Woontoren Brentano geopend

(FOTO’S: amstelveenweb.com)

Door samen met directeur Lies Zuidema de toegang naar het restaurant ‘Bij Klaasje’ te, openen, via de onthulling van een boord waarop die naam stond, opende burgemeester Bas Eenhoorn vrijdag een woontoren van Brentano’s vestiging Klaasje Zevenster.

In feite was het bord toen al drie keer onthuld voordat hij de kans kreeg het dunnetjes over te doen, want het stuntelig opgehangen doek ervoor gleed er telkens af. Wat Eenhoorn de opmerking ontlokte: “Je hoeft eigenlijk niks te doen als burgemeester, want het gaat allemaal vanzelf.”

Volgens de burgemeester mogen de ouderen, voor de opening verzameld in een party tent, blij zijn in Amstelveen te wonen, want die stad blijkt in onderzoeken een van de gelukkigste gemeenten van het land te zijn. En aan het geluk in de wijk Bankras draagt de nieuwbouw van Brentano bij, zei hij. Het restaurant ‘Bij Klaasje’ is ook voor die wijk bestemd, vertelde Zuidema, directeur van de stichting Brentano (in een ver verleden Stichting Bejaardenzorg Amstelveen, maar Bejaardenzorg werd door het woord Brentano vervangen bij een fusie), waartoe nu ook Huis aan de Poel en het in opspraak gekomen Nieuw Vredeveld behoren.

 Cheque

Michiel Wentges van bbn adviseurs, directeur Danielle de Nijs van het Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Esther Akkerman van Syntrus Achmea, overhandigden Zuidema symbolisch een cheque van 20.500 euro, voor de aankoop van een busje. Het viel trouwens niet mee de aanwezigen stil te krijgen aan het begin van de happening, maar een fluitje op zijn handen van de burgemeester veranderde de situatie op slag.

Fluiten

“Ik ben blij, dat wij een burgemeester hebben om de mensen stil te krijgen”, zei Zuidema. In het verpleeghuis zelf kon volgens haar de bijeenkomst niet worden gehouden. “Want wij hebben daar 52 mensen zitten die dan ontzettend in de war zouden raken van alle vreemde mensen.”

Afgezien van de aanleunwoningen is Brentano van een verzorgingshuis een verpleeghuis geworden, en daardoor zijn de bewoners ook anderen geworden. Voorheen woonden mensen er jarenlang, tegenwoordig gemiddeld een jaar, zei Zuidema. De slogan van het complex is overigens: ‘Leef je eigen leven’. Het moet, zei Zuidema, een huis van de buurt worden.

 

Lees ook:Weer klachtenregen over Nieuw Vredeveld
Lees ook:Koopwoningen bij Klaasje Zevenster aan Oranjebaan
Lees ook:Nieuw Vredeveld fuseert met Brentano
Lees ook:Rotary tijdens NL Doet bij Brentano
Lees ook:Zorgflats K. Zevenster van middelduur naar sociaal

Eén reactie op “Woontoren Brentano geopend

  1. Jan De Bellefroid d'Oudoumont

    Wat een fascinerend speldje heeft Bas op zijn revers. Spannend.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.