Kavelverkoop voor huizen Middenwaard

De verkoop van te aardgasvrij te bouwen woningen in Middenwaard start op donderdag 9 november. In de Winekitchen at Sea aan de Ouderkerkerlaan 3 (voormalige Bajes) worden dan de eerste 14 kavels aan de man gebracht, waarop particulieren zelf een woning kunnen bouwen. Voor deze kavelmarkt is zijn kopers welkom tussen 17.15 uur en 20.00 uur. In het eerste kwartaal van 2018 brengt de gemeente nog 5 à 6 kavels in de verkoop.

Er verrijzen op de Middenwaard, tussen de wijken Groenelaan en Waardhuizen, huizen en appartementen in diverse prijsklassen, niet op het gasnet wordt aangesloten maar voorzien worden van duurzame energie. De gemeente zegt daarmee vooruit te lopen op de landelijke afspraak in 2050 geen aardgas meer te gebruiken.

Voortouw

Alle huizen in het land zouden dan vrij moeten zijn van CO2-uitstotende energie om de Parijs in 2015 gemaakte klimaatafspraken te halen. Wethouder Peter Bot van Duurzaamheid (BBA) zegt in de overgang naar gebruik van duurzame energie het voortouw te willen nemen. Daarom wordt in de nieuw te bouwen huizen in Middenwaard geen gas meer gebruikt. Een eerste stap in het verduurzamen van woningen, noemt hij dat. “De gemeente loopt hiermee vooruit op landelijke wetgeving. Onlangs kondigde het nieuwe kabinet aan om in nieuwbouwwijken niet meer standaard een gasnet aan te leggen.”

Voor het deel van de Middenwaard tussen de Groenelaan en Gondel start de gemeente begin volgend jaar met een aanbesteding voor de bouw van een appartementengebouw en eengezinswoningen.

 

 

 

Lees ook:Vooral huizen vor middeninkomens in Middenwaard
Lees ook:Start verkoop nieuwbouw in Bovenkerk
Lees ook:Zelf woningen bouwen op Middenwaard
Lees ook:Bouwfonds bouwt Tuindorp Ouderkerk-Zuid
Lees ook:Start 53 energiezuinige woningen(1500 gegadigden)

3 reacties op “Kavelverkoop voor huizen Middenwaard

 1. Heikneuter

  Hoeveel moeten die kavels opbrengen?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rotary-vriendje

  Hé, hé, hé kaveltje kopen. Huisje bouwen. Keukentje uitzoeken. Flikker toch op met die bouwkavels, ga woningen bouwen voor mensen die willen wonen. Niet voor verwende yuppen die zich vervelen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Op 1 kavel kunnen 3 tot 4 rijtjeshuizen en een veelvoud aan appartementen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.