Veel VVE’s voor duurzaam maken flatgebouwen

Ruim 175 bestuursleden van zo’n 100 Amstelveense Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) hebben grote belangstelling voor energiebesparende maatregelen voor appartementsgebouwen. En voor de subsidies en leningen die daarvoor beschikbaar zijn.. Dat bleek volgens de gemeente tijdens een bijeenkomst.

De subsidie betreft een haalbaarheidsonderzoek, de lening het nemen van maatregelen. Tijdens de bijeenkomst informeerde het landelijke Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) de aanwezigen over de Nationale Energiebespaarlening. SVn heeft een groot budget voor financiering van verduurzaming door VVE’s van flatgebouwen.

Geïnteresseerde VvE’s moeten eerst bij SVn aankloppen met de vraag of zij in aanmerking komen voor een lening. Is dat niet zo, dan kan het Duurzaamheidsfonds Amstelveen een lening verstrekken. SVn en gemeente Amstelveen wijzen VvE’s ook de weg naar landelijke subsidies voor energiebesparende maatregelen. Voor individuele huiseigenaren zijn er momenteel geen subsidies.

Vergroenen

Volgens BBA-wethouder Bot (Duurzaamheid) leeft duurzaamheid in Amstelveen. “Het is goed dat ook VvE’s de weg daarheen vinden”, zegt hij. “Door proactief met Amstelveners in gesprek te gaan, kunnen we onze stad nog duurzamer maken. Graag wijs ik ook nog eens op de mogelijkheid van onze subsidie voor het vergroenen van daken.”

Spreekuur

Door de grote belangstelling faciliteert de gemeente Amstelveen iedere laatste donderdag van de maand een spreekuur met SVn over de Energiebespaarlening voor VvE’s. Tijdens het spreekuur krijgen zij advies over een lening voor het nemen van energiebesparende maatregelen, zoals gevelisolatie, HR++ glas of zonnepanelen.

 

Voor een afspraak voor het spreekuur met SVn of een gesprek over het Duurzaamheidsfonds kunnen VvE’s contact opnemen met Carina Dijkhuis, [email protected]

 

Meer informatie over het Duurzaamheidsfonds is te vinden op www.amstelveen.nl/duurzaamheidsfonds. Informatie over de Nationale Energiebespaarlening is te vinden op www.energiebespaarlening.nl.

Kijk op www.amstelveen.nl/groenedaken voor subsidiemogelijkheden ‘vergroenen daken’.

 

Lees ook:Bijeenkomst VVE’s over verduurzamen flats
Lees ook:Half miljoen voor duurzame suggesties
Lees ook:Subsidie groen dak nu veel soepeler
Lees ook:Subsidie voor duurzaam energie opwekken
Lees ook:Subsidie energie voor sportverenigingen

Eén reactie op “Veel VVE’s voor duurzaam maken flatgebouwen

  1. Frank Bikker

    Laten ze eerst eens gaan kijken naar diverse flats aan de Groenelaan, waar gemeenschappelijke verwarming is en waar mensen vaak de ramen open zetten omdat ze zitten te puffen van de hitte. Dit was bijvoorbeeld het geval in die flat wat nu een long stay hotel is aan de Groenelaan of kan het geen kwaad om het tochtdeurenbeleid op diverse scholen te bekijken, scheelt de gemeente vaak ook nog geld.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.