Ouderenwoningen veiliger tegen inbraak

De woningen aan de DS O.G. Heldringstraat en William Boothlaan van corporatie Omnia Wonen zijn vorige week in beter beveiligd tegen inbraak. Dankzij samenwerking van gemeente, Stichting BOTCA en de corporatie.

Om een inbraak te voorkomen, zijn er preventieve maatregelen aangebracht bij een kleine 70 woningen. Loco burgemeester Herbert Raat, die het project een warm hart zegt toe te dragen, kwam zelf een handje helpen. Hij monteerde eren zogenaamde kierstandhouder.

De Stichting BOTCA (Beveiliging Ouderen Tegen Criminaliteit Amstelveen), de gemeente Amstelveen en Omnia Wonen hebben dus de handen ineen geslagen om het inbrekers een stukje moeilijker te maken om via de voordeur de woning binnen te komen.

 

Kierstandhouders en strips

Huurders kregen de aanbieding beveiligingsmaatregelen te laten plaatsen aan hun voordeur. De gemeente Amstelveen en Stichting BOTCA stelden de veiligheidsmiddelen beschikbaar. Omnia Wonen zette kosteloos haar vakmannen in om het materiaal te bevestigen.

Een kierstandhouder maakt het mogelijk de deur eerst op een kier te openen en zo voorkomt men dat ongewenste gasten direct de woning in kunnen. Daarnaast was het ook mogelijk SECU strips te laten plaatsen. Deze twee stalen strips worden op de deur gemonteerd en vormen zo een ijzer sterke barrière tegen inbraak.

 

Lees ook:Nep krantenbezorgers vragen kerstfooi
Lees ook:Inbrekers gebruiken op grote schaal ‘gaatjesmethode’
Lees ook:SP: ‘Verkoop in strijd met participatie’
Lees ook:Woongroep Holland blijft beveiliging woningen weigeren
Lees ook:SP: ‘Woningen van Woongroep Holland onveilig’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.