VVD: ‘Sociale woningen te vaak afgewezen’

Arjan Gerritsen

De toewijzing van sociale huurwoningen werkt niet. Zij worden in Amstelveen negen keer geweigerd, alvorens iemand hapt. In Amsterdam lijkt het nog erger. De gemeente moet dat in de regio aan de orde stellen en als de buurgemeenten er niet aan willen, zelf maar onderzoeken hoe het probleem is aan te pakken. Aan eindeloos afwijzen van aangeboden woningen moet een einde komen. Dat vindt burgerraadslid dat Arjan Gerritsen van de VVD. Hij baseert zich onder meer op een artikel in Het Parool en heeft schriftelijke vragen aan B&W gesteld.

Die voeren al jaren een zogenoemd ‘doorstromingsbeleid’ om mensen uit sociale huurwoningen te krijgen die daarvoor te veel verdienen. Er zijn al teveel sociale huurwoningen in Amstelveen, maar degenen voor wie ze bedoeld zijn staan op de wachtlijst, omdat de verkeerde mensen er in wonen. Dat vindt ook Gerritsen, dus het college zal hem wel gelijk geven.

In de regio leuren corporaties met sociale huurwoningen, constateerden Het Parool en Gerritsen. “Het systeem werkt kennelijk niet en daar moet wat aan gebeuren”, ze3gt hij.

In Het Parool werd bericht over het leuren van corporatie Stadsgenoot met sociale woningen in Amsterdam. Mensen die via Woningnet op de wachtlijst staan, blijken woningen regelmatig af te wijzen. Vaak niet alleen omdat de woning te klein is, op de verkeerde plek staat of te duur zou zijn, maar vooral omdat de woning niet ideaal is.

Volgens Het Parool wordt ook in Amstelveen een woning gemiddeld negen keer aangeboden voordat iemand accepteert. Gerritsen: “Het systeem zorgt er dus voor dat woningen niet terecht komen bij degenen die ze nodig hebben.” Hij zegt daarmee hetzelfde als zijn partijgenoot wethouder Herbert Raat van Wonen. Die liet op Twitter weten het de hoogste tijd voor een onderzoek te vinden. Daarvoor krijgt hij kennelijk steun van Gerritsen, diens fractie en daarmee de klakkeloos volgende coalitie.

Woonduur leidend

Gerritsen: “In het verdeelsysteem is nu woonduur leidend. Mensen met de hoogste nood en een korte woonduur hebben dus niet alleen te maken met urgenten die voorgaan, maar ook met mensen met een lange woonduur die alleen toehappen als de woning beter of groter is of op een betere locatie staat, zoals Amsterdam-Zuid en Amstelveen. Zij wachten op die ene ‘big fish’.”

Het raadslid constateert dat Woningnet – net als Funda – met een wervende teksten werkt en veel foto’s en plattegronden van de aangeboden woningen toont. “Hoewel voor iedereen duidelijk zou moeten zijn of een woning de eerste toets der kritiek kan doorstaan, schrijft kennelijk toch een groot aantal mensen in op een woning. Er wordt bezichtigd, maar even zo vaak afgewezen. Er is geen plafond, afwijzen kan altijd. Dat leidt tot het fenomeen kijken, kijken niet huren. Terwijl er mensen staan te springen om een sociale woning is degene met een lange woonduur, en met al een dak boven het hoofd, aan het funshoppen.”

Zijn fractie wil weten of ook B&W denken dat het systeem niet meer voldoet. Voorgesteld wordt het in regionaal verband bespreekbaar te maken en concrete acties hieraan te verbinden. Gerritsen: ‘Als de regio dat niet ziet zitten, moet Amstelveen zelf maar het voortouw nemen.”

