Tumult rond Groenhof blijft

amstelveen-groenhof[1]De door B&W geplande uitbreiding van winkelcentrum Groenhof blijft de gemoederen bezig houden. Dat bleek dinsdag tijdens de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN). Terwijl ondernemers roepen faillissementen te vrezen wegens de status quo en leegstand, maken omwonenden bezwaar tegen de uitbreiding. Het plan is dat er een derde supermarkt (Lidl) komt.

Bewoners van de Stratus-flat en Cirrus-flat vrezen overlast door lossen van vrachtwagens en parkeerproblemen, maakten dat dinsdag opnieuw duidelijk door in te spreken bij de raadscommissie. Volgens hen schort er ook het nodige aan de brandveiligheid als de plannen worden uitgevoerd.

De leegstand, die tot een noodkreet van de winkeliers leidde, is veroorzaakt doordat anticiperend op de uitbreiding vast een deel van het centrum is ontruimd. De winkeliers maakten, evenals de bewoners, hun ongenoegen opnieuw kenbaar bij de commissie.

Grondverkoop

Er moet een einde komen aan de status quo, betoogde de eigenaar van Groenhof Optiek namens de ondernemers. Hij zei dat sommige detaillisten het water tot de lippen staat, wegens sterk verminderde omzet. De gemeente wil een stuk openbare grond verkopen aan de eigenaar voor de uitbreiding.

Maar de plannen daarvoor zijn volgens omwonenden slecht. De Verenging van Eigenaren (VvE), zei iemand van de bij het centrum liggende Stratus-flat, blijft strijden tegen uitvoering van de plannen. Hij hekelde een stuk in wijkblad ‘Groene Specht’ van voorzitter Henk Bleekemolen van het wijkplatform GroeneLaan, waarin die de bezwaar makende omwonenden de Zwarte Piet toespeelde. Maar diezelfde Bleekemolen is voorzitter van de Amstelveense afdeling van coalitiepartij PvdA. De voorzitter van de VVE wees er op dat Bleekemolen samen met wethouder Jeroen Brandes van de PvdA op de kandidatenlijst van die partij voor de komende raadsverkiezingen staat.

Bleekemolen zelf hield vol de wijk te hebben gediend, te weten wat daar door de bewoners wordt gevoeld en pleitte voor een gesprek tussen alle partijen rond het centrum.

De raadscommissie sloot zich overigens aan bij het advies aan B&W van de ambtelijke Commissie Bezwaarschriften, die uiteraard alle bezwaren van de omwonenden ongegrond acht. De bezwaarmakers zijn niet van plan zich daarbij neer te leggen. Zij kunnen naar de rechter stappen.

 

 

 

 

Lees ook:Storm van bezwaren tegen vergroting Groenhof
Lees ook:Raad stelt besluit over Groenhof uit
Lees ook:Winkeliers: Groenhof verliest terrein
Lees ook:Bezwaar tegen bouw starterswoningen
Lees ook:B&W: ‘Communicatie Groenhof zaak van eigenaar’

3 reacties op “Tumult rond Groenhof blijft

 1. Heikneuter

  Bleekemolen is een figuur die zich overal op de voorgrond probeert te dringen en dingen loopt te beweren die gewoon niet waar zijn als ze in zijn ( politieke)straatje te pas komen . Naast deze functie zit hij ook nog bij RTVA . Bleekemolen beweert ook dat hij de belangen van de wijkbewoners dient, blijkbaar niet alle. Net zoals toen een aantal bewoners hadden geklaagd bij een politieke partij, dat de wijk op bepaalde punten achteruit ging. Dat werd door hem na een inspectieronde op de fiets 😂 glashard ontkend !
  Om te beginnen had de eigenaar en de gemeente van te voren al inspraak moeten geven aan de bewoners , zodat men voor alle partijen tot een aanvaardbaarder compromis kon komen. Nee , het werd gewoon medegedeeld. Dan kun je wachten op gehannes.

    /   Beantwoorden  / 
 2. CeeBee

  Het is de vraag of de overige ondernemers met hun optreden hun eigen belangen verdedigen of die van eigenaar Segesta. Terwijl juist die hen bijna de nek omdraait door honderden vierkante meters opzettelijk onverhuurd te laten én die ondernemers ook nog eens voor haar karretje weet te spannen om de gemeente op de knieën te krijgen.

  Kennelijk heeft Segesta het financiële uithoudingsvermogen om die dure meters onverhuurd te laten. Of die andere huurders nou failliet gaan of niet, maar duidelijk wel vertrouwend op een voor hen goede afloop. En zo te merken aan het andermaal tamme gedrag van de gemeente(raad) gaat die er wel komen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Heikneuter

   De gemeente heeft in deze ook duidelijk een eigen belang. Zij kan zo weer een stuk openbare grond met een bouwvergunning verkopen..

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.