Bankras boos over slechter openbaar vervoer

Ben Jonker

Inwoners van Bankras / Kostverloren klagen over te verwachten verkeersdrukte, parkeerdruk en dramatische verslechtering van het openbaar vervoer. Voorzitter Ben Jonker, voormalig fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad, gaat volgende week inspreken erover bij de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur. Dat bleek woensdag tijdens een vergadering van het Wijkplatform.

“Wij kunnen straks onze wijk niet meer uit”, zei iemand. Hij doelde op de talloze verkeersproblemen die er al of nog in aantocht zijn, wegens allerlei grote projecten, zoals verbreding van A9, nieuwe Amstelveenlijn en woningbouw, die effect hebben op de infrastructuur.

Het lokale openbaar vervoer is goeddeels geschrapt, constateerde de vergadering. “Er is vreselijk gesneden in de buslijnen in Amstelveen”, vatte Jonker de kritiek samen. “Wij zijn heel veel openbaar vervoer kwijt geraakt.”

Overigens werd het niet vreemd gevonden dat de gemiddelde Amstelvener eerder de auto pakt dan per openbaar vervoer reist. En die verhouding gaat door de verslechtering met ingang van de nieuwe dienstregeling van Connexxion alleen maar nadeliger voor het OV.

De wil moet er zijn, maar die is er blijkbaar niet, verzuchtten de verzamelde inwoners. Zij vinden dat de gemeenteraad de nieuwe ongunstige dienstregeling van Connexxion klakkeloos heeft geaccepteerd. Zij willen een brief schrijven aan de lokale politiek en B&W, waarin de wens wordt geuit dat die zich hard maken voor de Amstelveense burgers.

Vervoersregio

Oude Dorp. ziekenhuis en Waardhuizen / Middenhoven zijn van Bankras uit vrijwel niet met OV te bereiken, werd er geconstateerd. Jonker zei nog wel dat in feite het openbaar vervoer niet door de gemeente, maar door de Vervoersregio wordt geregeld, maar de wijkbewoners vonden dat de vijf raadsleden uit Amstelveen, noch B&W, zich niet krachtig genoeg hebben opgesteld op de ernst van de situatie in de stad onder de regionale ogen de brengen. Er werd gepleit voor de buslijn die door heel Amstelveen rijdt en passagiers naar andere reguliere lijnen brengt.

Intussen komen in de wijk minder woninginbraken voor dan elders in de stad. “Wij staan onderaan de lijst. In Westwijk is het 8 á 10 keer per maand raak, Bankras staat onderaan de lijst. Soms heb ik een halve of één woninginbraak per maand, vaak niet een”, zei de wijkagent uit Kostverloren. Hij kondigde aan dat in het kader van het ‘donkere dagen offensief’ intensief fietsverlichtingen worden gecontroleerd.

 

Lees ook:‘Geen openbaar vervoer in Waardhuizen’
Lees ook:Twee maanden gratis openbaar vervoer Westwijk Zuidoost
Lees ook:Middenhoven klaagt over verdwijnen bus uit wijk
Lees ook:KKP steigert over slechter busvervoer
Lees ook:Start Bankras Holland House

Eén reactie op “Bankras boos over slechter openbaar vervoer

  1. Raymond

    Die 5 raadsleden hebben zich een oor aan laten naaien. Dat moet onze belangen behartigen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.