 

 

 

Lees ook:Tekort sociale huurwoningen regiozorg
Lees ook:Sociale woning nóg moeilijker te krijgen
Lees ook:ChristenUnie: ‘Woonbeleid gemeente faalt’
Lees ook:Honderd Amstelveense woningen in regionale loting
Lees ook:Minder soc. huurwoningen voor AV’ers

54 reacties op “VVD: ‘Sociale woningen te vaak afgewezen’

 1. Frank bikker

  Sociale woningen worden inderdaad vaak geweigerd, zeker als men een doorstromer is. HEt lijkt mij niet meer dan menselijk dat men er op vooruit wil gaan. Dit bevreemdt blijkbaar onze Arjan. De coöperatie heeft zolang haar bezit verwaarloosd, dat nagenoeg elke nieuwe huurder flink aan de slag moet. Dat beperkt zich niet tot schilderwerk. In mijn geval kwam ik er pas achter wat de woningbouw allemaal had laten zitten ( en wat niet mocht) na inspectie van een bevriende bouwvakker. Arjan denkt zeker dat bewoners van de soc. woningbouw zijn hand komen kussen. Ondertussen vergeet de VVD voor de zoveelste keer dat een huishouden met een inkomen van 1850 euro netto geen kleine 1000 euro op tafel kan/wil gooien voor iets wat geen bal meer wooncomfort oplevert waar ie nu zit. Tijdens als dit gezeur van de VVD over dit probleem, begint ze olv Raat wel te melken over her het aantal asielzoekers wat zij moet huisvesten, maar niets zeggen over het aantal expats voor wie zij al (woon)weg in onze gemeente al heeft bereid

    /   Beantwoorden  / 
 2. PeterPC

  Doorstromers hebben geen recht van spreken. Jarenlang goedkoop gewoond in woningen waar ze eigenlijk geen recht op hadden/hebben. Al dat geld hadden ze kunnen opzij leggen om in de toekomst iets duurder te kunnen gaan wonen of zelfs te kopen.

  Parasiteren noem ik dat.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank bikker

   De hr. PC weet blijkbaar niet dat je verschillende soorten doorstromers hebt. Maar het zij de parasiet PC vergeven die jarenlang heeft geprofiteerd van de HA ten koste van mensen die geen huis konden of durfden te kopen.

     /   Beantwoorden  / 
  2. PeterPC

   1 x is wel genoeg Frank. Van de HA profiteren? Die heb ik niet bedacht hoor. En niemand is een dief van zijn eigen portemonnee. Jij blijft toch ook lekker scheefwonen?

     /   Beantwoorden  / 
 3. Westerveld

  Weer typisch VVD gebrabbel. De woning wordt uiteindelijk verhuurd dus wat is het probleem. Dat er negen voor je zijn en de woning bekijken?
  De VVD gedachte hierachter is zo duidelijk, je moet alles accepteren als je van sociale voorzieningen gebruik maakt en mag een gegeven paard niet in de bek kijken. De verborgen agenda is natuurlijk nog meer sociale woningbouw in de meest gecorrumpeerde sector van Nederland te krijgen, koopwoning of vrije huur sector. opdat de echte kern van de VVD zijn zakken kan vullen. Londense toestanden zullen hier nooit komen omdat Amsterdam en agglomeratie te provinciaals zijn, maar de VVD wil dolgraag zo hoog mogelijk eindigen.
  Er is een wachtlijst omdat er te weinig sociale woningen zijn. Dat daar een kieskeurige bovenlaag bij zit doet daar niets aan af en dat mensen graag prettig willen wonen is ook gewoon, al komt het uit een sociale voorziening die er niet voor niets is. Mede dankzij 45 jaar VVD beleid is dat alleen maar noodzakelijker geworden. Als het aan de VVD ligt dan wonen we lekker in sociaal economisch gescheiden wijken, krijg je veel probleemwijken en kunnen ze weer met hun motto veiligheid en orde zieltjes winnen. Nooit echte oplossingen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Goed verwoord, Westerveld ! Als de VVD haar bek opent op gebieden waar het woord sociaal in voorkomt, weet je bij voorbaat al waar het heen gaat.

