Kantoortoren wordt appartementencomplex

De nu gedeeltelijk leeg staande kantoortoren aan Bankrashof wordt gesloopt en er komt een gebouw met 115 (huur) appartementen en winkelruimten. Daarover gaat de door gemeente en eigenaar Rijsterborgh te houden informatieve inloopavond voor omwonenden en ondernemers op donderdag 16 juni (18 tot 20 uur) in Bankrashof 3. Onder de woontoren komen parkeerplaatsen. De gemeente heeft een startnotitie met randvoorwaarden openbaar gemaakt, waarop tot 1 juli kan worden gereageerd.

Na de zomer praat de gemeenteraad over de startnotitie, eventueel gewijzigd door suggesties daarop. Wethouder Peter Bot van Ruimtelijke ordening (Burgerbelangen) zegt blij te zijn dat opnieuw in een goeddeels leegstaande kantoortoren woningen komen. Er is uitgegaan van maximale hoogte. Daardoor kunnen volgens Bot veel woningen worden gebouwd richting zonzijde.

Overigens voert de Vereniging van Eigenaren in de laagste van de twee er al staande flatgebouwen een juridische procedure tegen een Turkse winkel die zich daaronder heeft gevestigd in een voormalige bankruimte kwam. Er worden ook snacks verkocht, terwijl volgens ingewijden de ruimte daarvoor niet is ingericht.

Klachten

Er is geklaagd bij B&W over het zonder hun toestemming veranderen van de gevel, overlast door afval (dat in een daarvoor niet bestemde garage wordt gedumpt), vermindering in waarde van de de koopflats, stankoverlast, vooral bij warm weer, en er zijn talloze andere klachten. Daarop heeft de gemeente nooit gereageerd. Tegen de komst van de winkel in goedkoop fruit, annex eetsalon, hebben ook de ondernemers in het winkelcentrum verzet aangetekend.

De gemeente vindt dat het gebied rond Bankrashof volop in ontwikkeling is. Zij wijst op de sloop van het gebouw van Brentano aan de Klaasje Zevensterlaan, waar nu een groene woonzorgcampus komt. Ook zijn er initiatieven om aan de Carmenlaan en aan de Parelvisserslaan woningen te realiseren. Aan de overkant van de Beneluxbaan is aan de Stadstuinen de bouw gestart van het multifunctionele complex City Garden.

 

Lees ook:Ombouw kantoortoren bij wijkplatform
Lees ook:In woontoren Bankras alleen dure flats
Lees ook:CDA vindt woontoren Bankras te duur
Lees ook:Woningen op plek Renaultgarage in Bankras
Lees ook:Raad wil meer minder dure woningen

40 reacties op “Kantoortoren wordt appartementencomplex

 1. Robert van Waning

  “Er zijn talloze andere klachten. Daarop heeft de gemeente nooit gereageerd,” staat in het artikel.

  Dat klinkt bekend. Is er iemand die zich verantwoordelijk voelt voor deze wanprestatie?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Zoostje

   Nee,want afschuiven is het motto geworden. Van helpdesks van commerciële bedrijven tot de gemeente die betaald wordt door haar inwoners aan toe. En altijd hoor je bij een klacht: “Het is het systeem”.Waarbij de mens ondergeschikt gemaakt is aan dat systeem. Maw, je komt er als mens niet meer binnen.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Zoostje

  En oh ja het is dalijk reces. Kan de ambtenarij en haar volgers weer even genieten van haar bonussen. Mijn hemel, begin juni is het alweer gedaan voor de Poel, dan gaat zij genieten van haar ‘welverdiende’vakantie’…dan komt er weer komkommernieuws. Beetje Drol hier, beetje Badje daar etc.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Frank

  Die winkel in o.a. goedkoop fruit loopt als een tierelier. Dat vinden de omringende supermarkten niet leuk. Het klopt dat het er wel eens rommelig is, maar dan moet je handhaven. Een zakenman zal altijd tot het randje gaan. Er zijn in de gemeente genoeg voorbeelden aan te wijzen waar dat is gebeurd. Dat die winkel met goedkoop fruit een Turkse eigenaar heeft is natuurlijk in ons Amstelveen zeer ordinair, maar nog erger is het dat de verkoopprijzen waarschijnlijk zullen dalen. Dat is in
  Amstelveen een doodszonde. Kijk als het nu een “koffiehuis”is kan ik me het me voorstellen, maar de rest is gewoon lulkoek.

