Info over energiebesparing oude huizen

Gideon Goudsmit

‘Als je zelfs een grachtenpand kunt verduurzamen, waarom dan geen jaren-dertghuis in Amstelveen?’ Dat vroeg de werkgroep Duurzaam Elsrijk zich af. De houdt donderdag 9 maart (20.00 uur) speciaal voor eigenaren van een oud huis in Amstelveen (zeg maar uit de jaren 20, 30 of 50) een adviesbijeenkomst over energieneutraal maken van dergelijk vastgoed. Energie-expert Gideon Goudsmit komt er alles over vertellen. De bijeenkomst wordt gehouden in de Stadsdorpskamer, Heemraadschapslaan 100.

Wubbo Ockels, inspiratiebron voor deze vraag, gaf met zijn groene grachten plan in Amsterdam het duurzame voorbeeld. In Amstelveen zijn juist de jaren-twintig, -dertig en -vijftigbuurten en natuurlijk het Oude Dorp beeldbepalend voor de stad. Die woningen energieneutraal maken is een grote uitdaging, zegt de werkgroep. ‘Bewoners zijn vaak gehecht aan de bijzondere bouwstijl van dit type huizen, met erkertjes, glas-in-lood- en kruiskozijnramen. Maar hoe isoleer je deze raampartijen op een authentieke en ook betaalbare manier? Of hoe wek je stroom op zonder de unieke uitstraling van je woning aan te tasten?’

Op zulke vragen geeft Goudsmit antwoorden. Men kan die vragen ter plekke stellen, maar ze ook vast opsturen. Via: [email protected] De orgabnisatior is ook benieuwd naar eigen ervaringen van inwoners met isolatie of energie opwekken en of men de uitvoerder wil aanbevelen. De werkgroep hoopt op deze avond zoveel mogelijk vragen en antwoorden bij elkaar te brengen en van Gideon en elkaar te leren.

 

 

 

Lees ook:Duurzaam ‘energie-ontbijt’
Lees ook:Subsidie voor duurzaam maken woningen
Lees ook:Weer ‘hennephuis’ dicht, 758 planten
Lees ook:Weer wietwoning dicht
Lees ook:Bomen weg voor energieneutraal pand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.