   Maar okay, laat ik reëel blijven. De VVD zit er ook niet om economische mislukkelingen aan woonruimte te helpen. Ieder zijn belangen. Sociale huurwoningen prima, als het maar niet ten koste gaat van de HRA. Want die is heilig. En dat diezelfde HRA de hele woningmarkt naar de gallemiezen helpt, dat vergeten de marktfetisjisten voor het gemak maar even.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    In alle landen om ons heen waar ook het neoliberale beleid hoogtij heeft gevierd is onze vorm van HA al jaren geleden afgeschaft of heeft nooit bestaan. Dus weg met die HA die de huizenprijzen maar kunstmatig hoog houdt en tevens onze nationale schuldenlast verhoogd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     België, Ierland, UK, Zweden en last but not leastde VS kennen ook deze HA regelingen.

     Deze HA is van 1893, tot pakweg jij overging naar een enge linkse partij heb ik je daar nooit over gehoord. Daarbij denk je toch niet dat uit die club van ongewassenen er niemand is die daar gebruik van maakt.

     Aan de andere kant hoor ik je nooit iets zeggen over de OZB, die toch voor ons huiseigenaren een zware belasting is.

     Ga maar lekker veel gebruik maken van je huursubsidies.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank bikker

      Je hebt gelijk wat betreft de VS en Finland. Bij de rest van die landen klets je uit je nek. Aftrekpercentages, als ze nog bestaan zijn veel lager, als bij ons. Die hele OZB is toch over het algemeen een lachertje, zeker als je het vergelijkt met andere kapitaalbelastingen .

        /  
     2. PeterPC

      Finland? Heb ik nergens genoemd, over uit je nek kletsen gesproken.

      Da landen die ik noemde zijn gewoon op het internet te vinden hoor.

      En waarom is het OZB een lachertje? Voor een groot aantal mensen is dat toch een flink bedrag.

      En welke kapitaalbelastingen zijn dat dan?

        /  
     3. Frank

      Die kennis van mij ook, uit jr nek kletser.

        /  
     4. Rotary-vriendje

      @PC Heb jij een koophuis PC, waar betaal je dat van ? Inkomen genereer je niet, gezien je blog-activiteiten.

      Nee, PC heeft gewoon een huurhuisje met huurtoeslag, maar waant zich bij de echte grote nomenswaardige (leuke verschrijving) jongens.

        /  
   2. Zoostje

    De VVD en sociaal, breek mij de bek niet open. Wie is deze Arjan? Gewoon het uitschot verwijderen. Lukt het @ Arjan???? Heb je al wat netwerkjes bereikt in Ouderkerk eo? Ik ga deze man volgen, wat een geweldige vent!

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     De VVD is zeer zeker een sociale partij. Naar de achterban, that is.

     Bij links fascistische partijen zul je dat eigenlijk niet meemaken. Daar moet iedereen kapot, behalve het kader. Hallo Mao.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Rotary-vriendje

      Ja, deze kan ik niet laten lopen.

      Eerste alinea ben ik met je eens.
      Kun je even de links-fascistische partijen benoemen ? Ik weet nu niet wat je bedoelt. Maar ik ben bang dat je hier niet op gaat reageren. Dus doe ik het maar even.

      Verdiep je even in het woord fascisme. Daar vinden geen congressen plaats waar leden mee kunnen beslissen. En ik weet dat je me nu uit gaat lachen, maar de SP is een zeer democratisch georganiseerde partij. Denk dat er weinig partijen zijn die zoveel contact met hun achterban hebben als de SP. Maandelijkse ledenbijeenkomst waar je mee praat over zaken die er lopen. Ik zie het bij de VVD/GL/D666/PvdA/enz niet gebeuren. Die komen twee weken voor de verkiezingen een foldertje in je brievenbus gooien en dat is de ‘feeling’ met de achterban.

      Good luck, PC!

        /  
     2. Johan Bos

      Maandelijks? Zorgvuldig buiten bereik van de media kennelijk. Ik ben nog nooit uitgenodigd….Overigens ben ik het er wel mee eens dat de SP in de haarvaten van de samenleving zit.

        /  
     3. PeterPC

      “Daar vinden geen congressen plaats waar leden mee kunnen beslissen.”

