‘Eigenkracht’ en Amstelveenvoorelkaar samen

Vanaf maandag 19 juni kunnen bewoners van het Keizer Karelpark met al hun vragen over hulp van een vrijwilliger en vrijwilligerswerk terecht bij het spreekuur van het Eigen Kracht Team. Dat wordt gehouden van maandag t/m vrijdag van 10.00 – 11.00 uur in de Buurtkamer in het MOC gebouw aan de Lindelaan 75.

Op de wijkmarkt aan de Kastanjelaan 21 kan men vandaag – zaterdag 17 juni –  kennis maken met leden van het Eigen Kracht Team. Deze markt duurt van 10.00 – 15.00 uur.

Eigen Kracht Team

Dorien Mijksenaar van het team:  “Met het Eigen Kracht Team willen wij mensen helpen met het vinden van antwoorden op vragen en problemen. Het is een samenwerkingsverband van AanZ-Amstelland, de wijkcoach en de Buurtkamer. Het doel van Amstelveenvoorelkaar, het bij elkaar brengen van vraag in aanbod van vrijwillige hulp in de buurt, vinden wij een mooie aanvulling hierop.”

Amstelveenvoorelkaar

Amstelveenvoorelkaar, onderdeel van de Vrijwilligerscentrale, is de online marktplaats waar inwoners en organisaties uit Amstelveen elkaar kunnen vinden en helpen. Bijvoorbeeld met een klusje in huis, de boodschappen, vervoer, of door samen op stap te gaan. Bewoners die niet zo handig zijn met de computer, of bewoners die het fijn vinden dat er even iemand met hen meekijkt, kunnen naast de spreekuren op het Raadhuis, nu ook terecht bij het Eigen Kracht Team.  “We zijn heel blij met deze samenwerking. Zo brengen we Amstelveenvoorelkaar dichter naar de inwoners van Amstelveen”, zegt projectleider Margo Rijerkerk van Amstelveenvoorelkaar.

 

 

 

 

Lees ook:Buurthulpdienst wordt website voor hulp
Lees ook:Met bakfiets de wijk in…
Lees ook:Vita-teams op bakfiets wijken in
Lees ook:Beter Nederlands praten door Buurtkamer
Lees ook:Wijkverpleging geeft info in MOC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.