Middenhoven klaagt over verdwijnen bus uit wijk

Net als in andere wijken is men ook in Waardhuizen ontevreden over de nieuwe dienstregeling van Connexxion, die 10 december ingaat. Voorzitter Ben Jonker van het wijkplatform Bankras / kostverloren uitte zijn ongenoegen als inspreker bij de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN) en in de wijkkrant Gondelkoerier klaagt hoofdredacteur Jan Demming erover dat in Waardhuizen bus 149 verdwijnt.

Daardoor moeten veel mensen door de nieuwe regeling honderden meters naar de buitenkant van de wijk lopen om van openbaar vervoer (OV) gebruik te kunnen maken, schrijft hij. Het gevolg is dat een directe verbinding van de wijk met ziekenhuis en raadhuis om zeep wordt geholpen, voegt hij er aan toe.

“Dat was een van de redenen waarom de redactie van de Gondelkoerier de wijken Waardhuizen-Middenhoven in de vorige uitgave het ‘afvoerputje’ van Amstelveen noemde. Voorzitter Lex Bomgaars van het Wijkplatform organiseert naar aanleiding van dat artikel een bijeenkomst op 7 december in De Meent (aanvang 19.30 uur) waarbij behalve alle buurtbewoners ook de lokale politici en beleidsmakers welkom zijn.”

Bomgaars is die laatste twee groepen durven komen en zich kort voor de verkiezingen willen verantwoorden. Zij hebben er bij gezeten toen regionaal besluiten werden genomen. Walter Vervenne van de VVD liet weliswaar in de gemeenteraad weten het met die besluitvorming niet eens te zijn, maar komt nu – samen met D66 – echt in actie na de storm van protest die uit heel de gemeente opsteeg.

 

 

Lees ook:Ook in Waardhuizen wijkstichting
Lees ook:Nieuwe Gondelkoerier en wijkstichting
Lees ook:Bomgaars weg als ‘wijkvoorzitter’
Lees ook:Burgemeester trekt de wijken in
Lees ook:‘Ververs inhoud biebs zorgcentra in Middenhoven’

2 reacties op “Middenhoven klaagt over verdwijnen bus uit wijk

 1. Frank

  Komt allen naar de wijkbijeenkomst in de Meent as donderdag om uw ongenoegen hierover te uiten. Voor veel woon/werkverkeer worden zo de mensen nog meer de auto ingejaagd, ouderen verliezen hun mobiliteit en mensen zonder auto moeten veel verder lopen, kortom die zijn meer tijd kwijt aan het forenzen en dat in een stad!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan Demming

   Ik ben bang dat, gezien het matige aantal reacties uit de zuidelijke wijken op de desastreuze besluiten van Connexxion, de meeste mensen zich nog niet realiseren wat de gevolgen zijn. Dat merken ze namelijk pas vanaf 10 december. Daarom is het des te belangrijker om a.s. donderdag om 20.00 uur massaal in De Meent aanwezig te zijn om die besluiten ‘luidkeels’ te verwerpen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.