      ‘Eén partij of persoon heeft alle macht. Door middel van partijmilities (in uniform), massademonstraties en verheerlijking van de leider probeerde men het volk tot een eenheid te smeden.’

      Dit lijkt mij toch zeer SP-achtig.

      “Maandelijkse ledenbijeenkomst waar je mee praat over zaken die er lopen.”

      Thema : hoe gaan we Raat afbranden.

      “Die komen twee weken voor de verkiezingen een foldertje in je brievenbus gooien en dat is de ‘feeling’ met de achterban.”

      Ja, dat achterlijke flyeren op een zo goed als leeg Stadshart doet wonderen.

        /  
     4. Rotary-vriendje

      Nooit uitgenodigd? Nee, zal denk ik ook niet gebeuren. Wat heeft dat voor zin ? Iemand die geen lid van de SP is of wil worden; het stikt van de SP-haters, dus ik vermoed niet dat zij langs willen komen om een positieve bijdrage te leveren.

      Een bedrijf heeft toch ook een doel voor ogen. Zij wil ergens heen. Dan ga je toch ook geen concurrenten bij je vergaderingen uitnodigen. Ja, ja, de SP is een sekte, hersenspoelt mensen en een andere mening dan die van de Grote Leider Roemer wordt niet getolereerd. Zo, scheelt je weer typewerk, PC.

        /  
     5. Johan Bos

      In openheid verschilt de lokale SP dus van andere partijen. Overigens zijn media naar ik aanneem wel toegestaan bij het landelijke congres. Overigens ben ik lid van geen enkele politieke partij. Ik stem niet eens. Wat mij tal van etiketten opleverde in de loop der jaren, van ultra rechts tot ultra links. Die onduidelijkheid houd ik er graag in…

        /  
     6. Frank

      @ JB Gezien de grootte van deze club, laat men in de lokale pers tamelijk veel van zich horen. Voor het aantal reageerders gaat dit zeker op.

        /  
  2. Frank bikker

   @ Westerveld. Jammergenoeg heb je wat die Londense toestanden ongelijk. Ga jij maar eens kijken wat huizen in de vrije sector in Buitenveldert , de binnenstad en ook Amstelveen moeten opbrengen . Een 1gezinswoning is zo 3500 euro. Speciaal voor de expatmarkt, hè ! Ondertussen mogen de eigen bewoners oprotten.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Zoostje

    En ik mocht nooit wat over de binnengehaalde Expats zeggen , want werd uitgejouwd. Nu zeg je het zelf. En idd de eigen bewoners zijn/ worden weggepest. Net als alle ondernemers in het Stadshart. Jongeren tot 32 jaar krijgen nergens meer een woning zonder vast contract en laat D’66 en VVD en PvdA nou die vaste contracten wegbezuinigd hebben. @ Westerveld heeft volkomen gelijk. Dus je moet als sociale minima maar het eerste het beste krot accepteren à 700 Euro per maand? Met een opp van 40 vierkante meter? Omdat die sociale minima niet anders verdienen??? Iemand wel eens berekend (à la VVD) wat die huursubsidie kost? En dat dan in vergelijking met de HA…..???? Zal onze miljonairs alhier in het verkeerde keelschat schieten. Zorg gewoon voor woningen tbv inwoners ipv geen woningen meer voor niemand behalve voor de happy view. Expats krijgen vanuit het rijk al tig duizenden Euro’s tegemoetkoming. Doe de helft eens uitkeren aan jongelui die nergens meer terecht kunnen. Laat Wethouder Wonen (wie is dat ook al weer?) eens woningen toewijzen aan jonge Amstelveners.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     Je mag je handen dichtknijpen met zo’n aanbod. Maar had jij niet een eigen woning, die je voor een klap geld verkocht hebt, en daarna stiekem gaan scheefwonen in Zuid Oost. Dus hou je commentaar voor je over Amstelveen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Zoostje

      JIJ hebt al helemaal niks in te brengen PC met je woninkje via ABN-Amro

        /  
  3. Zoostje

   Geweldige reactie!