  Overigens om er appartementen van te maken is een goed idee. Nog beter zou het zijn als ze in de soc. sector kwamen om de lijst voor starters korter te maken, maar dat zal wel te veel gevraagd zijn voor een verlopen kantoorpand wat al tig jaar leeg staat.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Zoostje

   Ik kom er vaak bij die ‘Turk’…geweldige winkel, maar idd waarschijnlijk Amstelveen onwaardig, die heeft liever expats als toonbeeld van het steeds meer wereldvreemde Amstelveen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Vreemd, ik dacht dat die Turk tot 1 van de klachten behoorde.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Bos

   Mag ik me er even mee bemoeien als bewoner van Bankrashof. Het is oneerlijke concurrentie voor die Nederlandse winkels die a) wel een uiterste houdbaarheidsdatum in acht moeten nemen b) worden gecontroleerd of allerlei systemen aanwezig zijn als warme gerechten worden verkocht d) geen gebruik kunnen maken voor afval van daarvoor niet bestemde garages, waarin ook rotte producten worden gemikt (met daaraan verbonden overlast voor de flats erboven) etc. De gewaarschuwde Voedselautoriteit is er trouwens al geweest en heeft dingen toen afgekeurd. Of het daarna is hersteld ius mij niet duidelijk. Deen heeft ook niet geprotesteerd tegen de aanwezigheid van Lidl, maar als fruit wordt verkocht voor prijzen waar Lidl niet eens voor kan inkopen, is toch de vraag waar dat vandaag komt……Horecamensen lijken dat inmiddels te weten.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Als mensen van een bepaalde beroepsgroep wel weten wat de herkomst is, weet jij dat ook. Het is dan wel zo eerlijk om man en paard te noemen, vind je ook niet, Johan.
    Jij weet ook dat vele horecamensen net over het randje gaan met hun terrasvergunning en dat onlangs bij de Amstel nog een halve terrasoorlog is uitgevochten totdat ze er echt zijn gaan handhaven en dat geldt voor elke zaak/winkel. Regels opstellen betekent ook handhaven. En het lijkt me geheel onbelangrijk van welke afkomst de eigenaren zijn, dus ook onbelangrijk om dat te vermelden, als het niet ter zake doende is.

    En als we het toch over oneerlijke concurrentie hebben, Johan. Wat vind jij dan van die grootgrutters die drijven op kinderarbeid of wilde je een 15/16 jarige cassiere of vakkenvuller anders noemen, die 30 % van het minimumloon verdient, weliswaar wettelijk maar toch, he?

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     Ja hoor, het is na middernacht en Frank gaat weer ‘full retard’ op bedrijven waar scholieren werkzaam zijn. Die dat zelf willen om een leuke vakantie cent te verdienen.

     En nooit zie je ook maar een voorbeeld over die ‘kinderarbeid’
     salariëring.

     Maar die gaat Frank vast nog wel eens leveren, toch?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank

      PC.zie de laatste actie van het FNV tegen de minimumjeugdlonen. Ze zijn wel wat opgetrokken. Blijkbaar vonden de werkgevers bij nader inzien de lonen toch ook wat laag.
      JB
      -Ik ben het volledig met je eens als het over volksgezondheid gaat, maar nog steeds niet dat verschil in afkomst in de praktijk. Ik ken ook genoeg mensen van niet-westerse oorsprong die het prima doen, maar dan wordt hun afkomst er niet bij vermeld en terecht.
      - Dat je weigert om aan bronvermelding te doen kan ik in komen, maar waarom zeg je wel dat ie uit horecakringen komt. Zo geef je je bron al half bloot. Lijkt mij in ieder geval niet handig.
      - Tenslotte leg eens uit waarom het verschil in afkomst er in de praktijk wel toe doet. Ik ken namelijk zaken met niet westerse eigenaren ,die het op dat gebied prima doen. en zaken van westerse eigenaren waar best het 1 en ander op aan te merken is.

        /  
     2. Johan Bos

      Ja hoor, natuurlijk houden tal van ondernemers van niet-westerse oorsprong zich aan alle regels en doen het verder goed. Ik hoorde ook in andere sectoren tal van middenstanders die zich benadeeld voelen t.a.v. laten we zeggen niet westerse collega’s, die toch iets minder met sancties worden bedreigd dat zij. Persoonlijk vindt ik dat die veel verpesten voor juist niet westerse ondernemers die het wel goed doen….

