hun argumenten -je weet wel, neo-liberalisme en marktwerking- zijn ook helemaal uitgekauwd. Gooi je tegenstanders alsjeblieft wat kruimels toe Herbert, want erkennen dat een liberaal het misschien wel eens goed doet is echt teveel voor ze.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Keurig verwoord CeeBee.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Rotary-vriendje

   “Hun argumenten -je weet wel, neo-liberalisme en marktwerking- zijn ook helemaal uitgekauwd…”

   Je bedoelt de geweldige vruchten die we in Westwijk zien met huizen van 3 tot 6 ton. De glitter van de marktwerking en wie zijn kansen pakt verdient ook wat ?
   Ja, zeker prachtige huizen en geslaagde voorbeelden van het neo-liberalisme. Schulden, schulden en nog eens schulden omdat mensen denken: “ik werk er hard voor (het meest labiele argument trouwens dat ik dikwijls hoor) dus ik heb wel wat schulden verdiend !
   Totdat het neo-liberale spelletje zegt “Game over”. Dat kan de schuldsanering/samenleving voor hun onverantwoorde ‘academische’ gedrag opdraaien.

   En mensen die een sociale huurwoning zoeken zijn de parasieten van de maatschappij omdat ze volgens Rutte hun kansen niet hebben gepakt. Ons mooie (ver)Nederland.

     /   Beantwoorden  / 
  3. frank bikker

   Raat is natuurlijk niet in zijn eentje verantwoordelijk voor de afbraak in de zorg. Daarvoor moet je in Den Haag zijn die die hele zorg over de schutting bij de gemeentes heeft gegooid met een korting van 40% in vele gevallen. Daarnaast heeft Den Haag ook nog geweigerd in vele gevallen het geld te oormerken.
   Het is niet voor niets dat vele thuiszorgorganisaties omvallen, als je maar per gewerkt uur 19 tot 24 euro betaalt.Volgens CeeBee krijg je voor 9,33 euro de beste mensen in de huishoudelijke hulp die er zijn. Dat kan gewoon niet!Daarnaast heeft de vrije markt van thuiszorgorganisaties natuurlijk ook boter op zijn hoofd door overnames ( die natuurlijk wel betaald moesten worden), te hoge salarissen voor directies en te veel bureaucratie.( die stijgt naar mate een organisatie groter wordt)

   De grootste ellende zit niet in de verpleeghuizen, waar men over het algemeen de mensen zo goed mogelijk probeert te verzorgen, maar in de wijken, waar de zorg veelal wordt uitgevoerd door goedwillende partners en vrijwilligers aangevuld met een karige professional. Vandaag kreeg ik het bericht dat net iemand, waar ik als vrijwilliger kwam, 2 dagen dood in zijn huis had gelegen. Een paar jaar geleden was zo iemand in aanmerking gekomen voor een verzorgingshuis.

   Nu zegt men dat mantelzorgers en vrijwilligers dat moeten doen, alsof voor die tijd dit fenomeen niet bestond. Er bestonden in Amstelveen , al honderden en honderden, zo niet enkele duizenden mensen die een handje toestaken in de zorg. Ik ken mensen van in de 80 die dat nog doen, maar volgens de neo-liberalen moet dat nog meer. CeeBee, je mag mensen best aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid, maar wanneer is genoeg genoeg?

   Ik praat dan nog niet over stagiairs en werkervaringsplekken, die in de praktijk vaak zaken moeten overnemen waartoe ze niet eens bevoegd zijn.

   Al deze mensen zouden eens 1 of 2 weken moeten stoppen met hun werk of zich precies houden aan de zaken waartoe zij bevoegd zijn, dan ligt de hele zorg op zijn gat en zitten onze ouderen letterlijk in de stront, nadat zij gemiddeld zo’n 45 jaar aan onze maatschappij hebben bijgedragen.

