SP start enquête sociale huur

 

Joep van Erp SP

In Amstelveen gaat het niet goed met de sociale huursector, vindt de SP in de gemeenteraad. Om een goed beeld te krijgen van de situatie startte de partij een enquête onder huurders. Die is te vinden op: http://amstelveen.sp.nl/form/mijn-huur-is-te-duur-1.

Fractievoorzitter Joep van Erp constateert dat er vorig jaar geen nieuwbouwplannen waren in die categorie relatief goedkope huurwoningen. En de verkoop van sociale huurwoningen, waardoor zij in handen van particuliere eigenaren kwamen, beleefde volgens hem een hoogtepunt. Ook door verbouwingen kwamen woningen in de vrije sector terecht, die voorheen ‘sociaal’ waren.

Van Erp: “Wachttijd voor een starter is in Amstelveen negen en voor een doorstromer 22 jaar. In 2011 werden verhoudingsgewijs meer goedkope woningen verhuurd aan de laagste inkomensgroep. In 2013 is dit beeld omgebogen. Er zijn vorig jaar relatief veel toewijzingen geweest in de duurste sociale huurklasse voor deze inkomensgroep”.

Daarnaast vond 1 juli de jaarlijkse huurverhoging plaats. Door maatregelen van het Rijk betekent die dat voor een aantal huurders de huur sneller stijgt dan het inkomen. De SP laat weten zich daar grote zorgen over te maken. De fractie wil graag weten welke gevolgen het allemaal heeft voor de huurders. Of de huur nog wel is op te hoesten door mensen met een minimaal inkomen en of er dab nog wel genoeg geld overblijft voor bijvoorbeeld schoolgaande kinderen, abonnementen of lidmaatschappen. Daarom hoopt de SP er op dat zoveel mogelijk huurders hun ervaringen met haar delen, via de enquête.

http://amstelveen.sp.nl/form/mijn-huur-is-te-duur-1

Lees ook:B&W blijven erbij: sociale huurwoningen genoeg
Lees ook:Sociale woningen KKP in de verkoop
Lees ook:Dit jaar 100 sociale woningen voor AV-ers
Lees ook:SP: ‘Leegstand sociale woningen door renovatie en huurverhoging’
Lees ook:CDA praat college na: meer middeldure woningen bouwen

2 reacties op “SP start enquête sociale huur

  1. Kees Jansse

    Ik raad iedereen aan die enquete in te vullen! Ook al heeft u geen absoluut minimum inkomen. Dit soort beleidt creeert namelijk zeer zwak sociale wijken, waar men elkaar enkel naar beneden trekt. Dat heeft vaak weer grote gevolgen voor veiligheid, onderwijs en het algemene aanzien van een buurt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. gjzn

    Ga vanavond gelijk naar invullen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.