        /  
     3. PeterPC

      Dus als die bedrijven de salariëring volgen zoals vermeld op de FNV site, wat zeur je dan nog.

        /  
    2. Johan Bos

     Het gaat mij niet alleen om horeca, ook om supermarkten en bedrijven uit andere sectoren. Er was hier een regeling trouwens, waarbij allochtonen ook wettelijk meer mochten om een eigen bedrijf te beginnen dan anderen. Eigenlijk had ik daar niet eens zoveel tegen, maar als de volksgezondheid er gevaar door loopt is dat wat anders. Man en paard noemen kan ik niet omdat betrokkenen dan niet willen. Bronbescherming, zal ik maar zeggen. De overtredingen gaan verder dan enkele decimeter groter terras, waar trouwens onder het liberale hedendaagse bestuur van Amstelveen niet zo op wordt gelet…Het verschil in afkomst zou inderdaad niet ter zake doende moeten zijn, maar blijkt dat in de praktijk helaas wel…Tegen grootgrutters (ik noemde in een reactie trouwens goedkope kledingmerken) die drijven op kinderarbeid heb ik ook bezwaar, maar daar ging het in dit geval niet over…

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank

      Sorry, mijn reactie staat boven de jouwe.

        /  
     2. Zoostje

      Allochtonen????? Heer Johan Bos, kunt u misschien iets genuanceerder zijn? De mensen die die “Turk” volgens u runnen spreken perfect Nederlands dus wat nou Allochtonen????? U leeft nog in een eerste generatie journalisten.

        /  
     3. Gerrit

      En waar zegt JB dat allochtonen geen behoorlijk Nederlands kunnen spreken?

      Maar is het nu een Turk die die zaak leidt of is het een andersoortig allochtoon?

        /  
   2. Zoostje

    Sorry Johan Bos, we hebben toch ‘marktwerking’in dit land? Dat betekent, dat iedereen een winkeltje kan beginnen met prijzen die mensen die niet veel hebben toch de mogelijkheid geven om iets te kopen.En de Voedsel-en Warenautoriteit (zie allerlei programma’s van de VPRO) is natuurlijk (volgens mij) een toonbeeld van selectief beleid. De GROTEN mogen overleven tkv de kleintjes.

      /   Beantwoorden  / 
 4. Matthijs

  Een systeem waar Robert van Waning kennelijk gek op is. Hij juicht over digitale aanpak, tot hij er zelf natuurlijk in zijn portemonnee door wordt gepakt. Maar dat is ook een foutje van het systeem, waar hij dan weer boosaardig gedrag van mensen bij de gemeente achter zoekt. Want iemand moet ook in zijn geval de schuld hebben…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Matthijs, waar heb je het over? Ben je een beetje de weg kwijt? Het lijkt alsof jij ook een favoriet haatobject hebt gevonden om lekker anoniem op te kunnen schelden. Je noemt wel míjn naam voluit, maar niet die van jezelf. Typerend.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Matthijs

  Tien meter verder zit Lidl, die ook naar ik meen twee filialen in Amstelveen heeft en nou niet tot de dure zaken kan worden gerekend. Action komt ook. Hoor ik allemaal niemand over in Amstelveen, maar er moet wel een gelijk speelveld blijven. Als andere supermarkten moeten voldoen aan 1001 regels, die kennelijk voor de door u bejubelde winkel niet gelden is er toch competitieve ongelijkheid in het spel lijkt me. Koopt u trouwens ook in derde wereldlanden gemaakte goedkope kleding, waaraan bloed kleeft?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Ik heb wel bezwaar tegen de Action in een wijkwinkelcentrum als daarvoor 3 kleine middenstanders hun heil ergens
   anders moeten zoeken. Action is niet wijkgebonden. Die kan net zo goed op een industrieterrein bij een Gamma of Praxis gaan zitten. Er staat genoeg leeg, goedkoper en het publiek komt toch wel.

   Matthijs wou beweren dat er dus een gelijk speelveld moet zijn, ( ben ik mee eens, dus handhaven), maar dit is nu een voorbeeld waar dat beslist niet is en er is geen niet-westers persoon te bespeuren.

