Zorg GroenLinks over Dierenambulance

 

Tessa van Wijnen

GroenLinks in de gemeenteraad maakt zich zorgen over het dreigende faillissement van de Dierenambulance Amsterdam. Die vervoert namelijk ook zieke en gewonde dieren en zwervende huisdieren in Amstelveen. De fractie geeft er schriftelijke vragen over gesteld aan B&W. Raadslid Tessa van Wijnen wijst er op dat de gemeente ook wettelijke verplichtingen heeft ten aanzien van bijvoorbeeld zwerfdieren. Zij wil weten hoe Amstelveen gemeentelijke taken ten aanzien van dieren in de natuur en zwervende huisdieren zal vervullen, als de ambulance inderdaad failliet gaat.

 De oorzaak van de slechte financiële positie is ontstaan door teruglopende donaties en subsidies. Maar de dierenambulance biedt volgens GroenLinks een hoge en onmisbare kwaliteit op het gebied van dierenvervoer. De fractie vraagt of B&W op de hoogte zijn van de financiële positie van Dierenambulance Amsterdam, of zij vinden dat die instelling een maatschappelijk belangrijke rol vervult en ook gemeentelijke taken uitvoert en of zij met de Dierenambulance willen praten over de kosten van het dierenvervoer in Amstelveen.

GroenLinks vraagt het college ook of kosten van dierenvervoer met dierenopvang organisaties worden verrekend. En als dat gebeurt, wil zij weten of het college bereid is met die organisaties te praten over die verrekening. B&W moeten daarbij zorgen dat de vergoeding op werkelijk gemaakte kosten is gebaseerd.

Lees ook:GL: Noodhulp dieren niet louter geldkwestie
Lees ook:Gemeente in zee met dierenambulance R. Venen
Lees ook:GroenLinks: bijdrage gemeente dierenarts minima
Lees ook:Gemeente praat toch met dierenambulance
Lees ook:GroenLinks maakt zich zorgen over Cardanus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.