Start kavelverkoop in Winekitchen

In The Winekitchen At Sea aan de Ouderkerkerlaan 3 (voormalige Bajes) kunnen geïnteresseerden zich donderdag 19 januari (17.50 tot 20.00 uur) op de hoogte stellen van de beschikbare kavels voor particuliere woningbouw aan de Hortensialaan. Op die dag start de markt voor de verkoop van de kavels en worden de prijzen ervan bekend gemaakt. De prijs oer vierkante meter wordt vrijwel zeker hoog.

Tot 6 maart kan men zich ervoor inschrijven. Als er meer inschrijvingen zijn de dertien kavels zijn, wat is te verwachten, vindt op 9 maart een loting plaats door een notaris. De bijeenkomst op 19 januari is een zogenoemde inloopmeeting.

Een informatiebrochure over de kavels en de procedure voor inschrijving is via de gemeentelijke website (amstelveen.nl) te downloaden.

Op de plaats waar de dure woningen komen, stonden voorheen de Montessori- en de Vrije school Parcival, die inmiddels in nieuwbouw zijn gevestigd. Tot op heden was een deel van de locatie daarvoor nodig als bouwterrein. In het bestemmingsplan ‘4e herziening Amstelveen Midden West Hortensialaan’ is woningbouw op deze locatie al bestemd.

 Ontsluiting

De ontsluiting van woningen op deze kavels vindt plaats via een nieuw aan te leggen weg, die aansluit op de Hortensialaan. Naast die van het bestemmingsplan zijn er kavelregels opgesteld en is er voor alle kavels een zogenaamde ‘kavelpaspoort’ gemaakt. Deze regels geven bijvoorbeeld aan hoe groot en hoe hoog de woningen mogen worden en welke materialen gebruikt mogen worden.

In de periode van januari tot augustus 2017 maakt de gemeente de bouwlocatie gereed om te kunnen bebouwen en wordt een deel van de inrichting van de openbare ruimte aangelegd, zoals riolering, verlichting, voetpad en toegangswegen. De bouw van de individuele woningen kan pas starten nadat de gemeente haar werkzaamheden heeft afgerond. Dat is naar verwachting in augustus 2017.

Voor contact met de gemeentelijke projectmanager: [email protected]

 

 

Lees ook:Dertien kavels voor dure woningen in KKP
Lees ook:Woningen en bedrijfjes op plaats Opelgarage
Lees ook:Golfbaan nu ook vastgelegd in bestemmingsplan
Lees ook:Helft speelveld Eyckenstein blijft behouden
Lees ook:Kavelverkoop voor huizen Middenwaard

35 reacties op “Start kavelverkoop in Winekitchen

 1. Gerben

  Neutraal terrein.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frank

  Het betreft toch niet het terrein van de afgebroken basisscholen , maar van voormalig Panta Rei? Dit is ook in overeenstemming met het kaartje.

    /   Beantwoorden  / 
 3. partijloze

  En zo is dit een VVD-feestje. De gemeente VVD-veen huurt Winekitchen in. En Winekitchen is van VVD-raadslid Remco Snoek.
  Het pand dat Winekitchen cq Remco Snoek daar huurt, is eigendom van Market Discovery een bedrijf van jawel VVD-voorzitter Claudio Mancinelli. Laat nu ook raadslid Inza Gast tot afgelopen juni circa 2 jaar voor Claudi Mancinelli’s bedrijf hebben gewerkt (nu niet meer) terwijl ze voor haar raadslidmaatschapkandidatuur afhankelijk is van Mancinelli. De VVD zorgt goed voor elkaar. Nu betaalt VVD-veen aan Remco Snoek voor deze bijeenkomst.

  Belangenverstrengeling? Nee joh, hoe komt men er bij!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Machiavellisme ?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tomaat

    En waar is de redactie gevestigd van Amstelveenz?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

     In het gebouw vd VVD-voorzitter.

