Bouw appartementen in Stadshart

Eigenaar Forum Capital van het leegstaande kantoorpand aan de Groen van Prinstererlaan 114 wil dat slopen en er appartementengebouw laten herrijzen.

De gemeente maakte voor realisatie een startnotitie. Op woensdag 11 april van 19.00 uur tot 21.00 uur is er in het kantoorpand in inloopavond. Daar zijn medewerkers van de gemeente en Forum Capital beschikbaar voor informatie en beantwoording van vragen.

Volgens het plan komen er op negen verdiepingen met een totale hoogte van 32 meter ( en daaronder een parkeergarage van twee lagen) 290 appartementen. Het idee is om het als een carré te bouwen rondom een gezamenlijke binnentuin. Het complex krijgt meerdere ingangen. De entree van de parkeergarage komt aan de Burgemeester Haspelslaan. De groene zone langs de singel blijft behouden.

Plan inzien

Voordat het college van burgemeester & wethouders de startnotitie aan de gemeenteraad voorlegt, kunnen omwonenden en andere belanghebbenden hierop reageren. De ontwerp startnotitie is van 29 maart tot en met 25 april in te zien bij balie Bouwen in het raadhuis of online via www.amstelveen.nl/gvp114. Reageren binnen deze periode kan per brief naar Gemeente Amstelveen, college van burgemeesters & wethouders, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen of per e-mail naar [email protected] onder vermelding van Groen van Prinstererlaan 114.

 

Lees ook:Woningen op plek Renaultgarage in Bankras
Lees ook:Kringloopwinkel wijkt voor villa’s
Lees ook:Appartementen op plaats van synagoge
Lees ook:Woontoren met 100 flats vervangt kanoorgebouw
Lees ook:Toren voor parkeren en wonen in Stadshart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.