   JB

   Misschien een niet ter zake doende opmerking. Waarom is die Indische toko eigenlijk weg? Te veel kookluchtjes soms.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Welke Indische toko? Die in Bankrashof zit er al tientallen jaren en verspreidde nooit luchtjes. Zit er nog steeds trouwens. Tot ieders plezier. Maar heeft wél geinvesteerd in afzuigsystemen etc. Wie er met de pet naar gooit, is ook voor die Indische ondernemer een oneerlijke concurrent.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     Die ter hoogte van de bushalte en de achterkant van de garage of is ie verplaatst?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      Wat bedoel je? Er staat bij mijn weten maar één kantoortoren aan Bankrashof (ik dacht 14 verdiepingen hoog). De garage is verplaatst, maar er staat nog wel een kantoorgebouw aan de Oranjebaan.

        /  
    2. PeterPC

     Dat is Toko Manisan, achter de Renault showroom. En net wat JB zegt die zit er nog steeds. Ik heb het sterke idee dat Frank weer eens de weg kwijt is.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      Ik denk dat Frank in de war is met het kantoorgebouw van Goudsmit….

        /  
     2. PeterPC

      Wat ik al zei : “de weg kwijt”.

      Trouwens dat was iedereen met dat geneuzel over die Turk die dus helemaal niet onder dat kantorenpand zit.

        /  
 6. Robert van Waning

  De hele discussie gaat over handhaving. Jullie weten toch dat liberale bestuurders daar niet van houden. Gek genoeg beschouwt de VVD zichzelf als een ‘law and order’ partij. Daar komt in de Amstelveense praktijk weinig terecht.

  Er is trouwens een prima Perzische supermarkt aan de Rembrandtweg gekomen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Die hele discussie had over die kantoortoren moeten gaan. Maar jij gaat ook nog even off topic verder met je handhaving geleuter.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Matthijs

    @Peter PC. Inderdaad zag ik ook niet zo snel wat die kantoortoren met handhaving heeft te maken. Maar de gemeente haalde de hele omgeving erbij en toen meldde de redacteur dat ook in Bankras een procedure tegen die onder flats gevestigde winkel loopt. Zodat Robert van Waning were zijn kans zag. Hij sleepte natuurlijk meteen de totale handhaving er bij.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     @Matthijs, dat stukje eronder had ik gemist.

     Zo zie je maar weer, niets menselijks is mij vreemd.

       /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    Matthijs, JB begon over schendingen van talrijke regels die niet worden gehandhaafd. Ik reageerde daar 6 dagen later op. Hoezo ‘meteen’?

    Jij bent al net zo’n obsessieve stalker als PC. Speel svp de bal en niet de man.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     En waarom weer schelden? Heb ik iets onbetamelijks gezegd?

     Altijd maar dat schelden door die robert van waning, het blijft tobben met dat persoon.

       /   Beantwoorden  / 
 7. Matthijs

  @RvW. Beetje rot dat ik wel eens last van die handhavers had. Maar ik heb de indruk dat u uw opvatting alleen baseert op scooters in het Stadshart, in elk geval op wat er daar gebeurt. Kan die hele afdeling Handhaving, plus het complete wagenpark dan naar huis volgens u, omdat daar toch niks wordt gedaan? Dat scheelt natuurlijk een slok op een borrel, qua financien.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Robert van Waning

  “De overtredingen gaan verder dan enkele decimeter groter terras, waar trouwens onder het liberale hedendaagse bestuur van Amstelveen niet zo op wordt gelet….” schreef Johan Bos.

  Verder ging het over stank, straatvervuiling en overtredingen van de Warenwet, terrasvergunningen en andere regels die niet worden gehandhaafd.

  Toen riepen PC en Matthijs niet dat dat off-topic was. Laatstgenoemde begon zelfs weer over scooters. Over off-topic gesproken..

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   JB maakt de fout zijn onlust gevoelens over wat er onder die flat gebeurt (waar hij woont) te plakken onder iets waar dat niets mee te maken heeft. Maak daar dan een ander artikel over.

   Nu ziet het er naar uit dat we er nog een handhaving jankerd bij krijgen.

   Enough is enough.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Als wordt gehandhaafd, wordt er niet geklaagd. Regels die bewust niet worden gehandhaafd, moeten worden afgeschaft.

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Als je zoals jij in een probleemwijk woont waar de politie niet durft te komen, dan gaat er wel eens iets mis.

      /   Beantwoorden  / 
 9. Matthijs

  Niet op de man spelen, maar op de bal. De door u steeds genoemde Raat is dus een bal. Nu begrijp ik het.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Ik heb Raat in dit verband niet genoemd, Matthijs. Ik schrijf trouwens nooit over Raat persoonlijk maar over zijn slechte functioneren als wethouder die die titel niet waarmaakt.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.