Brandes naar alle wijkcentra

Jeroen Brandes

Wethouder Welzijn Jeroen Brandes (PvdA) bezoekt de komende twee maanden alle wijkcentra in Amstelveen, om persoonlijk te horen wat daar reilt en zeilt. Hij heeft weliswaar veelvuldig contact met wijkcoaches, bewonersinitiatief-groepen en wijkplatforms, maar zegt er de komende periode zelf nogmaals langs te gaan.

Onder meer om inwoners te ontmoeten die gebruik maken van de wijkcentra en informeel met organisaties te praten over wat er goed gaat, beter kan en over of men iedereen bereikt die de gemeente in de wijken wil bereiken. En ook de verbouwingen en nieuwbouw van wijkcentra komen aan de orde.

Alles mag volgens de wethouder worden gevraagd. Hij zegt de agenda helemaal aan de wijkcoach en de mensen wie in de wijkcentra werken over te laten. Dat past naar zijn mening ook in de gemeentelijke beleidsnota ‘bewoners aan zet’ die een paar jaar geleden werd vastgesteld.

“Ik denk dat het dan ook goed is regelmatig in de wijken te controleren of iedereen dat ook zo ervaart”, zegt hij. “Ik ben benieuwd of jongeren steeds meer betrokken zijn bij activiteiten, hoe de nieuwe Bolder door de gebruikers wordt ervaren en vertel de mensen in Alleman en Pluspunt graag over de voortgang van de ontwikkelingen rondom eb verbouwingen van hun wijkcentra”.

De agenda van Brandes in de wijken, ziet er als volgt uit:  25 januari  (13.30 uur )  De Meent;  1 februari  (14.30 uur )                       Westend;  8 februari   (16.00 uur )  Alleman; 13 februari  (14.30 uur ) De Bolder; 20 februari  (14.00 uur) Villa Randwijck;  5 maart ( 11.30 uur) Open Hof;   7 maart (10.30 uur )  Noorddamcentrum.

 

 

 

 

Lees ook:De Bolder drukker sinds verbouwing
Lees ook:Wethouder Brandes stapt opeens op
Lees ook:Overzicht programmering jazz in wijkcentra
Lees ook:Wethouder Brandes werkt in de wijken
Lees ook:De Bolder bijna klaar

3 reacties op “Brandes naar alle wijkcentra

 1. Frank Bikker

  Waarom allemaal overdag? ‘s Avonds zijn de wijkcentra het drukst bezocht. Dan kan hij de meeste wijkbewoners spreken.

    /   Beantwoorden  / 
 2. App

  Ook zou ouderwets. Iedereen weet dat het niet werkt. Beter idee: Een prikbord op het internet waarop bewoners hun wensen, suggesties en klachten kunnen plaatsen en waarop bestuurders en raadsleden reageren. Liefst per onderwerp of thema. Of is dat te modern? Of misschien te gevaarlijk voor gevestigde posities?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Gebeurt ook al hier, maar wie maakt er gebruik van en wie van de raad leest ze?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.