Start bouw 37 woningen aan Appellaan

Bot (rechts) en twee bewoners

Met het plaatsen van ‘een bericht naar de toekomst’ hebben wethouder Peter Bot (bbA) en twee toekomstige bewoners het startsein gegevens voor de bouw van 37 duurzame eengezinswoningen aan de Appellaan en Notenlaan in Amstelveen. Een voormalig schoolgebouw plus een oude gymnastiekzaal werden daarvoor afgebroken. De 19 koop- en 18 huurwoningen in het middensegment worden in opdracht van Eigen Haard gebouwd door Dura Vermeer.

Doorstroming

Op een na zijn alle nog te bouwen koopwoningen verkocht. “Waar ik echt heel blij van word, is dat we met dit project zorg dragen voor doorstroming op de woningmarkt”, zei Danny Wijnbelt, directeur Ontwikkeling bij Eigen Haard. “Zestien van de negentien koopwoningen zijn gekocht door mensen die een huurwoning achterlaten in Amstelveen. Die kunnen wij weer inzetten voor mensen die op zoek zijn naar een huurwoning.

Naast koopwoningen bouwt de corporatie er ook achttien huurwoningen met een huurprijs van ongeveer 1000 euro per maand. Zowel Eigen Haard als de gemeente noemt dat het middensegment, die beschikbaar zijn voor mensen met middeninkomens, menen zij. “Ook hier krijgen huurders die een sociale huurwoning achterlaten voorrang”, zegt Wijnbolt.

BBA-wethouder Peter Bot van Ruimtelijke Ordening blijft geloven in doorstroming, al werkt die volgens raadslid Harry van den Bergh (PvdA) nog steeds niet. Maar volgens Bot toont het project aan de Appellaan het tegemdeel aan. “Eigen Haard verleidt inwoners vanuit een (sociale) huurwoning door te stromen naar een koopwoning en zo komen sociale huurwoningen vrij voor degenen voor wie de woningen zijn bedoeld. In dit geval acht. Dat er vraag is naar koopwoningen in het middensegment blijkt uit het grote aantal inschrijvingen. Maar liefst 375 inschrijvers voor 19 koopwoningen,” zei hij.

Gasloos

Met de nieuwe nul-op-de-meter woningen aan de Appellaan en Notenlaan speelt Dura Vermeer in op duurzame initiatieven voor Amstelveen.

Jaco Plompen, directeur van Dura Vermeer: “Alle woningen zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen en een installatie die de woningen met bodemenergie koelt en verwarmt (warmtekoudeopslag). Daarnaast zijn er andere slimme energievoorzieningen die het netto energiegebruik per woning terugbrengen tot nul (nul-op-de-meter). Bovendien zijn de woningen een kwalitatieve toevoeging aan de stad vanwege de architectonische kwaliteit en de ruimtelijke inpassing”.

Oplevering staat gepland voor de tweede helft van 2018. Toewijzing van de huurwoningen start rond de zomer. Voor meer informatie kijk op eigenhaard.nl/huren.

 

 

Lees ook:Start 53 energiezuinige woningen(1500 gegadigden)
Lees ook:GroenLinks: ‘B&W blijven onduidelijk over sociale woningen’
Lees ook:Loting 22 woningen starters op de koopmarkt
Lees ook:GroenLinks: ‘Woonbeleid coalitie is een gemiste kans’
Lees ook:BBA: goedkope woningen bouwen is zinloos

Eén reactie op “Start bouw 37 woningen aan Appellaan

  1. Frank Bikker

    Laten we maar in het midden of €1000 het middensegment is. ( ik had dat als voormalig onderwijzer niet kunnen betalen) maar om je zo op je borst te kloppen over 18 doorstromingen in een stad van 90.000 inwoners is zonder meer lachwekkend .
    En de hr. Wijnbolt van de coöperatie kan zich wel eens gaan inzetten voor echte renovatie van het bestand huurwoningen, nadat de huren in sommige gevallen 18% omhoog zijn gegaan en daar enkel wat likjes verf tegenover stonden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.