Participevlag feestelijk onthuld

“Wij staan voor meedoen, voor participatie”, zei directeur Sjaak van de Linde van Participe Amstelland. Samen met Stadsentertainer Matthijs den Hollander onthulde hij bij De Meent aan Orion de vlag, waarop het logo van de organisatie staat. Eerder fuseerde Vita met Participe in Alphen, nadat zij samen al in de geen rechtspersoonlijkheid genietende lokale welzijnsorganisatie AanZ hadden geparticipeerd.

Vita, voorheen Stichting Welzijn Ouderen, is een naam die niet meer past bij wat zij doet, zei Van de Linde. Samen met Den Hollander plaatste hij de vlag, die voor die tijd plat op een tafel lag, en enkele kinderen hesen een dergelijke vlak in een andere mast. Tegelijk werd de introductie van de nieuwe naam gevierd in de andere wijkcentra, die allemaal door Participe worden geëxploiteerd.

Volgens Van de Linde is de sociale samenhang in de Amstelveense wijken sterk. Zijn organisatie telt, kennelijk om die cohesie te stimuleren en de wijkcentra op de rit te houden, negentig betaalde medewerkers. Die sturen de 90.000 Amstelveners aan, zei Den Hollander.

De sociale samenhang voorkomt bijvoorbeeld dat iemand wekenlang dood in zijn woning ligt, zonder dat iemand het merkt, betoogde Van der Linde. “Wij willen dat iedereen meedoet in de samenleving.”

En volgens Den Hollander komen in de wijken door het werk van Participe Amstelland talenten boven drijven. Hij memoreerde de talloze activiteiten in de wijkcentra en benadrukte dat het altijd om mensen daar gaat. Onder meer om de cohesie te bevorderen willen de professionals van de organisatie met mensen in de wijken in gesprek, zei hij. In De Meent werden chocolade met stroopwafels geserveerd en was een uit 2000 stukken bestaande puzzel van het gebouw met de Participevlag aanwezig, waarop bezoekers de tanden konden stuk bijten…

 

Lees ook:Vita en Aanz worden Participe
Lees ook:Interim Van der Linde nu directeur Vita
Lees ook:‘Fusie Vita niet nadelig voor werknemers’
Lees ook:Vita nu onderdeel van Participe in Alphen
Lees ook:Vita-teams op bakfiets wijken in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.