Informatie-avond over woontoren Bankrashof

Zo zou het er in de toekomst op Bankrashof 3 kunnen gaan uitzien. Foto: Gemeente Amstelveen.

Omwonenden van de Bankrastoren zijn uitgenodigd voor een informatieavond op 31 januari (20.30 uur) in het Beneluxgebouw aan de Van Heuven Goedhartlaan 121. Eigenaar Rijsterborgh Vastgoed BV wil daar vertellen over plannen voor transitie van een kantoor- naar een woontoren. Binnenkort begint de sloop van de eerste en de bouw van de tweede, die 70 meter hoog wordt.

Dat is hoger dan krachtens de luchtvaartwet kan en daarom moet een verklaring van geen bezwaar aan de minister van Infrastructuur en Rijkswaterstaat worden aangevraagd als er een bouwplan voor de toren wordt ingediend.

Over de wijziging van het bestemmingsplan en het in principe akkoord gaan met de bouw beslist ook de gemeenteraad binnenkort. Er komen maximaal 108 appartementen in, die 1300 tot 1600 huur per maand gaan opleveren volgens een startnotitie van de gemeente uit 2016. De bouw vergt een wijziging van het bestemmingsplan, dat zonder dat er bezwaar tegen is gemaakt zes weken ter inzage heeft gelegen.

Mocht op de aanvraag van de verklaring van geen bezwaar door het Rijk negatief worden beslist wegens de nabijheid van Schiphol, dan kan de woontoren er niet komen. Er wordt over gepraat met de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en de ‘Inspectie Leefomgeving en Transport / Luchtvaart’.

De toren bij fungeert volgens de gemeente als een soort onderscheidend landmark bij de entree van Amstelveen. Er onder is een parkeergarage voorzien en op de begane grond bergingen en een fietsenstalling. Verder komen in een deel van het pand horeca en winkels.

 

 

 

Lees ook:B&W blijven strijden voor golfcentrum
Lees ook:Gemeente negeert bezwaren tegen nieuw Nifterlake
Lees ook:B&W: sloop De Laagte moet doorgaan
Lees ook:‘B&W willen dossier golfcentrum sluiten’
Lees ook:Gemeente stoort zich niet aan bezwaren tegen bouw Veenendaalplein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.