Weggeefmiddag voor kleding aan statushouders

Kledinghoek bij eerder Café Welkom bijeenkomst.. Foto: Anton Groeneschey.

Een ‘weggeefmiddag’ noemt het bewonersplatform Vluchtelingen Welkom Kronenburg de zondagmiddag 10 december (14.00 uur) te houden happening in het Huis van de Wijk Buitenveldert aan de A.J. Ernststraat 112.

Het platform werd opgericht om te voorzien in vrijwilligers voor de noodopvang van vluchtelingen in Kronenburg. Maar er kwamen meer vrijwilligers dan vluchtelingen en de noodopvang werd al snel gesloten, zonder ooit volledig bezet te zijn. Het teleurgestelde platform ging door om statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) te helpen bij het integreren.

De weggeefmiddag is bedoeld om kleding en speelgoed aan statushouders en vluchtelingen te geven. Ieder kan dan goede, gebruikte kleding (voorzien van maatlabels) of speelgoed ter beschikking stellen aan hen en hun kinderen, gelet op hun vaak krappe beurs.

 Eerder komen

De ontmoetingsbijeenkomst kent verder een aantal gebruikelijke ingrediënten zoals koffie, thee, limonade, wat lekkers, muziek en informatie over volgende activiteiten. Wie wat wil geven, wordt verzocht dit vooraf te laten weten en zo mogelijk wat vroeger (13:00 uur) langs te komen zodat er voldoende tijd is om het op tafels uit te stallen.

Aanmeldingen van inbreng van kleding of speelgoed: [email protected] of 0621391185. Maar ook iedereen is welkom die niets brengt of haalt, maar gewoon wil deelnemen aan deze ontmoetingsbijeenkomst van nieuwkomers en andere buurbewoners.

 

 

Lees ook:Weggeefavond Café Welkom in De Meent
Lees ook:Vrijwilligers vluchtelingen willen doorgaan
Lees ook:Vrijwilligers leeg pand vluchtelingen stoppen
Lees ook:Ex-Kronenburg vluchtelingen nu in Bijlmer Bajes
Lees ook:Bijeenkomst ‘welkom platform’ vluchtelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.