Grond nieuwbouw Zonnehuis overgedragen

Ten overstaan van een notaris hebben gemeente en Zonnehuisgroep woensdagmiddag (4 februari) de verkoopakte getekend voor de overdracht van ruim 3800 vierkante meter grond aan de Jasmijnlaan in de nieuwe uitbreiding Westwijk Zuidoost. Daarop worden een verpleeghuis voor 84 bewoners en kinderdagverblijf De Stoel gebouwd. Die gaat de accommodatie daarvoor van het Zonnehuis huren. Met de verkoop is ruim 1,8 miljoen euro gemoeid. De grond wordt bouwrijp opgeleverd. Het Zonnehuis had op de locatie aan de Laan van de Helende Meesters 300 verpleegplaatsen, maar na renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw mochten er, op basis van gewijzigde normen, maar 150 terug komen van het Rijk. Daarom werd naar ook andere locaties gezocht.

De bouw moet binnen twee jaar klaar zijn en is inmiddels aanbesteed. Behalve in Westwijk komt er een tehuis in Bovenkerk. In Westwijk worden ouderen met een psychogeriatrisch ziektebeeld gehuisvest. Ook komt er een dagbehandeling voor die doelgroep. Het gaat dan om mensen die nog thuis wonen. Het kinderdagverblijf krijgt vier groepen. Het is de bedoeling dat nog voor de zomer de eerste paal wordt geslagen, meldde wethouder Pols, die namens de gemeente de akte tekende. Directeur Sprecher-Israƫls van de Zonnehuisgroep noemde de locatie in Westwijk uiterst geschikt, mede omdat het verpleeghuis dichtbij het eindpunt van lijn 51 komt te liggen.

Lees ook:Zonnehuis zoekt sponsors en vrijwilligers
Lees ook:Transferafdeling tussen zieken- en zonnehuis
Lees ook:Tweede Sociaal Afhaalpunt in AV
Lees ook:Zonnehuis bouwt 91 zorgwoningen in Westwijk
Lees ook:Medewerkers Rabobank in actie op vrijwilligersdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.