Wateroverlast tientallen sociale woningen Bovenkerk

Catharina de Leur

Herbert Raat

Al sinds de start van de nieuwbouw in Bovenkerk hebben daar tientallen bewoners  van sociale woningen van corporatie Eigen Haard last van ernstige vochtoverlast. Die resulteert in schimmelvorming op de muren en een vochtig leefklimaat. D66 en VVD in de gemeenteraad hebben er schriftelijke vragen over aan B&W gesteld, na een bezoek aan de wijk. Het euvel doet zich voor bij zo’n zestig woningen aan de Aagje Dekenlaan en Joan van Broekhuizenlaan. De twee fracties hebben naar hun zeggen geconstateerd dat bewoners in een problematische situatie zitten. Zij willen van het college weten of het van de problemen op de hoogte is en of er bij het begin van de nieuwbouw wel een zogenoemde watertoets is verricht. En, zo nee, waarom niet, vragen VVDE en D66. Volgens de lijsttrekkers De Leur (D66) en Raat (VVD), die de vragen stellen, liggen de straten waar de overlast zich voordoet op het laagste punt van de wijk. Daaromheen wordt de grond opgehoogd.‘Het (grond)water moet ergens naartoe en dat merken de bewoners elke dag in hun woning,’ aldus de fracties.  De woningen zijn eigendom van de woningbouwvereniging Eigen Haard.

Als er wel een watertoets is gedaan, vragen De Leur en Raat zich af hoe de overlast dan mogelijk is. Zij willen dat gemeente, corporatie, ontwikkelaars en andere betrokken partijen om de tafel gaan om een oplossing te zoeken. En zij vragen B&W of die daartoe bereid zijn.

Lees ook:SP: Eigen Haard wil weer woningen slopen
Lees ook:Eigen Haard renoveert 450 woningen KKP
Lees ook:D66 wil maatregelen tegen wateroverlast
Lees ook:Raat tegen sloop EH-woningen Acacialaan
Lees ook:Eigen Haard ‘geschrokken’ van Zwarte Bokaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.