Vertraging bouw aanleunwoningen door geld

Esther Veenboer

Hoewel al 33 ouderen zijn overgebracht naar seniorenwoningen, omdat hun aanleunwoningen van Brentano aan de Klaasje Zevensterlaan zouden worden gesloopt, zit at laatste er voorlopig even niet in.  Het afbreken van het complex daar is door financiële problemen bij de organisatie vertraagd, vertelde wethouder Jeroen Brandes woensdagavond aan de raadscommissie Burgers & Samenleving.

Hij reageerde op vragen van zijn PvdA-partijgenote Esther Veenboer. Die wilde weten welke rol de gemeente een rol speelt in het probleem. Brandes zei er wel contact over te hebben met Brentano. Volgens Stieneke Kruijer van GroenLinks zegt die organisatie brieven aan de ouderen niet wat de oorzaak van de vertraging is.

Naar haar mening krijgen de ouderen veel te weinig informatie over wat hen te wachten staat. Zij drong er bij B&W op aan Brentano op het hart te drukken zorgvuldiger met haar doelgroep om te gaan. Volgens Brandes wil de organisatie nu haar  grond verkopen, daarop door een andere partij laten bouwen en vervolgens het vastgoed huren.

Lees ook:GroenLinks: bijdrage gemeente dierenarts minima
Lees ook:PvdA en GroenLinks: onderzoek overschot zorg
Lees ook:Down Town: nog 25 bezoekers
Lees ook:GL: gemeente moet dierenarts minima betalen
Lees ook:Burger kan taken van gemeente overnemen

Eén reactie op “Vertraging bouw aanleunwoningen door geld

  1. piet rode

    De PvdA moet niet zo schijnheilig doen. Dit is toch een gevolg van de bezuinigingen. Trouwens dat van Brentano lijkt me ook niet zo slim, eerst verkopen en dan huren. Daar leg je op de lange termijn toch altijd geld op toe!?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.