     In iedere uitgave van AmstelveenZ mag de VVD-wethouder zijn ‘visie’ geven, ongehinderd door kritische vragen.

     Onafhankelijke journaliatiek en democratie op z’n Amstelveens.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Tomaat

      Een gebouw overigens dat de huidige eigenaar beneden het hoogste bod heeft gekregen.
      Zal wel te maken hebben met het mooiste ontwikkelingsplan of zoiets.

        /  
     2. Robert van Waning

      Wie beoordeelde dat ontwikkelingsplan?

        /  
 4. Robert van Waning

  VVD-veen. Die houden we erin. Er bestaat dus zoiets als een liberale dictatuur, een Sovvdjet-Unie.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Arie Koomen

  Begint dat complotdenken hier ook al? Er is indertijd openbaar bekendgemaakt dat de hoogste bieder op het laatste moment de ontbindende voorwaarde in zijn koopcontract inriep. Zgn. financieringsbeding. Dan ga je dus naar de tweede op de lijst en dat was de huidige eigenaar. De SP is fatsoenlijker dan jij, tomaat!

    /   Beantwoorden  / 
  1. headbanger

   Tomaat = SP

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tomaat

    @Arie De bron i.d. was een makelaar, die het had verteld aan een VVD kiezer. Die het op zijn beurt aan mij had verteld. Dit verhaal komt dus uit uw eigen gelederen .
    Ik zou elke partij aan het kruis nagelen, die zo elkaar de bal toespeelt. Van SP tot SGP en alles wat er tussenin zit. An sich heeft dit nog niet eens met de VVD te maken. In andere gemeenten zijn ook zulke zaken geweest, maar dan met CDA en PvdA . Waarom u dan hier uitgerekend de naam SP laat vallen, is mij dan ook onduidelijk, maar u impliceert daar wel wat mee.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Arie Koomen

     Als je de schuilnaam tomaat gebruikt vraag je om een link met de SP.Hoe komt u erbij dat ik van de VVD ben? U moest eens weten…
     En ja, de Bajes is niet verkocht voor het hoogste bod. Die bieder trok zich terug vanwege financieringsproblemen en dan is het logisch dat je verder gaat met de volgende op de lijst. De huidige eigenaar dus. Zo clean als maar zijn kan. Als je mensen zwart wilt maken moet je dat wel op goede gronden doen, vn welke partij je ook bent!

       /   Beantwoorden  / 
     1. Tomaat

      Zwartmaken? Ik citeer enkel mijn bron. Als ik fout ben , zeg ik het ook ! U zegt het tegenovergestelde. Als u mij de link geeft waaruit blijkt dat u gelijk heeft, zal ik mijn excuses aanbieden.

        /  
 6. Robert van Waning

  Bedoel je dat liberalen elkaar in Amstelveen niet de bal toespelen, Arie?

  Begrijpelijke (en vaak gerechtvaardige) argwaan houdt een democratie gezond. Zolang op kritische vragen een helder en bevredigend antwoord komt, is er niets aan de hand.

  Door het liberale monopolie over de lokale pers worden er echter in VVDveen aan politici en bestuurders te weinig kritische vragen gesteld en worden kritische burgers met verbannen uit het openbare politieke debat.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Arie Koomen

  Ik ben geinteresseerd in feiten, niet in speculaties. Ik heb het niet over liberalen gehad. Ik vind dat het fatsoenlijk is om mensen niet zwart te maken als je geen spoor van bewijs hebt. En in dit geval is de verkoop correct verlopen, zoals ik meldde. Of heb je andere informatie?
  Een tegenvraag: heb je enig hard bewijs dat de liberalen elkaar in Amstelveen de bal toespelen? Of gaat het hier om onderbuikgevoelens zonder enige feitelijke grondslag?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tomaat

