Naam Participe Amstelland leidt tot feest in wijkcentra

Vita Amstelland (voorheen stichting Welzijn Ouderen) en het geen enkele rechtspersoonlijkheid genietende Aanz gaan nu gewoon de naam dragen van de moedermaatschappij Participe in Alphen aan de Rijn. Dat participeerde al samen met Vita in AanZ Amstelveen, maar nam de partner inmiddels over. Onder de naam Participe Amstelveen, die zaterdag 6 februari (14.00 uur) min of meer officieel in gebruik wordt genomen in De Meent aan Orion door het hijsen van de vlag met het logo ervan door Stadsentertainer Matthijs den Hollander.

In de nieuwe organisatievorm doet Participe in feite alles op het gebied van welzijn, net zoals het opgeheven Cardanus, waaruit de gemeente overigens jet jongerenwerk weghaalde. Participe Amstelland is verantwoordelijk voor het welzijnswerk in de wijken plus het beheer van de wijkcentra.

Op 5 januari zijn er ter gelegenheid van de nieuwe naam in Aalsmeer diverse evenementen. Alle inwoners worden uitgenodigd en getrakteerd op chocolademelk en stroopwafels, om te proosten op het nieuwe jaar en de nieuwe naam. Van 13:30 tot 14:00 uur: Boerhavehof – Kudelstaart. Van 14:45 tot 15:15 uur: op de hoek van de Zijdstraat en de Uiterweg- Aalsmeer Centrum. Van 16:00 tot 16:30 uur: Poldermeesterplein – Aalsmeer Oost.

Ook in De Meent zijn tot 17.00 uur chocolademerk en stroopwafels. Het programma ziet er in Amstelveen verder als volgt uit. In wijkcentrum Alleman kan men in combinatie met een nieuwjaarsborrel genieten van de muzikale ondersteuning van Sense & Soul. Daarnaast zijn er glühwein, hapjes en drankjes.

In de Bolder (Groenhof) worden diverse workshops en demonstratie gehouden, onder meer op het gebied van computer les, keramiek en geheugenfitness. Verder is er rollatorcheck. Het Bolderkoor treedt op. De ruilbibliotheek en kinderzwerfboekstation zijn open en men kan terecht voor een stoelmassage. Verder is er een proeverij door Buurtrestaurant Eten in de Olmen.

 Puzzel

In de Meent dus het optreden van de zich voornamelijk als presentator en entertainer manifesterende Stadsdichter Matthijs den Hollander. Bezoekers kunnen samen een superlegpuzzel van 2000 stukjes maken, die in de hal opgehangen zal worden.

Kastanjelaan: Workshops over onder meer internationaal dansen, line-dance en stoelyoga. Doorlopende activiteiten als sjoelen, geheugenfitness, creatieve club, demonstratie stoelmassage. Er is een Rad van Fortuin met leuke prijsjes. Kinderen kunnen een kleurplaat inleveren.

Middenhof: Optreden van Ouderkerks gedempt Havenkoor.

’t Open Hof: Diverse oudhollandse superspelletjes en er is een tafel met kleurplaten.

Pluspunt: Demonstraties Zumba Gold, Meer bewegen voor Ouderen en Aquarelleren. Workshops: Hotfix (neem een eigen kledingstuk mee) en kaars decoreren met servetten. Er is sjoelen, diverse spelletjes, tafel met kleurplaten, pedicure-check met voetmassage en Accordeonist Kurt Anzenhofer.

 

Lees ook:Participevlag feestelijk onthuld
Lees ook:Vita en Aanz worden Participe
Lees ook:Vita nu onderdeel van Participe in Alphen
Lees ook:‘Fusie Vita niet nadelig voor werknemers’
Lees ook:Veeningen onthult naam cultuurorganisatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.