Bestemmingsplan wijziging voor Zonnestein

Hoewel sommigen ook daartegen weer bezwaren hebben, gaan eindelijk de bestemmingsplannen voor de negen nieuwe woningen aan Zonnestein in procedure. Het gaat om Zonnestein 64 en 66. Tegen de oorspronkelijke plannen ontstond bij omwonenden een storm van protest, waarna de gemeente in feite tegen hen zei: Vertellen jullie dan maar hoe het moet. Op maandag 15 januari houden gemeente en projectontwikkelaar over de plannen een inloopavond in het raadhuis van 19.30 tot 21 uur.

Projectontwikkelaar BPD ging met de omwonenden praten, zonder dat de gemeenteraad al kaders voor de bebouwing had vastgesteld. Pas over de wijziging van het bestemmingsplan, die van 11 januari af zes weken ter inzage ligt, neemt de raad een besluit.

Over de plannen wordt al jaren gediscussieerd. “In 2015 heeft de gemeente een bijzondere aanbesteding uitgeschreven voor de ontwikkeling van Zonnestein 64 en 66”, zegt wethouder Peter Bot van Ruimtelijke Ordening (bbA).

“Twee buurtbewoners maakten deel uit van de commissie die inschrijvingen van projectontwikkelaars beoordeelde. Deze wijze van gebiedsontwikkeling is een experiment, ook voor de gemeenteraad, omdat die pas in een laat stadium de gelegenheid heeft te beslissen over het plan. Op deze manier geven wij meer vertrouwen en ruimte aan onze inwoners en de ontwikkelaar zonder vooraf vastgelegde regels. Een landelijk team dat minder regelgeving bij gebiedsontwikkeling stimuleert, heeft de gemeente daarin begeleid. We gaan deze werkwijze evalueren”.

Ontwikkelaar

BPD Ontwikkeling uit Haarlem heeft met twee klankbordgroepen waarin bewoners zijn vertegenwoordigd plannen gemaakt. Aan Zonnestein 64 zijn drie woningen gepland en aan Zonnestein 66 zes.

Op de inloopavond kunnen omwonenden informatie inwinnen over de bestemmingsplannen en geeft de ontwikkelaar een toelichting op het proces. De woningontwerpen zijn nog in ontwikkeling. Direct omwonenden kunnen tijdens de avond hun mening geven over verschillende opties voor de groenstrook grenzend aan de erfafscheiding bij de nieuwe woningen aan Zonnestein 66.

Informatie en zienswijze

De ontwerp-bestemmingsplannen liggen dus van 11 januari af zes weken ter inzage bij de Balie Bouwen in het raadhuis of zijn dan digitaal te raadplegen via www.amstelveen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. En in die periode bezwaren – tegenwoordig eufemistisch zienswijzen geheten – indienen. Na goedkeuring van de bestemmingsplannen kunnen omgevingsvergunningen voor de bouw van de woningen worden aangevraagd.

 

Lees ook:Omwonenden kiezen ontwikkelaar nieuwbouw
Lees ook:Vrijstelling bestemmingsplan voor appartementenbouw Zonnestein
Lees ook:Bestemmingsplannen AV-lijn naar raad
Lees ook:Bewoners mogen nu zélf plan Zonnestein maken
Lees ook:B&W: ‘Communicatie Groenhof zaak van eigenaar’

2 reacties op “Bestemmingsplan wijziging voor Zonnestein

  1. Elske

    Starterswoningen of woningen in de soc sector ? Ja , graag!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Gerben

    Zo gaat olv BBA het inbreiden in de stad verder tot alles vol staat en dan rest de Boverkerkerpolder.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.