Bezorgde Koops praat met Beth Shalom over zorgkwaliteit

Jacqueline Koops

Wethouder Koops van Welzijn (ChristenUnie) spreekt vrijdag (5 augustus) met de directie van het onder verscherpt toezicht van de inspectie voor de Volksgezondheid gestelde Joodse verpleeghuis Beth Shalom aan de Groenelaan over de daar ontstane situatie. Koops zegt zich grote zorgen te maken. ‘U levert volgens de berichten in de media onverantwoorde zorg en de deskundigheid van uw medewerkers schiet tekort,’ zegt zij in een brief aan de directie. ‘ Gezien mijn betrokkenheid bij goede zorg voor de Amstelveense bevolking, volg ik de ontwikkelingen op de voet.’  Het gaat bij Beth Shalom om zorg aan in het tehuis wonende psychogeriatrische cliënten als dagactiviteiten voor zelfstandig wonende mensen met een dementieel beeld. De door het tehuis geleverde zorg valt onder de AWBZ en daarmee onder de controle van de inspectie. Formeel dus niet onder die van de gemeente, maar de wethouder maakt zich desondanks zorgen over de kwaliteit van de zorg voor en het welzijn van de cliënten. Zij wil graag worden geïnformeerd over de door de inspectie geconstateerde tekortkomingen en met name over de ma

Lees ook:Interim manager bij Beth Shalom
Lees ook:Balkons moeten afgesloten blijven bij Beth Shalom
Lees ook:Beth Shalom zorg krijgt onvoldoende van inspectie
Lees ook:Directeur Beth Shalom vertrekt
Lees ook:Belangenvereniging: directeur Beth Shalom moet weg