Ook Suer gispt SP-kritiek Groenelaan

Frits Suer

Na voorzitter Henk Bleekemolen van Wijkplatform Groenelaan en de lokale afdeling van de PvdA ageert nu ook secretaris Frits Suer van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) op door de SP gesignaleerde kritiek van bewoners op de leefbaarheid in de wijk. Zowel Bleekemolen als Suer doet dat trouwens op persoonlijke titel, als wijkbewoner.

Frits Suer, vooral bekend in sportkringen en voormalig sportjournalist, wijdt een ingezonden stuk in het Amstelveens Nieuwsblad aan zijn ongenoegen. Hij zegt daarin verbaasd te zijn over de uitlatingen van SP-raadslid Marina Casadei over de Groenelaan en die voor geen enkele andere wijk in Amstelveen te willen ruilen.

Hij woont naar zijn zeggen in een deel van Amstelveen met mooie groen- en wandelstroken, speelplaatsen voor kinderen, bewegingstoestellen voor ouderen, een gerenoveerd wijkcentrum (De Bolder) en de Olmenhof waar bewoners tegen lage prijs tweemaal per week kunnen eten.

Klachten

Hij geeft wel toe dat, zoals Casadei zei, veel afval naast vuilcontainers wordt gedeponeerd, maar dat doen volgens hem mensen uit andere wijken. De SP zegt overigens zich te baseren op kritiek van wijkbewoners met wie werd gesproken. Die zeiden onder meer dat flatgebouwen slecht worden onderhouden. Dat moeten de verhuurders dan beter gaan doen, vindt Suer. En met klachten moet men naar de gemeente, voegt hij er aan toe. Waarmee hij dus niet zegt dat die er niet zijn. Maar volgens hem doet Casadei – en daarmee het deel van de wijkbevolking dat klaagde – aan het werk van De Bolder en het wijkplatform te kort.

 

Lees ook:Buurtrestaurant Olmenhof loopt als trein
Lees ook:‘SP heeft ongelijk over Groenelaan’
Lees ook:Award van Sportbedrijf voor Frits Suer
Lees ook:Groenelaan vreest doden op nieuwe rotonde
Lees ook:Elsrijk wil parkeerdruk verminderen

11 reacties op “Ook Suer gispt SP-kritiek Groenelaan

 1. 1e Opziener

  Wat een paniek allemaal? Gewoon een buurtonderzoekje en dan zoveel paniekreacties?

  Zeg dan gewoon dat de SP liegt. Maar dat hoor je niet.
  Doe zelf een onderzoek. Maar dat doen ze niet.
  Alleen maar ageren. Zwak hoor.

  Ik neem mijn petje af voor de SP en hoop dat ze zich niets aantrekken van deze niet onderbouwde kritiek.

    /   Beantwoorden  / 
  1. F. Wijlens

   @1eOpziener,

   Wat de SP hier probeert te doen is stemmen te verdienen door de bevolking op te zetten tegen erkende vluchtelingen. Een staaltje xenofobie van de bovenste plank. Over of die vluchtelingen misschien beter ondersteunt moeten worden voor psychosociale klachten hoor je ze dan niet.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank Bikker

    @wijlens . Wel eens gekeken wat mevr. Casadei nog meer doet naast haar SP werk? En vele anderen die ook bij de SP zitten. En vaak vrijwillig ook!

      /   Beantwoorden  / 
    1. F. Wijlens

     Nogmaals, je maakt er een jij versus zij spelletje van. Ipv inhoudelijk te reageren.

     Overigens heb ik net zo goed problemen met die PVV en de VVD die er al tien jaar lang mee te kokketeren ligt.

     Trouwens weet je wie echt veel voor de mensen betekent? Nota bene de wethouder van de VVD, dhr. Raat. Hij houdt de gemeente financieel gezond en heeft recentelijk nog eens flink de situatie omtrent een bepaalde zorginstelling aangejaagd.

     Weet je wat ook vrijwillig is? Van die tienermeisjes die zich helemaal doodhongeren.

