AVA wil woningen voor jonge Amstelveners

De lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) sluit zich aan bij de brede kritiek dat er in Amstelveen te weinig betaalbare woningen voor jongeren zijn. waardoor men als geboren en getogen Amstelvener niet in de geboorteplaats kan blijven wonen.

Voor bepaalde doelgroepen komen wel woningen beschikbaar, maar Amstelveense kinderen kunnen niet in de buurt van hun familie blijven wonen, is de kritiek van AVA. Volgens de partij is de groep jonge Amstelveners die wegtrekken uit hun geboortestad, omdat zij daar niet kunnen wonen groter dan het aantal mensen dat wegens de lange reistijd niet in Amstelveen wil werken.

โ€˜Een hele generatie jonge Amstelveners kan niet meer wonnen waar dat wel zou moetenโ€, vindt AVA. Het werkt volgens de partij onvrede bij zowel jongeren als ouderen in de hand als mensen van buitenaf voorrang krijgen op de woningmarkt. AVA zegt daar samen met andere partijen verandering in te willen brengen.

 

 

 

Lees ook:VVD: ‘Sociale woningbouw lost niets op’
Lees ook:AVA wil meer woningen voor AV-ers reserveren
Lees ook:Lijsttrekkker VVD: ‘er zijn al genoeg sociale woningen
Lees ook:Dit jaar 100 sociale woningen voor AV-ers
Lees ook:Digitaal meepraten over verkiezingsprogramma CDA

2 reacties op “AVA wil woningen voor jonge Amstelveners

  1. Kees

    AVA mag dan wel gelijk hebben maar hoe dacht zij dat voor elkaar te krijgen? Instroom Amsterdammers, statushouders, en expats verbieden ? Jongens en meisjes van uitgerangeerde politici bij andere clubjes ( VVD, Dโ€™66, OCA en zelfs SP ) ga iets nuttigs doen! Ga eens kijken op het onvolprezen werkplein van Maaike van Veeningen. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rotary-vriendje

    AVA. Dat politieke bordeel voor uitgerangeerde raadsleden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.