   Ik geloof wel dat Raat er zo veel mogelijk probeert uit te slepen voor onze ouderen, maar aan de andere kant is hij wel lid van 1 van de clubs, die deze rigide bezuinigingen heeft doorgevoerd en als zodanig staat hij er wel symbool voor.

     /   Beantwoorden  / 
   1. CeeBee

    frank, wil je me geen uitspraken in de mond leggen die ik niet gedaan heb? Verder ga ik niet de hele zorgdiscussie overdoen, want dat was mijn punt niet.

    En voor de goede orde, net als Herbert Raat ben ik ook lid van die ‘club’. Een club die gelukkig oog heeft voor de lange termijn houdbaarheid, zodat we op den duur niet 40 % van ons inkomen op zien gaan aan zorg. Lastig natuurlijk weer die feiten, maar wel goed voor de duiding zal ik maar zeggen..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     Ik kan me heel goed begrijpen dat iemand van de VVD niet die hele zorgdiscussie over wil doen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. CeeBee

      Dat heeft meer te maken met het feit dat jij met dit onderwerp weer eens ‘mister-know-it-all’ uithangt die ons wel eens even gaat vertellen hoe de wereld in elkaar steekt en zou moeten steken. En of we dan even willen reageren op die ellenlange epistels van jou om vervolgens daar een nog langer epistel als antwoord op te krijgen. Dát is waar ik voor pas, niet voor de discussie an sich.

      Dat je het weet.

        /  
     2. Frank

      CeeBee, ik spreek nogal eens mensen van de werkvloer. Zij constateren dat met name de ouderenzorg achteruit kachelt. Dat is gewoon een feit en niet een kwestie van ik-weet-het-allemaal. Ik had ook graag gezien dat het anders was. Naar mijn idee zijn er best nog wel alternatieven te bedenken.

        /  
     3. CeeBee

      Je bevestigt alleen maar mijn stelling frank, maar zo te merken heb je het niet door.

        /  
    2. Frank

     Fijn he TSN is failliet. Weer zoveel ouderen in de onzekerheid. Was ook zo’n bedrijf wat aan de overnameritus leed.

     Ik ben tegen geen enkele partij, als zij maar een oplossing bedenken en geen geloof verkondigen in wat voor isme dan ook. En om de gezondheidszorg als totaal als een produkt te beschouwen vind ik iets zonder normen of waarden. Maar misschien is dat mijn isme.

       /   Beantwoorden  / 
 4. Robert van Waning

  Wat deze liberaal in ieder geval goed doet, is ervoor zorgen dat er steeds een fotograaf bij is. Dit is pure zelfpromotie van een professionele voorlichter met (te) hechte banden met de lokale pers. Die verwaarloost zodoende haar taak om deze bestuurder en raspoliticus kritisch te volgen en te beoordelen. Daaraan heeft Amstelveen straks het open verkeersriool van de verbrede A9 te danken. Dat Herbert Raat gewoon zijn werk doet, hoeft toch niet steeds in de krant? Of toch, omdat het nieuws is?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hadjememaar

   Zeg van Waning, wat ben jij een smerig ventje. Jij hebt iets tegen Raat. Jij verwijt dat hij veel aan pr doet. Dat mag, maar direct begin je over je “open riool”, terwijl iedere reageerder hier het over het artikeltje heeft, behalve het miezertje van Waning.

   Nee, je weigert zelfs om een mening te geven over de inhoud van het stukje, Calimero. Kruip nu maar weer terug in je mestvaalt, jammerend over een persoonlijke aanval. Dat is precies ook de bedoeling.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rotary-vriendje

    @Hadjememaar. Ik ben het niet altijd met Van Waning eens, maar is iemand een smerig ventje als je kritiek hebt op iemands stijl van optreden ?

    En sinds wanneer is het verboden iets tegen iemand te hebben ? Je kunt toch moeilijk om de narcistische trekjes van Raat heen. En begrijp me niet verkeerd; iemand mag veel in de media zijn, veel op de foto staan, enz. Maar dan staat het iemand anders ook vrij om daar iets van te vinden. Ik vind de dominantie van Raat ook iets griezeligs krijgen. Mag toch ?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hadjememaar

     Zegt ook iets over de rest.

