Vita en Aanz worden Participe

De welzijnsinstellingen Vita en AanZ gaan anders heten. Van 1 januari af dragen zij gewoon de naam van het Alphense bedrijf waaronder zij vallen: Participe. Voluit wordt dat Participe Amstelland, zeg maar een dochter van Participe.

Het geen enkele rechtspersoonlijkheid genietende AanZ was eigenlijk al onderdeel van Vita, samen met Participe, die heel de handel laten overnam. Zowel de wijkcentra als het welzijnswerk in de wijken worden nu door één organisatie beheerd, zoals voorheen door Cardanus.

“De nieuwe naam Participe Amstelland benadrukt waar wij voor staan: dat iedereen participeert, meedoet in de buurt”, zegt de organisatie.

Vita verzorgt in opdracht van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn sociaal-maatschappelijke diensten. Maatschappelijk werkers en ouderenadviseurs zijn voor buurtgenoten toegankelijk, zegt Participe. “Vijftien wijksteunpunten staan open voor iedereen en inwoners kunnen er terecht voor trainingen, persoonsalarmering en dagactiviteiten voor inwoners met lichte dementie. Project AanZ verzorgt sinds 2014 het welzijnswerk in de wijken en wijkcentra van Amstelveen.”

Niet alleen ouderen

De naam Vita (voorheen stichting Welzijn Ouderen) is van oudsher verbonden aan de ondersteuning van oudere en kwetsbare inwoners, beseft Participe. “Met de naamsverandering willen we duidelijk maken dat we ons inzetten voor alle inwoners. Dat we ons sterk maken voor een samenleving waarin meedoen voorop staat en waarbij talenten en mogelijkheden van mensen worden gezien en gestimuleerd.”

De organisatie zegt ‘sociale kracht’ te versterken door netwerken te vormen in de wijk en initiatieven van inwoners te stimuleren. “Actieve bewonersgroepen, wijkcoaches, vrijwilligers en levendige wijkcentra maken dit mogelijk”, zegt directeur Sjaak van der Linde van Vita Amstelland.

Uitnodiging

Bovendien maakt de naamswijziging zichtbaar dat Vita onderdeel is van de landelijk opererende Participe Groep en hierdoor kennis over zorg en welzijn kan uitwisselen. Net als Vita wordt AanZ ook Participe. Hiermee wordt voor alle inwoners duidelijk dat wij eenzelfde organisatie vormen. En dat professionals, buurtgenoten en locaties zich samen inzetten voor hetzelfde doel: zorgen dat iedereen kan meedoen en zich ontwikkelen.

Voor zaterdag 6 januari worden alle wijkinwoners uitgenodigd in de wijkcentra om het nieuwe jaar en de nieuwe naam feestelijk in te luiden. “Ook hijsen we die dag onze vlag met het nieuwe logo, met een knipoog naar het bekende Vita logo, dat wij met trots gedragen hebben”, zegt Sjaak van der Linde.

Voor meer informatie: www.vita-amstelland.nl, maar vanaf 1 januari  www.participe-amstelland.nu.

 

 

Lees ook:Vita nu onderdeel van Participe in Alphen
Lees ook:‘Fusie Vita niet nadelig voor werknemers’
Lees ook:Participevlag feestelijk onthuld
Lees ook:Naam Participe Amstelland leidt tot feest in wijkcentra
Lees ook:Interim Van der Linde nu directeur Vita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.