Westwijk Zuid-West veiligste keurmerkwijk 2009

In Westwijk Zuid-West (fase 1) is de inbraakgevoeligheid van woningen volgens gemeente en politie 90 procent minder groot dan in andere wijken. De stadsuitbreiding beschikt sinds kort over het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Zowel de woningen als de openbare ruimte voldoen aan eisen op het gebied van sociale veiligheid. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid heeft het project Westwijk Zuid-West genomineerd voor het beste PKVW-project 2009.

Het Politiekeurmerk Veilig wonen is een beproefd en succesvol instrument om veiligheid in de woonomgeving te verbeteren. De woningen – en schuren en garages, als die via tussendeuren toegang tot de woning geven – beschikken over goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op ramen, deuren en lichtkoepels. Er is verlichting bij de buitendeuren en elke verdieping van de woning heeft een rookmelder. Ook is er zicht op wie voor de deur staat. Ook de openbare ruimte voldoet aan veiligheidseisen, onder meer gesteld aan de openbare verlichting.

In wijken met het politiekeurmerk veilig wonen neemt het inbraakrisico af en neemt de veiligheidsbeleving van bewoners toe. Ook andere vormen van criminaliteit, zoals fietsendiefstal en vandalisme in de woonomgeving nemen af. Ook de nieuwe woningen in Westwijk Zuid-Oost worden opgeleverd volgens het politiekeurmerk.

Lees ook:Westwijk Zuidwest genomineerd voor prijs veilig wonen
Lees ook:‘Zuidelijke’ bestemmingsplannen ter visie
Lees ook:Weer vier wietplantages opgerold
Lees ook:SMS-alert in Amstelveen niet mogelijk
Lees ook:Gemeente blijft bij bouw mantelzorgwoningen Westwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.