   Wat betreft de voormalige Bajes geen schriftelijke , wel mondeling, maar deze man wilde niet dat zijn naam genoemd werd. Dat heb ik beloofd.
   Wat vindt u dan tot het monument verklaren van die bunker. Die fotograaf was bekend in uw gelederen.
   In het verleden benoemen van redacteur van RTVA die net uit de raad was? ( VVD)
   De benoeming van de interim Raadsgriffier (VVD)
   Redactie Amstelveenz is gevestigd in de voormalige Bajes. Nog nooit iets kritisch gezien in dat blaadje over het bestuur .
   Mijnheer Koomen zijn dit dan geen feiten? Het staat dan niet zwart op wit dat men de bal elkaar toespeelt, maar jvoor een buitenstaander lijkt het er toch verdacht veel op , dat men dit op vele gebieden wel doet .

     /   Beantwoorden  / 
   1. Arie Koomen

    Nou, nog een keer dan.
    Dit zijn inderdaad geen feiten of u interpreteert ze op geheel eigen wijze.
    Ik gaf u een feit over de Bajes, u baseert zich op info uit de derde hand.
    Van de bunker weet ik niets. Wel dat er een rechtszaak over loopt. Even wachten wat de rechter zegt.
    Wat het bestuur van de RTVA doet kun je B&W niet verwijten. En bovendien : mag een afgetreden raadslid zich nuttig maken als vrijwilliger? Of denkt u dat het betaald werd? Ik vind dat te prijzen.
    Waarom zou de interimgriffier geen lid van de VVD mogen zijn. De burgemeester is toch ook lid van het CDA? En voorgedragen door de raad met al die VVDers? Als hij de beste beschikbare is lijkt me zijn kleur niet belangrijk als hij alle raadsleden maar goed bedient, net als zijn voorgangster.
    En Amstelveenz is een commercieel blad zonder advertenties van de gemeente. Ze mogen doen wat ze willen.
    Geen feit te bekennen dus. Probeer het nog eens. En nogmaals: ik weet niet over welke gelederen het gaat, niet over de mijne in elk geval

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tomaat

     @Koomen. Niet direct mijn uitleg van de feiten. Afijn , we zullen het wel nooit eens worden.

       /   Beantwoorden  / 
     1. headbanger

      Alle je verdachtmakingen, giswerk en van horen zeggen kun je ook niet onderbouwen.

      Ik ben blij dat de heer Koomen dat duidelijk aangegeven heeft.

        /  
     2. Robert van Waning

      “Van de bunker weet ik niets,” schrijft Koomen. Noem je dat duidelijkheid, Headbanger?

        /  
     3. headbanger

      Ja, dat is duidelijk. Dus hij zegt er verder niets over.

      Misschien zou jij dat ook eens kunnen doen.

        /  
     4. Johan Bos

      Ik probeer uit te vinden of dit nog iets met het onderwerp heeft te maken. Zal wel dom zijn, maar als het volgens mij er teveel van afwijkt ga ik maar weer schrappen.

        /  
     5. Robert van Waning

      Wat niet weet, wat niet deert.

      Als niemand iets weet, is er niets aan de hand, zolang ze maar geen lastige vragen gaan stellen.

      Democratie op z’n VVDveens.

        /  
     6. Johan Bos

      Ik probeer uit te vinden of dit nog iets met het onderwerp heeft te maken. Zal wel dom zijn, maar als het volgens mij er teveel van afwijkt ga ik maar weer schrappen.

        /  
     7. Robert van Waning

      JB, de discussie gaat over belangenverstrengeling nav wat Partijloze schreef over het VVD-bolwerk Winekitchen dat door de gemeente wordt gehuurd. Hij schreef: “En zo is dit een VVD-feestje. De gemeente VVD-veen huurt Winekitchen in. En Winekitchen is van VVD-raadslid Remco Snoek.
      Het pand dat Winekitchen cq Remco Snoek daar huurt, is eigendom van Market Discovery een bedrijf van jawel VVD-voorzitter Claudio Mancinelli. Laat nu ook raadslid Inza Gast tot afgelopen juni circa 2 jaar voor Claudi Mancinelli’s bedrijf hebben gewerkt (nu niet meer) terwijl ze voor haar raadslidmaatschapkandidatuur afhankelijk is van Mancinelli. De VVD zorgt goed voor elkaar. Nu betaalt VVD-veen aan Remco Snoek voor deze bijeenkomst.

