Vrijwilligers in wijken gezocht voor ouderen

‘Amstelveenvoorelkaar’, een naam waaronder de Vrijwilligerscentrale Amstelland zich in Amstelveen presenteert, zoekt weer een aantal vrijwilligers om in de wijken hand en spandiensten te verlenen aan ouderen of mensen met een beperking.

In Randwijck iemand voor ‘praatcontact’ met een demente vrouw van 91, die graag ergens koffie gaat drinken en ‘regelzaken’ graag samen doen, omdat zij beperkt mobiel is. Mevrouw heeft de Ziekte van Alzheimer (1445).

In Elsrijk worden vrijwilligers gezocht voor vrouwen van respectievelijk 87 en 88 jaar. De eerste wil graag wekelijks met een vrijwilliger (M/V) boodschappen doen met de auto, in haar eigen tempo; zij is hartpatiënt en kan niet snel lopen. (1667). Ook in Elsrijk zoekt de organisatie een vrijwilligster die met een vrouw van 88 een wandelingetje maakt, een kopje koffie drinkt en af en toe een spelletje wil doen. Op dinsdag, donderdag of vrijdag. (1720)

In Kostverloren zoekt een vrouw van 72 een vrijwilligster van 35 jaar of ouder. De vrouw wil graag 1x per week in de middag of in het weekend iets gezelligs ondernemen. Als gevolg van enkele herseninfarcten is zij slecht ter been. Buiten loopt zij met een rollator of rijdt zij met een scootmobiel. Het is belangrijk, dat de vrijwilligster van honden houdt, want mevrouw is hondenoppas. (1754)

Een man van 72 in dezelfde wijk (Kostverloren) zoekt een schaak- of dam-maatje. Hij voelt zich vaak somber, moest veel inleveren van zijn fysieke gezondheid de laatste jaren en werd daardoor meer afhankelijk van zijn echtgenote. Maar hij fleurt op van contact met een ander. Zijn netwerk is klein geworden met de jaren. Ook door zijn ziekte zijn veel mensen afgevallen. (1760)

 Aanleunwoning

Een oudere dame woont zelfstandig in een aanleunwoning bij Klaasje Zevenster (Bankras) gaat steeds slechter lopen en komt er niet meer uit. Het zou heel fijn zijn als er zo nu en dan iemand met haar een rondje buiten wil lopen of naar het nabijgelegen winkelcentrum Bankrashof gaan. (1762).

In dezelfde wijk Bankras/Kostverloren zoekt een vrouw van 95 ook een vrijwilliger voor praatcontact en om samen te wandelen op maandag, dinsdag of woensdag. Zij houdt ook van spelletjes, zoals rummikup, kon heel goed borduren, maar dat lukt niet meer vanwege reuma en artrose. Mevrouw loopt nog zelfstandig, met een rollator en doet zelf haar boodschappen. Ze gaat ook wel eens naar theater of mee met een bus-uitstapje. Ze ziet er jong uit voor haar leeftijd. Haar zoon en dochter helpen wel, maar wonen niet in de buurt. (1757)

 KKP

In Keizer Karelpark zoeken twee vrouwen (74 en 63 jaar) vrijwilligers. Die van 74 wil praatcontact en hulp met het oppakken van hobby’s en het ondernemen van activiteiten buiten de deur. Tijd en dag in (eenmaal per week) in overleg met haar. (1705). Een vrouw van 63 in dezelfde wijk heeft behoefte aan contact met een leeftijdsgenoot om in gesprek te gaan, koffie te drinken of naar de markt te gaan. Zij is alleenstaand en heeft geen contact met familie. (1645)

Een vrouw van 87 jaar in Groenelaan zoekt een vrijwilliger voor de maandagmiddagen, vanaf 15 uur. Ze wil dan graag met de rolstoel naar Groenhof. (1513)

 Middenhoven

In Middenhoven zoeken twee vrouwen van 86 en 69 jaar vrijwilligers. De eerste wil samen een stukje wandelen. Na het overlijden van haar man raakte deze geboren Amstelveense in een isolement. Haar dochters wonen niet in de buurt en zijn ook niet in staat om haar regelmatig te bezoeken. Zij zoekt een vrijwilligster die samen met haar een straatje om wil en bijvoorbeeld bij het wijkcentrum een kopje koffie drinken. Iemand die haar kennis kan laten maken met de activiteiten die in de buurt voor ouderen plaatsvinden zodat ze wat contacten legt. Verder houdt mevrouw van borduren en het lezen van spannende boeken (Baantjer). Haar voorkeur gaat uit naar de maandag of dinsdag. (1755)

De vrouw van 69 zoekt een vrijwilliger die samen met haar wat zaken kan ordenen in de woning en door wie zij wat aanspraak heeft. Mevrouw is dol op koken en alles wat daarmee te maken heeft. Schriftjes met recepten, kookboeken, kooktijdschriften wil ze graag ordenen maar ze heeft de kracht niet. Ook moet er nog wat kleding worden opgeruimd en in kasten gedaan. (1761)

Regelmatig is er vraag naar vrijwilligers die, samen met een cliënt, boodschappen willen doen met de auto. Reacties: [email protected]

 

 

 

 

 

Lees ook:Buurthulpdienst zoekt weer vrijwilligers
Lees ook:Vrijwilligers gezocht voor hulp ouderen in wijken
Lees ook:Weer vrijwlligers in wijken gevraagd
Lees ook:Vrijwilligers gezocht voor gezelschap ouderen
Lees ook:Buurthulpdienst zoekt aantal vrijwilligers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.