PvdA houdt brainstorm met Marriëtte Hamer over mantelzorg

Marriette Hamer

Mantelzorg is het onderwerp van een door de Amstelveense PvdA georganiseerde brainstorm op woensdag 24 februari, waaraan PvdA-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Mariëtte Hamer deelneemt.  Mantelzorg is de onbetaalde zorg voor mensen, doorgaans geleverd door meestal familieleden of anderen in de naaste omgeving. Ook werkgevers, deskundigen van het Steunpunt Mantelzorg en mensen die deze vorm van zorg ontvangen komen meepraten in jongerencentrum P60 aan het Stadsplein. De PvdA zegt de lokale mantelzorg te willen stimuleren en hoopt met de brainstorm nieuwe ideeën op te doen. Zij wil onder meer dat werkgevers hun werknemers meer ruimte geven voor mantelzorg. De gemeente zou daarmee als grote werkgever het voorbeeld moeten geven, vindt raadslid en kandidate voor de nieuwe raadsperiode Esther Veenboer.De fractie claimt dat het aan haar is te danken dat mantelzorgers die gebruik maken van de Wet Werk en Bijstand (WWB) onder voorwaarden tijdelijk vrijgesteld kunnen worden van de verplichting te werken aan hun terugkeer naar de arbeidsmarkt. Voor mensen met een uitkering kan de gemeente regels stellen. Maar werkende mantelzorgers zijn afhankelijk van wat een werkgever wil doen op dat terrein. Veenboer: “Hoewel de Wet Arbeid en Zorg daar enige aanknopingspunten voor biedt, zijn we er op dat punt nog lang niet. Volgens de laatste cijfers verleent ongeveer 1 op de 11 werkende Nederlanders een vorm van mantelzorg. Dat zijn behoorlijke aantallen.”

Lees ook:Mantelzorg nadelig voor werkgevers?
Lees ook:Duizenden mantelzorgers in Amstelveen
Lees ook:Brainstorm mantelzorg begint vroeger
Lees ook:PvdA wil ruimte voor mantelzorgende ambtenaren
Lees ook:Gemeente wordt ‘mantelzorgvriendelijke werkgever’

3 reacties op “PvdA houdt brainstorm met Marriëtte Hamer over mantelzorg

 1. Rob Nijkamp

  En natuurlijk kun je fractievoorzitter van de 2e Kamer hier als spreker uitnodigen. Maar het had van meer inhoudelijke deskundigheid getuigd ( maar dit is er niet ) als de staatssecretari VWS was uitgenodigd. Dit had ook kunnen schelen in reiskosten, maar ok.
  De staatssecretaris, Jet Bussemaker, weet hier volgens mij meer vanaf dan de Pinokkio van de 2e Kamer.
  Maar goed, keuze’s worden gemaakt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. hmmm

  Hmm …. Naast PvdA leider Wouter Bos is onze plaatselijke Remco pols, van de PvdA er ook in geslaagd om de fractieleider van de tweede kamer mevrouw Hamer naar Amstelveen te halen: de vdAers zijn duidelijke netwerkers, met goede contacten buiten Aveen, en een goed zicht op zaken die wij belangrijk vinden.
  Die Raat van de VVD krijgt geen enkel VVD-kopstuk geinteresseerd voor amstelveen
  deze Raat is duidelijk een geisoleerd figuur met erg bekrompen ideeen, bij wie je voor mantelzorgers niet hoeft aan te komen: hij loopt liever stennis te schoppen en ruzie te zoeken met allochtonen in onze metro, die door zijn dwarse gedrag alleen maar onveiliger wordt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Dat op onwaarheden berustende gezeur over Herbert Raat in de metro begint zo langzamerhand echt vervelend te worden. Overigens haalt de VVD Nicolai naar een bijeenkomst. Die annonieme Hmmmm lijkt mij een gefrustreerde gek.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.