Woningbouw op plek KVGO-gebouw

Het gebouw van het Kon. Verbond voor Grafische Ondernemingen (KVGO) aan Startbaan 10, ooit nog geopend door wijlen prins Claus, wordt volgend jaar gesloopt. De organisatie verhuist dan en op de locatie komen achttien eengezinswoningen. B&W juichen dat toe. “Dit initiatief past binnen ons gemeentelijk beleid om kantoren te transformeren”, schrijven zij aan de gemeenteraad.

Volgens het college gaat woningbouw op die plek aansluiten bij de volgend jaar gereed zijnde bouw van 53 energiezuinige woningen aan Startbaan 12. Het bestemmingsplan moet voor de bouw worden aangepast.

Op 6 november 2013 stelde de raad de startnotitie voor Startbaan 12 vast. “Een nieuwbouwplan dat u met enthousiasme heeft ontvangen en kon rekenen op grote belangstelling van kopers”, schrijft het college nu aan de raad. De woningen aan Startbaan 12, gebouwd door Dura Vermeer, waren snel verkocht. Voor de 53 woningen meldden zich 250 mensen.

Het openbaar gebied legt de ontwikkelaar naar verwachting voor de bouwvak aan. De startnotitie voor Startbaan 10 zou vergelijkbaar zijn aan die van Startbaan 12. Woningtypen en wegenstructuur van Startbaan 12 worden doorgezet.

Wijkplatform Keizer Karelpark – West wordt volgens het college tijdig geconsulteerd. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid gebruik te maken van formele inspraakmogelijkheden.

 

Lees ook:Start woningbouw op plaats KVGO-pand
Lees ook:Nieuwbouw Tulpenburg: hoogste punt
Lees ook:Energiezuinige koopwoningen aan Startbaan
Lees ook:Woningen op plek Renaultgarage in Bankras
Lees ook:Kringloopwinkel wijkt voor villa’s

4 reacties op “Woningbouw op plek KVGO-gebouw

 1. frank

  Koopwoningen!!!! Hoera! Hadden we nog niet! Ook voor starters? Ik snap niet dat het niet mogelijk is om ook een blok soc. huurwoningen daar tussen te bouwen. Maar ja, je zou bijna denken dat in de gemeente Amstelveen dit een minderwaardig soort mensen zijn.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Laten die scheefwoners eerst maar eens beginnen met het doorstromen, voordat ze hun grote waffel open trekken.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Rotary-vriendje

   Dat is heel goed mogelijk om daar een blok betaalbare huurwoningen neer te zetten. Maar dat WILLEN ze juist niet. Geen plebs in de omgeving van mooie koophuizen. Haalt de prijs van je huis alleen maar naar beneden. Als de apartheid nog uitgevonden moest worden leverde Amstelveen wel een blauwdruk.

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank

    Het begrip maatschappelijke apartheid hanteert Amstelveen al jaren.
    @PC De doelgroep van soc. woningen betaalt dit jaar 1,6% huurverhoging. Zit je in de hoogste groep betaal je 4,6, ook als je inkomen achteruit bent gegaan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.