‘Waardhuizen / Middenhoven wordt afvalput’

De wijken Waardhuizen en Middenhoven lijken het afvalputje van Amstelveen te worden. Dat zegt althans redacteur Jan Demming van de wijkkrant Gondelkoerier in het zojuist verschenen nieuwe nummer.

De bibliotheek is er verdwenen, de sneltramhaltes Marne en Gondel gaan ook . somt hij op. Middenwaard. “Bovendien lijkt er een einde te komen aan de rust en het groen in de Bovenkerkerpolder.”

Hij constateert dat Waardhuizen en Middenhoven het door een besluit van Connexxion vanaf 10 december moeten doen zonder de buslijnen 149 en 199. “Een alternatief voor Schiphol-reizigers is buslijn 174, die vanaf Uithoorn via Middenhoven en Groenelaan verder rijdt naar het Busstation. Daar kunnen zij dan overstappen op lijn 300, die daar overdag om de 6 minuten vertrekt en aankomt.”

Hij is het kennelijk ook niet eens met het besluit van de provincie de Bovenkerkerpolder uit de lijst van stiltegebieden te schrappen. “Zou dat komen door al die motorcrossers, racewagens, gillende kinderen, kwakende eenden en blatende schapen? Waarschijnlijk niet. Eerder vanwege de vele vliegtuigen die dwars over de polder vliegen en de nieuwe en drukke N201 die een groot stuk van diezelfde polder heeft ingepikt en nogal wat lawaai veroorzaakt.”

De provincie baseert zich op ontwikkelingen waar zij zelf een belangrijk aandeel in heeft gehad, zegt Demming.

De Gondelkoerier wil weten wat wijkbewoners vinden van het provinciale besluit. Men kan zijn redactie kan men naar [email protected]  De volgens de redactie interessantste reacties worden gepubliceerd het decembernummer.

 

 

Lees ook:Wijkkrant Gondelkoerier nu ook digitaal
Lees ook:Gondelkoerier online te lezen
Lees ook:Gondelkoerier weer uit
Lees ook:Middenhoven klaagt over verdwijnen bus uit wijk
Lees ook:Gondelkoerier zoekt oude foto De Meent

3 reacties op “‘Waardhuizen / Middenhoven wordt afvalput’

 1. Frank

  Volgens mij zijn die meerdere vliegbewegingen nu al begonnen,maar dat kan ook verbeelding zijn omdat ik de laatste tijd meer met een open raam slaap.

    /   Beantwoorden  / 
 2. W.A.Bomgaars

  Jan Demming heeft volkomen gelijk en vergeet zelfs een aantal ontwikkelingen zoals de verloedering van het WC Waardhuizen. De vergrijzing is groot in deze wijk en ouderen moeten o.a. grote afstanden afleggen voor OV, boodschappen, pinnen, een post agentschap enz. Aan het begin van de nog lopende coalitie periode heeft het wijkplatform een enquete gehouden waaruit een “eisen” lijst richting politiek is voortgekomen. Wat hebben onze volksvertegenwoordigers daarmee gedaan ? Niets, nada, noppes. Gelukkig hebben wij hier veel vrijwilligers en een nog steeds populair “buurthuis” dat in een grote behoefte voorziet. Hopelijk gaat een volgende gemeenteraad eens echt werk maken van de behoeften van hun kiezers.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Els in het Veld

   Helaas hebben Bomgaars en J. Demming gelijk. Misschien moet het percentage expats in stelling worden gebracht , want de ervaring leert dat de gemeente er dan als de kippen bij is.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.