AVA: ‘B&W denken dat woningloze burger gek is’

B&W denken zeker dat de inwoners van Amstelveen gek zijn, zegt de nieuwe lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA). Zij doelt er op dat alle coalitiepartijen vlak voor de verkiezingen over elkaar buitelen om de vertellen dat Amstelveners nauwelijks kans op een woning hebben. Alsof die dat zelf niet weten en het iets nieuws is.

Terwijl de VVD al twaalf, Burgerbelangen acht en D66 vier jaar in het college zit. En volgens AVA is er de laatste vier jaar weinig of niets met het probleem gebeurd.

‘Duidelijk is dat het woningbouwbeleid van het huidige college en ook de gemeenteraad niet heeft gewerkt’, vindt AVA. Zij verwijt de gemeente dat bij nieuwbouw altijd nadruk werd gelegd op doorstroming en bouwen van dure en middeldure woningen, wat starters op de woningmarkt geen dak boven het hoofd opleverde.

Advies van AVA: ‘Geloof de huidige collegepartijen niet als ze zeggen dat ze zich inzetten om het anders te doen. Als zij het werkelijk anders willen doen, moeten zij met gestrekt been de Metropool Regio Amsterdam (MRA) in en werkelijk gaan staan voor alle Amstelveense bewoners en woonbelangen. Misschien moet je wat dat betreft de samenwerking in de stadregio wel opzeggen. Het Amstelveense belang staat echt voorop.’

Sociaal bouwen

Als voorbeeld in haar ogen wanbeleid op woongebied noemt de partij het project aan de Van der Hooplaan 241. Daar zouden honderd huurappartementen komen van circa €800, maar dat is al voor de oplevering opgelopen tot € 1000. En in de nieuwe wijk De Scheg dreigt het ook fout te lopen. Er worden namelijk geen sociale huurwoningen gebouwd, net als in een bouwproject in Groenelaan, wat gericht zou zijn op doorstroming. AVA: “Zo krijgen we natuurlijk nooit nieuwe goedkopere woningen in Amstelveen. Het roer moet nu om. Wij willen dat de woningprogramma’s voor De Scheg en Groenelaan worden aangepast.”

In de Scheg moeten volgens AVA minimaal 50 woningen met een prijs van maximaal € 150.000 worden gebouwd. “Dat hoeven geen grote woningen te zijn. Kleiner mag, omdat juist deze woningen geschikt zijn voor starters en ouderen van wie hun woning te groot is geworden. In het project Groenelaan moeten minimaal 50 appartementen als huurwoning beneden de € 700 worden gebouwd.”

Dat kost de gemeente geld, weet de partij. “Maar Amstelveen, slik een keertje. Maak het mogelijk voor de groep starters die wachten, wachten, wachten en wachten.”

 

Lees ook:Afspraken over bouw 800 woningen in De Scheg
Lees ook:CDA wil huurwoningen á € 850 in Scheg
Lees ook:Inspraak voor laatste grote nieuwe wijk
Lees ook:CDA praat college na: meer middeldure woningen bouwen
Lees ook:Ook SP tegen alleen dure huizen in laatste wijk

2 reacties op “AVA: ‘B&W denken dat woningloze burger gek is’

  1. 😂

    Plotseling worden de voormannen Lechner en Becker sociaal, terwijl ze tijden deel hebben uitgemaakt van de VVD en D’66 . Hoe geloofwaardig .

      /   Beantwoorden  / 
  2. Arie Koomen

    Ik zie op de groepsfoto zelfs nog voormalige leden van Groen Links en de SP! Deze partij had beter de Herkansingspartij kunnen heten. Beetje sneu.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.