B&W: ‘Motie Jan Lievensweg correct uitgevoerd’

Ben Jonker

De tijdens de jongste editie van ´Praat met de Raad´ getuite kritiek namens een bewoner van een sloopwoning aan de Jan Lievensweg wijzen B&W van de hand. De kritiek kwam er op neer dan, anders dan in een door de raad aangenomen motie was bepaald, Eigen Haard de bewoners, die gedwongen hun woningen moeten verlaten, niet goed bijstaat. In antwoord op schriftelijke vragen van CDA-fractievoorzitter Jonker zegt het college nu dat de betrokken bewoner in december een brief in de buurt heeft verspreid met dezelfde kritiek. In overleg met de gemeente heeft toen ook de corporatie huis-aan-huis een brief verspreid, waarin werd uitgelegd war er zoal staat te gebeuren. Jonker wilde weten of wel uitvoering is gegeven aan de motie, waarin stond dat de bewoners met raad en daad terzijde moeten worden gestaan en dat daarvoor een – in het Programma van Eisen op te nemen – plan moet worden gemaakt. Of die motie wel is uitgevoerd, wilde Jonker weten. B&W vinden van wel. Zij zeggen dat er geregeld overleg is tussen gemeentelijk projectleider en corporatie over o.a. de herhuisvesting van de bewoners.De corporatie moet zich aan gemeenlijke beleidsregels houden, zeggen B&W. Die regels impliceren onder meer een sociaal statuut. Een informatiebijeenkomst (die is gehouden) en in kaart brengen van wensen en problemen van bewoners via huisbezoekenB&W zeggen verder dat de corporatie sinds kort een wekelijks spreekuur in de buurt houdt, dat goed wordt bezocht, en dat aan de gemeente gestelde vragen direct worden beantwoord of met de corporatie besproken. Het college zegt verder dat de gemeente alleen verantwoordelijk is voor de publiekrechtelijke kant van de zaak en de uitvoering van haar eigen beleidsregels. Voor de communicatie met de bewoners moet Eigen Haard zorgen. En de corporatie draagt ook de verantwoordelijkheid voor de zorg voor haar huurders.

Lees ook:SP wil actie van B&W voor bewoners Lievensweg
Lees ook:CDA stelt vragen over behandeling bewoners Jan Lievensweg
Lees ook:CDA en OCA: McDonalds Zijdelweg om 21.00 uur dicht
Lees ook:Wateroverlast tientallen sociale woningen Bovenkerk
Lees ook:CDA: ‘Stop de zandbaksoap aan Punter’

2 reacties op “B&W: ‘Motie Jan Lievensweg correct uitgevoerd’

  1. frank

    En Pilatus waste zijn handen in onschuld.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Amstelvener

    Bewoners met raad en daad terzijde staan is natuurlijk heel iets anders dan overleg voeren met Eigen Haard. Dat weet wethouder Levie (van Bobo Belangen Amstelveen) natuurlijk ook wel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.