      Belangenverstrengeling?.. “

        /  
     8. Johan Bos

      Maar gaat het nu niet heel erg van de kavelverkoop weg?

        /  
     9. Robert van Waning

      De gemeente adverteert in een VVD-krant, veilt kavels in een VVD-bolwerk, knapt een bunker op voor een VVD-vriendje van de VVD-wethouder, financiert de aankoop van een 2-de hands zwembad tbv VVD-relaties en bespaart een VVD-minister honderden miljoenen euro’s door de A9-tunnel op te blazen.

      De VVD spint garen bij alles wat de gemeente doet en is dus altijd de topic.

        /  
   2. Robert van Waning

    AVN (vh Dichtbij) is een commercieel blad dat afhankelijk is van paginagrote advertenties van de gemeente. In feite is het een gemeenteblad.

    Uitgever en redactie zijn onmiskenbaar VVD-vriendelijk, wat zowel blijkt uit de regelmaat waarmee de VVD-wethouder er – met onvermijdelijke foto – zijn zegje in mag doen als uit de onkritische wijze waarop hij door de medewerkers (die ik geen journalisten zou willen noemen) wordt bevraagd.

    Ik hoop dat ook een kritische journalist onderzoekt op welke manier dat restaurant annex woonhuis vlak naast het gemeentehuis tot stand is gekomen. Die unieke locatie had een publieke functie moeten krijgen ipv een elitaire annex particuliere.

    De burgemeester is inderdaad CDA, maar zij praat als een VVD-er en zij bekleedt wel een invloedrijke functie in het VVD-mediabolwerk TMG.

      /   Beantwoorden  / 
 8. Gerben

  De Bunker…al een tijd niks over gehoord…Over Amsteleiland idem…

    /   Beantwoorden  / 
 9. Matthijs

  @RvW. Wist niet dat ter plaatse een VVD-krant werd uitgegeven. Dat een ondernemer VVD raadslid is, wil natuurlijk niet zeggen dat zijn bedrijf daardoor een VVD-bolwerk is. Wist u trouwens dat de initiatiefnemer van ‘Sloop de Bunker’ ook een VVD-lid is? Ik zal nu wel weer naar uw mening de VVD verdedigen, maar probeer alleen een paar feiten aan te reiken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tomaat

   @headbanger& koomen. Dit bevestigt gedeeltelijk op 1 punt mijn uitspraken en dat het nog voor moet komen, heeft er in dit geval niets mee te maken.
   @Matthijs , dus als 1 lid van de VVD ergens tegen is van zijn partij, ontkracht ie gelijk de stelling van rvw en mij , dat de VVD geen club is die in onze gemeente elkaar wel erg veel de bal toespeelt? Toe nou! Er zijn wel erg veel voorbeelden genoemd, niet? Trouwens in de laatste colomn alhier werd hier ook al aan gerefereerd , alleen wat genuanceerder.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Headbanger

    Feitenloos geneuzel. Nog maar eens van horen zeggen verhalen en insinuaties wordt niemand wijzer.
    Het is natuurlijk wel zo dat de SP, jouw club, nergens in de politiek voorkomt en dus niet zo goed voor hun achterban kan zorgen als die andere partijen. Die dus zeer sociaal bezig zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Kom jongens, stoppen of terug naar de kavelverkoop.

       /   Beantwoorden  / 
 10. Frank

  Rvw noemt wel veel namen van prominenten binnen de plaatselijke VVD. Is dat dan ook allemaal onzin?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.