‘Geen dure maar sociale woningbouw in Bankras’

In plaats van dure moeten er sociale, betaalbare en starterswoningen komen in Bankras. Dat vindt de ChristenUnie, die niet verbaasd zegt te zijn dat er voor te bouwen kostbare huizen in het noordoosten van de wijk geen belangstelling lijkt te bestaan. Dat zegt de althans projectontwikkelaar die met dat plan aan de slag wilde. Volgens de CU staan projectontwikkelaars wegens de kredietcrisis alom huiverig tegenover de bouw van dure woningen. “Die worden op dit moment vrijwel niet meer verkocht,” zegt CU-fractievoorzitter Jacqueline Koops.

 

Het braakliggend terrein, waarop de dure huizen zouden komen, is volgens haar nu één grote modderpoel. “We moeten als gemeente nu niet kiezen voor verdichting van de stad, niet inbreiden. Op dit moment wordt er voldoende uitgebreid. Denk aan de uitbreidingen in de Westwijk en in Bovenkerk-Zuid. En er zijn dus nog bouwlocaties over. Daar kan nu prima sociale woningbouw worden gerealiseerd, ” zegt Koops. Zij vindt het ook opportuun het speelveldje aan Eyckenstein te bebouwen, zij het met zeven in plaats van zestien woningen, zoals eerst gepland. Tegen het vol bouwen hadden ouders, met steun van VVD en BBA, geprotesteerd. Daarop halveerden B&W nagenoeg het aantal woningen, maar de beide partijen zijn nog steeds niet tevreden. Die willen gewoon het hele speelveld behouden.

De ChristenUnie ziet dus ook de noodzaak van bebouwing niet in. “De gewenste sociale woningen kunnen veel beter worden gerealiseerd op het braakliggende terrein in Bankras Noord-Oost. Daarmee vang je twee vliegen in één klap. Het speelveldje bij Eyckenstein blijft intact en het braakliggende terrein in Bankras wordt netjes bebouwd,” vindt Koops.  

 

Lees ook:VVD en BBA: handen af van speelveld Eyckenstein
Lees ook:Sociale woningbouw blijft Amstelveens stiefkind
Lees ook:Provincie staat dure woningbouw Amsteleiland toe
Lees ook:Druk op lokale woningmarkt blijft stijgen
Lees ook:Gemeente denkt aan 6.000 nieuwe (dure) woningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.