     /   Beantwoorden  / 
  4. Zoostje

   Juist het kip of het ei, of het ei en de kip, zeg het maar. Problemen veroorzaken en dan goede zier maken met oplossingen….die niet nodig zijn, als de problemen niet waren veroorzaakt. VVD almachtig, iedereen als slaaf van de economie ipv de economie voor de burger. Wantrouwen tov diezelfde burger en dan vreemd opkijken als diezelfde burger geen vertrouwen meer heeft in de overheid. VVD schept problemen en doet dan alsof die wantrouwende burger het probleem is. Dus nog meer controle tov die wantrouwende burger. Terwijl datzelfde corrumperende VVD haar zakken vult tkv die burgers, die constant voor crimineel worden uitgemaakt tenzij zij zelf het tegendeel bewijzen. De overheid tegen haar ‘ onderdanen’…..zo ver is het afgedaald. En dan gek opkijken als diezelfde burger een middelvinger ophaalt. Maar vergeet een ding niet…de overheid mag haar schouders ophalen naar die kutburger, zij wordt nog altijd betaald door diezelfde burger!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rotary-vriendje

    Nou Zoostje, een erg cynisch oordeel over een zo deur en deur nette partij die het op lange termijn goed veur heeft met alle burgers in dit dorp. Maar je hebt eersten en tweeden. De tweeden kunnen pas eten krijgen als de gegoede burger met kennis van ondernemen de motor draaiende heeft en de ‘tweeden’ ook wat kruimels kunnen rapen. Maar ja, dan ben je inmiddels al uitgebuit……

      /   Beantwoorden  / 
 4. Robert van Waning

  Mensen zonder geld zijn net als mensen mét geld: Zij kiezen voor hun wensen als hun die mogelijkheid wordt geboden.

  Vergelijk het met marktwerking: Als zo veel huizen worden afgewezen, is er iets mis met het aanbod. In een vrije markt zouden de aanbieders failliet gaan.

  Librralen hebben moeite met rechten en vrijheden van anderen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   “Librralen hebben moeite met rechten en vrijheden van anderen.”

   Het moet wel leuk zijn om liberaal te zijn. Als het voor iedereen is weggelegd is de lol eraf. En dan hebben de Amstelveense liberale voormannetjes het over zuur. Ha ha ha ha .

     /   Beantwoorden  / 
   1. Zoostje

    @ RvW jij bent toch ook zo’n liberaal mannetje tkv gewone mensen? Jij hebt toch ook een mening over andersdenkenden, anderswonenden en geen wonenden? Nog ff en dan word je gestoord in je slaap door de A9. Hier is het bijna afgelopen, maar het gaat nog in Amstelveen een groot item worden. En geen gezeik meer, want je bent liberaal en dus voor gestemd.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    Zoostje, ben ik nu opeens een liberaal en heb ik voor het open A9-riool gestemd? Nou ja, er worden hier nog veel gekkere dingen over mij beweerd. Het zou moeten wennen

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank bikker

   Hè nou eens een leuke vergelijking van rvw . Die hele Arjan Gerritsen past het principe van de vrije markt wel op zijn soort zoals PC en billenmaten toe maar niet op mensen met weinig inkomen. Ach je moet ook enkel liberaal zijn als je het je uitkomt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Billenmaten? Wat een homofobe opmerking bikker. Tijd dat je een lesje in de darkroom krijgt.

    Tja, en je kunt hoog of laag springen maar verschil moet er wel zijn. Anders hadden jij en jouw kameraden toch geen
    politiek bestaansrecht?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rotary-vriendje

     Waarom zouden die kameraden geen bestaansrecht hebben ? Redeneren is niet je sterkste kant.

     Jammer dat je zo weinig van politiek begrijpt, PC. Maar polarisatie hoort er ook een beetje bij. Natuurlijk is een VVD-er er niet louter op uit om een arbeider aan de bedelstaf te krijgen. In zijn kist vindt ie ook prima……

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank

      Ach tot zekere hoogte heeft PC nog gelijk ook. Waarom is na de val van de muur de afbraak van de verzorgingsstaat dan begonnen , de opkomst van het ongebreidelde krediet ,opkomst van speculeren door iedereen en last but least de opkomst van de SP?