     Wat betreft van Waning Google eens zijn naam, dan zie je genoeg vuiligheden en persoonlijke vetes langskomen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Robert van Waning

      @Haadje, mij kan je tenminste googelen onder mijn eigen naam, want ik hoef mij niet te schamen voor mijn uitingen. Je suggereert weer van alles, maar je benoemt niets. Je lijkt PC wel.

        /  
     2. PeterPC

      Zeg smerig ventje, laat mij erbuiten.

        /  
     3. PeterPC

      De Google search op rvw EN antisemitisme is ook altijd goed voor nogal wat hits.

        /  
     4. Robert van Waning

      Beschuldigingen genoeg, maar geen enkel bewijs.

        /  
     5. PeterPC

      Wees er maar trots op. Je naam met antisemitisme samen op de internets.

        /  
     6. Robert van Waning

      Wees maar trots op je valse beschuldigingen. Ze slaan nergens op, maar dienen een ander doel, namelijk de verhulling van wandaden uit naam van racisme.

        /  
     7. Hadjememaar

      Inderdaad Peter, een heleboel hits. Wat een figuur zeg!

        /  
     8. Rotary-vriendje

      PeterPC komt zijn geestelijk afval weer even storten.

        /  
    2. Anarchistje

     Goeie reactie @ Rotary-vriendje! Narcistje Raat mag nooit bekritiseerd worden, nou het wordt tijd dat,dat eens gebeurt.

       /   Beantwoorden  / 
   2. PeterPC

    Klopt Hadjememaar. Een foto van Raat, of de naam Raat en rvw gaat full retard. Het is een puur persoonlijke hetze die de verwarde man voert. Nog even en hij wordt een gevaar voor zijn omgeving. Met een beetje pech heeft Raat een dezer dagen bescherming nodig.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   @Niemandweetwiejijbent, iemand anoniem aanvallen en beledigen, dat is écht smerig. Zeg wie je bent, als je durft.

   Onze lokale Ceaucescu kan zijn gang gaan omdat er geen kritische lokale pers is en omdat kritische burgers de mond wordt gesnoerd. Het A9-drama is daar één van de gevolgen van, tot in lengte van jaren.

   Of Raats aanpak van de zorg goed uitpakt, moet men maar afwachten. Van de lokale media worden wij in ieder geval niet wijzer, terwijl dat wel hun functie is.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Die hadjememaar heeft me de woorden uit de mond gehaald en wat jij nu over de zorg zegt, is enkel weer een reden om je gebruikelijke riedel af te draaien. Johan Th. Bos laat zijn mening duidelijk merken, hij heeft zelf ook argwaan.
    Jouw opmerking over de zorg is enkel maar voor de vorm. Dat hele onderwerp interesseert je namelijk geen zier.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    De gebruikelijke riedels van Frank en Hadjememaar (PC?) gaan weer alleen over mij en niet over de topic. Raats pr-apparaat functioneert op alle fronten, waar nodig als zijn verdediging. Hij is onaantastbaar.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     Smerig ventje, waarom haal je mij erbij?

     Ga eens hulp zoeken.

       /   Beantwoorden  / 
 5. ciska

  Hele goede suggestie van Johan om die bezoekdata van Raat geheim te houden voor de tehuizen.
  Daarnaast nog 2 suggesties van mij.
  Ga eens onaangekondigd bij willekeurige clienten thuis langs zonder dat de wijkzorg op de hoogte is.
  Laat ook eens een willekeurig persoon van de werkvloer achter de rug van haar leidinggevende om langskomen op het gemeentehuis.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Matthijs

  @vW. Ik volg dit nu enige tijd. De antipathie van u tegen Raat en lokale pers moet wel heel groot zijn. Maar kunt u toch niet eens over iets anders beginnen? Wordt eentonig zo. Raat is een ramp voor Amstelveen, vindt u. Maar dat telkens herhalen in dezelfde woorden, leidt m.i. tot niks.

