De Bolder drukker sinds verbouwing

In de ingrijpend verbouwde Bolder, die ongeveer tien maanden geleden werd heropend, komen veel meer mensen dan voorheen. Dat vertelde beheerder Peter van Ommen dinsdag, toen wethouder Jeroen Brandes een bezoek aan het wijkcentrum in Groenelaan bracht.

Brandes is doende met een tournee langs alle wijkcentra om er met de staf en de vrijwilligers te praten. Hij constateert dat de wijkcentra toch een spilfunctie in de wijken hebben. Recent zijn onder meer De Bolder in Groenelaan en Westend in Westwijk verbouwd, iets eerder De Meent. Volgens Brandes staan ook Alleman en het Pluspunt op de nominatie daarvoor.

“Inderdaad os Alleman nu wat deprimerend, vooral het bargedeelte”, geeft hij toe. Het is de bedoeling dat wijkcentrum in

Brandes

bebouwing aan Den Bloeyenden Wijngaerdt te integreren, maar die nieuwbouw laat nog minstens vier jaar op zich wachten. Daarom moet een opwaardering van het bestaande Alleman plaats vinden, meldt Brandes.

Winkels

Hij is het er niet mee eens dat, zoals in het nieuws kwam, Groenelaan een verpauperende wijk is. Het winkelcentrum Groenhof is ook gewild bij ondernemers en na verbouwing en uitbreiding komen winkels er terug, zegt hij.

Intussen is het gemeentelijke beleid dat niet meer de overheid uitmaakt wat er in een wijk moet gebeuren, maar activiteiten daar initiatieven van bewoners zelf zijn. Dat past in het in een nota weergegeven beleid ‘Bewoners aan zet’, meent Brandes.

Geld

In diverse wijken is er van verjonging sprake, maar intussen vragen ook ouderen de aandacht. Volgens Brandes ontstaan veel activiteiten voor jong en oud toch rondom en vanuit de wijkcentra. In Groenelaan worden ook nieuwe scholen gebouwd die naar zijn mening voor vernieuwing zullen zorgen. In het beleid van de lokale overheid spelen de wijken een steeds grotere rol, zegt de wethouder. “Er is nog nooit zoveel geld naar de wijkcentra gegaan als nu”, zegt hij.

Op zijn tocht langs de diverse wijkcentra zag hij, wat hij trouwens al wist doordat hij soms er zomaar binnenvalt, dat die boordevol zitten.

 

 

Lees ook:Brandes naar alle wijkcentra
Lees ook:Verbouwing De Bolder doort ruim half jaar
Lees ook:Actie tegen sluiting van De Bolder
Lees ook:Wethouder Koops gaat wijken in om ideeën op te doen
Lees ook:Wethouder Brandes werkt in de wijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.