Vluchtelingenplatform houdt iftar

Het Bewonersplatform Vluchtelingen Welkom Kronenburg, ooit de koepel van vrijwilligers voor de nooit volledig benutte en snel overbodig geworden noodopvang in een kantoorgebouw aan de Laan van Kronenburg, Pakt weer uit voor moslims. Donderdag 22 jhuni, in de laatste week van de Ramadan, houdt zij samen met IMFSA (internationale organisatie voor geneeskunde studenten) van het VU medisch centrum een Syrische iftar. Dat is dus een maaltijd die moslims mogen gebruiken na een dag te hebben gevast.

De bijeenkomst vindt plaats in het Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112 in Buitenveldert. ‘Het verbreken van het vasten begint bij zonsondergang om 22:10 uur’, meldt VWK. ‘Syrische vluchtelingen die vorig jaar nog in de Amstelveense noodopvang woonden, zorgen dan met assistentie van vrijwilligers voor een heerlijke iftar maaltijd’.

Vanaf 20:00 uur is er een programma, met een korte inleiding over de ramadan door enkele studenten, een muzikaal optreden door ex-’Kronenburger’ Badr, gedichten, een interview met enkele uit Syrië afkomstige vluchtelingen en informatie over nieuwe ontmoetingsactiviteiten van buurtbewoners en vluchtelingen die in Amstelveen en Buitenveldert wonen.

Er is dan ook gelegenheid met elkaar te spreken: vluchtelingen, statushouders, buurtbewoners, vrijwilligers en studenten. Iedereen is van harte welkom, ongeacht religie of levensovertuiging, meldt het platform.

 

Wie mee wil eten tijdens de iftar, kan zich opgeven door te mailen naar [email protected] Later in juli wordt er een BBQ en picknick georganiseerd in Amstelveen voor buurtbewoners, studenten, vluchtelingen en statushouders. Wie daarvan op de hoogte wil blijven, kan ook naar bewonersplatform VWK mailen.

 

Lees ook:Vluchtelingen café blijft na gestrande noodopvang
Lees ook:Vrijwilligers leeg pand vluchtelingen stoppen
Lees ook:Vrijwilligers vluchtelingen willen doorgaan
Lees ook:Bijeenkomst ‘welkom platform’ vluchtelingen
Lees ook:Café Welkom rond noodopvang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.