    /   Beantwoorden  / 
  1. ciska

   Jij ook al, Matthijs.

     /   Beantwoorden  / 
  2. PeterPC

   Juist Matthijs. Het heeft helemaal niets met Raat als politicus te maken maar met de persoonlijke rancune van rvw tegen Raat.

   Ik heb het al eerder gezegd dat dit ziekelijke vormen begint aan te nemen.

   Nog even en rvw gaat denken om een vvdg te doen.

   De man, rvw, woont een halve kilometer bij me vandaan, en ik ben als doodsbang.

     /   Beantwoorden  / 
 7. Robert van Waning

  Telkens als Raat de lokale pers gebruikt voor zijn zelfpromotie, heb ik behoefte om daarop te reageren, gewoon voor een beetje tegenwicht tegenover deze lokale zonnekoning met al die jaknikkers en meelopers om hem heen.

  Herbert Raat (VVD) staat iedere keer met z’n foto en z’n verhaaltje in AmstelveenZ, Amstelveen Dichtbij en Amstelveen.blog en hij is ook nog te zien en te horen op de gesubsidieerde lokale tv-zender RTV-A.

  Wat maken jullie je toch druk om die paar kritische reacties van mij? Moet echt ieder tegengeluid gesmoord worden?

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Jouw kritische reacties zijn puur persoonlijke haat opmerkingen. Ga eens op de inhoud in. Gaat niet lukken toch.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Robert van Waning

    “Ga eens op de inhoud in,” schrijft OffTopicPC. Dat is echt om te gillen.

      /   Beantwoorden  / 
 8. Robert van Waning

  Ik schreef één on-topic reactie op het artikel over de manier waarop Herbert Raat (VV) funtioneert als wethouder Zorgverlening. Daarop kwamen twaalf reacties die – in de gebruikelijke bewoordingen en met dezelfde onbewezen aantijgingen – over mij persoonlijk gingen. En nu verwijten anonieme figuren mij dat ik mijzelf herhaal. Het moet niet gekker worden.

    /   Beantwoorden  / 
 9. PeterPC

  rvw, mag ik je er op wijzen dat jij mij er met de haren bijsleepte. Dus dan reageer ik daarop, dus niet huilie huilie doen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hadjememaar

   Zie je, weer Calimero-gedrag.

     /   Beantwoorden  / 
 10. Robert van Waning

  Raat zal wel jaloers zijn. Johan Bos schreef een artikel over hem, maar de meeste reacties gingen over mij. Wat bezielt die mensen toch?

    /   Beantwoorden  / 
 11. Robert van Waning

  Rotary-vriendje, als PC en zijn meelopers hun aantijgingen nu eens konden funderen op enig bewijs, dan ging het tenminste ergens over.

  Zij verwijzen echter allemaal naar een weblog van ruim 10 jaar geleden van pro-Israël activiste Ratna Pelle. Die was destijds boos vanwege mijn (gefundeerde en beredeneerde) kritiek op de Israëlische bezetting, beroving, discriminatie en onderdrukking van de oorspronkelijke Arabische bewoners van Palestina (dat door Israël van de kaart werd geveegd).

  Ook Pelle kon haar suggesties van antisemitisme trouwens niet waar maken aan de hand van dingen die ik had geschreven. Ze kletsen elkaar allemaal na in hun ijver om Israëls wandaden te verhullen. Ze doen maar. Ik blijf daarover mijn mening blijven geven. Dat is mijn recht, mijn plicht en mijn vrijheid.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   En ondertussen nazi petten in gebouwen zien, dus het lijkt me wel dat je iets hebt met nazisme en onlosmakelijk daaraan met joden (Israël).

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Ik heb inderdaad iets tegen nazis en ook tegen een discriminatoire religie, cultuur en politiek die mensen onderscheidt op grond van hun afkomst, iets wat door alle grondwetten, universele vrrklaringen en verdragen verboden wordt.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.