     Tegelijkertijd kan mevrouw het goed bedoelen en supper aardig zijn, tegelijkertijd lijkt ze dan aan wanen te leiden. Waarom denkt u dat de mensen niet meer links stemmen, hé?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank

      Financieel gezond, daar heeft u gelijk in. Ook niet zo moeilijk gezien de bezuinigingien en het enkel aantrekken van zeer kapitaalkrachtige bewoners, maar laat ik nou denken dat in een maatschappij voor iedereen plaats moet zijn. Daarbij geloof ik ook dat de hr. in bestuurskracht met kop en schouders boven zijn collega’s uitsteekt en dat ie een uitstekend gevoel voor PR heeft. Aan de andere kant weet de hr. Raat ook heel goed dat zijn clubgenoten mede verantwoordelijk zijn voor wantoestanden in de ouderenzorg. Dit vind hij heel erg. Toch blijft hij bij de VVD. Hetzelfde geldt voor het huisvestingsbeleid. Hij zegt het heel erg te vinden dat verzorgenden hier geen huis kunnen vinden. Toch houdt hij vast aan de woonvisie of wijst naar Den Haag. Zo lust ik er ook wel eentje, iets doen en achteraf ach en wee roepen, terwijl elk mens ziet aankomen dat het een verslechtering is. Daarvoor hoef je heus geen SP lid te zijn.
      Overigens geeft u wel blijk van analytisch denken door tienermeisjes met een gedragsstoornis te vergelijken met vrijwilligers van de SP alsof elke politieke partij geen vrijwilligers heeft. Chapeau!

        /  
     2. Tinus Trekveer

      “Wel eens gekeken wat mevr. Casadei nog meer doet naast haar SP werk?”

      Nou vertel eens Frank.

        /  
     3. Tinus Trekveer

      ” door tienermeisjes met een gedragsstoornis te vergelijken met vrijwilligers van de SP”

      Hahahahaha, die Frank. Dat is hier helemaal niet gezegd. Die truuk uit de communistische hoek is al zo oud. Daar trapt niemand in hoor.

        /  
     4. Frank Bikker

      Zoals jij altijd zegt; Ga dat zelf eens uitzoeken.

        /  
   2. 1e Opziener

    Als u ook eens met bewoners gaat praten, zult u merken hoe vriendelijk en met respect er over vluchtelingen wordt gesproken.

    Zelf heb ik ook vluchtelingen gesproken. Zij mogen dan slecht of geen Nederlands spreken, maar van hun fatsoen en dankbaarheid kunnen wij als autochtonen nog wat leren. Een buurt verpaupert niet door vluchtelingen, maar door onverdraagzaamheid.

      /   Beantwoorden  / 
 2. Zeurhannes

  Weer één die op persoonlijke titel zegt dat de klagers die zich hebben geuit bij de SP totaal ongelijk hebben, behalve dat wegzetten van vuil bij de containers, maar dat volgens meneer Suer komen uit andere wijken, nadat hij natuurlijk zelf flink wat vuilniszakken heeft doorzocht om te kijken of dat dat waar is.
  In het rapport werd naar mijn weten ook niets gezegd over de Bolder en het buurtrestaurant. Er werd wel gezegd dat de bewoners over het algemeen tevreden waren over de woningen, maar ook dat zij vonden dat de woonomgeving achteruit ging. Vele bewoners zeiden ook dat soc woningen naar statushouders gingen en dat startende/ doorstromende Amstelveners geen kans kregen.
  Dit lieten de beide heren maar rusten , zodat de kaart van xenofobie stilzwijgend doorgeschoven werd naar de SP. Ook vergaten zij maar te vermelden dat zij als vooraanstaande leden van de PvdA en bbA indertijd hebben gestemd voor het NIET bouwen in de sociale woonsector of goedkope starterswoningen. Ook vergaten zij maar te vermelden dat mevrouw Casadei zelf bewoonster is van deze wijk. Ook hebben zij zich niet gemeld bij mevrouw Casadei om eens rond te de tafel te gaan zitten, zelfs nadat mevrouw Casadei dat had aangeboden, maar wat niet is ,kan nog komen zeggen we maar.

    /   Beantwoorden  / 
  1. 1e Opziener

   Goede reactie en je doet je naam geen eer aan :-)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.