Informatieve avond over borstkanker

 

Chirurg Astrid Baan

‘Borstkanker van A tot Z’. Onder die titel wordt dinsdag 30 september (19.30 uur) een informatieavond, met informatiemarkt, gehouden in Ziekenhuis Amstelland. Er komen vragen aan de orde als hoe men de kwaal ontdekt en wat vervolgens het behandeltraject is. Maar ook wat een patiënt bij de chirurg en de internist staat te wachten, hoe om te gaan met een borstreconstructie (als men dat wil) en hoe te revalideren.  

De bijeenkomst wordt gehouden in het kader van de Borstkankermaand 2014. Vier specialisten houden een verhaal tijdens deze avond en staan open voor vragen vanuit het publiek. Chirurg Astrid Baan houdt een algemeen verhaal over het ontstaan, diagnosticeren en het behandeltraject van borstkanker.
Internist Gert Jan Timmers geeft voorlichting over het oncologische behandeltraject, zoals chemotherapie en hormoontherapie. Plastisch chirurg Marlon Buncamper vertelt over de mogelijkheden en onmogelijkheden rondom een borstreconstructie. Revalidatiearts Dafrann Krijnen licht toe hoe het oncologisch revalidatieprogramma eruit ziet.

Informatiemarkt
Tijdens de bijeenkomst is er ook een informatiemarkt met diverse dienstverleners die graag in gesprek gaan met de aanwezigen over specifieke onderwerpen en problemen.

Er zijn informatiestands van Pink Ribbon, Anita borstprotheses en lingerie, de mammacare verpleegkundigen van Ziekenhuis Amstelland, een fysiotherapeut van Amstelland Fysiotherapie en medewerkers van het oncologisch revalidatieprogramma van Reade (Centrum voor Revalidatie en Reumatologie): ergotherapeut, psycholoog en maatschappelijk werker. Maar ook de Afdeling Dietetiek van Ziekenhuis Amstelland en de verpleegkundigen van de oncologische dagverpleging die een uitleg geven over hoofdhuidkoeling tegen haaruitval. Aanmelden via: www.ziekenhuisamstelland.nl

Lees ook:Informatie over spataderen
Lees ook:Open dag Zorg en Welzijn ook in niercentrum
Lees ook:Badpakken- en lingerie modeshow in ziekenhuis
Lees ook:Bijeenkomst over ouderengeneeskunde
Lees ook:Ziekenhuis krijg erkenning opleiding verloskundig verpleging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.