Honderd Amstelveense woningen in regionale loting

Met honderd relatief goedkope huurwoningen gaat Amstelveen deelnemen aan een regionaal lotingexperiment. In stadsregio Amsterdam (voorheen bekend als ROA) worden daarvoor in totaal 1000 huurwoningen aangeboden.

Het experiment is een initiatief van de woningcorporaties Ymere, Woonmaatschappij en Woongroep Holland. Woningcorporatie St. Lodewijk heeft zich erbij aangesloten. Zij verwachten dat de loting tot betere doorstroming zal leiden. Het gaat om eenvoudige huurwoningen, interessant voor mensen met een woonduur van drie tot vijf jaar.

De experimentele woningtoewijzing loopt van 1 januari 2007 tot 1 januari 2008. Alle andere woningen worden op de gebruikelijke wijze toegewezen, aan de hand van woon- en inschrijfduur.

Na afloop van het experiment kan worden vergeleken of loting tot toename in het woningaanbod leidt. Belangrijk voor het beoordelen van het succes is hoeveel meer woningzoekenden met dit lotingsysteem een verbetering van hun woonsituatie hebben gerealiseerd.

In het bestaande systeem voor woningtoewijzing lijkt het lonender langer te blijven zitten in de hoop in één keer een forsere vooruitgang in de woonsituatie te boeken. Het lotingsysteem met gelijke kansen voor de toewijzing, biedt meer ruimte voor geleidelijke verbetering van de woonsituatie. Dit is mogelijk via meer verhuisstappen.

Lees ook:Regio: druk op sociale huursector hoog
Lees ook:Sociale woning nóg moeilijker te krijgen
Lees ook:Woningdoorstroming stagneert steeds meer
Lees ook:ChristenUnie: ‘Woonbeleid gemeente faalt’
Lees ook:Dit jaar 100 sociale woningen voor AV-ers

4 reacties op “Honderd Amstelveense woningen in regionale loting

 1. c m van leeuwen

  Ik woon nu in Amsterdam en zoek een grotere woning liefst in Amstelveen wegens gezinsuitbreiding. Persoonlijk lijkt dit mij de ideale oplossing voor mijn vraag naar een goede grotere huurwoning

    /   Beantwoorden  / 
 2. cora

  wat is het maximale,dat je aan huur wilt betalen

    /   Beantwoorden  / 
 3. L.N. Sayed

  Ik vraag me af of dit ook voor zelfstandige studenten geldt? Ik studeer nu 3 jaar en ben mijn laatste jaar ingegaan, ik ben dringend op zoek naar een zelfstandige woning in Amstelveen ivm een stageopdracht.

  Mvg

    /   Beantwoorden  / 
 4. S. Miltenburg

  Is er al meer bekend ??
  Eventueel woningruil ??
  Ik naar Amstelveen, vanuit Zandvoort

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.