Bouwfonds bouwt Tuindorp Ouderkerk-Zuid

Daartoe door de gemeente geselecteerd, gaat Bouwfonds MAB Ontwikkeling het plan Tuindorp Ouderkerk Zuid (TOZ) realiseren. Dat ligt tussen Schoolweg en De Benningweg. Er komen 153 woningen, waarvan 17 in de sociale huursector. Dezer dagen sloot de ontwikkelaar een overeenkomst met Woningstichting Ouder-Amstel over  de verkoop van de sociale huurwoningen aan de corporatie. Ook zijn afspraken gemaakt over 28 woningen die worden gebouwd onder een regeling voor maatschappelijk gebonden eigendom, om in de goedkope koopsector woningen te kunnen aanbieden. De eerste fase van het plan -  6 sociale huurwoningen, 9 koopappartementen en 47 ééngezinskoopwoningen – ging in september in de verkoop.

Lees ook:SP tegen huisvestingregels
Lees ook:Gemeente bouwt vooral in (middel) dure sector
Lees ook:Pols: Extra aandacht voor huisvesting jongeren
Lees ook:Loting 22 woningen starters op de koopmarkt
Lees ook:Eigen Haard hevelt woningen naar vrije sector over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.