        /  
    2. Frank

     De hr pc weet blijkbaar hoe men lesjes krijgt in darkrooms.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Zoostje

      Dat gaan jullie maar lekker samen doen hoor.

        /  
     2. PeterPC

      Kom kom Zoostje, morgen staat je dochter weer op een D66 homoboot drankjes te serveren. Ik kan me nog herinneren toen je dat op Dichtbij vertelde en door iedereen in de maling werd genomen.

        /  
  3. Zoostje

   Walgelijke reactie, als men geld heeft kan men alles, vrijheid is blijkbaar tegenwoordig te koop.Als men geen geld heeft is er ook geen redden meer aan. RvW heeft geld dus snapt niks van mensen zonder.Een D’66-er zonder visie.

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    RvW heeft enorm veel geld. Maar jij toch ook na de verkoop van je huis?
    Trouwens daarvoor ook al, want met al dat klagen dat je geen poen had zat je wel in Spanje dikke lagen vet op je lichaam (proest) te smeren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Zoostje

     Juist je hebt al dat litertje jenever op zo te lezen. Nou nog een paar glaasjes en je vrouwtje kan weer met de benen wijd liggen, klaar voor ene PC. Hou toch op ziek figuur.

       /   Beantwoorden  / 
  4. Zoostje

   Stem gewoon weer jouw liberale D’66 en de wereld en woningbeleid komen goed. Walgelijk. Geen kinderen zeker die al 10 jaar wachten op een woning?Hoe durf je mensen met geld te vergelijken met mensen zonder geld?En dat afdoen als marktwerking.Marktwerking in Zorg (al getekend voor het Nationale Zorgstelsel?), marktwerking in woningmarkt, energie, onderwijs, OV etc…al met je vrouw getekend voor meer sociaal? Neem aan, dat je wel even verslag doet tzt van je bijeenkomst met Noomen? Dat manneke dat de VVD vertegenwoordigt? En waar jij dalijk aanschuift? TKV weggepesten hier?

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    En waarom haal je wederom iemand partner erbij? Zal ik nog eens herhalen wat ik indertijd schreef over jouw partner?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Zoostje

     Welke?

       /   Beantwoorden  / 
    2. Zoostje

     Welke??????????????????????????????? PC-tje kom nou, welke? Kom nou toch. Naam-en toenaam graag.

       /   Beantwoorden  / 
 5. KGB

  De wereld draait om geld en vrouwen.
  Of kan een burgerraadslid van de VVD dat veranderen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Dat kan hij niet, maar ik denk dat ie dat als VVD-er ook niet wil.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Zoostje

    En de VVD wil slechts winst halen uit minima. Want die moeten worden gemonitoord. Dat daar ook andersdenkenden tussen zitten en hoogopgeleiden ziet dat zielige partijtje niet. Mag ik vragen wat deze Arjan toevoegt?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Zoostje

   De wereld draait om geld.

     /   Beantwoorden  / 
 6. Zoostje

  En zoals ik toen al antwoordde Petertje heeft mijn dochter nog nooit D’66 gestemd en zal dat ook nooit doen, maar lezen heeft niet jouw prioriteit.(vraag mij af of je wel kan lezen). En zij is er dit jaar ook niet bij. Jouw haat naar andersdenkenden neemt rare vormen aan. Jouw haat kom je nog wel eens tegen, maar dan op een onverwacht moment. Jij demoniseert, doet alsof je alleswetend bent, terwijl je niks weet, slechts interpreteert, zielig mensen wegzet die het niet met je eens zijn…en op de man/vrouw speelt. Ik neem je werkelijk niet serieus. Je bent een heel zielig mens. En daar mag je het mee doen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. KGB

  Wie maakt dat ik niets meer lust, ja dat is PeterPC…

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Voor jou is er straks genoeg te slikken op 1 van de boten.

     /   Beantwoorden  / 
 8. KGB

  Kip of ei. Toch nu zin in kip. G’d schiep kip. Ei kwam daarna.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.