Weer vrijwlligers in wijken gevraagd

Er zijn weer vrijwilligers nodig voor de zich onder de naam ‘Amstelveenvoorelkaar’ presenterende buurthulp in de wijken van de Vrijwilligerscentrale. De verleent vrijwillige hulp aan ouderen of mensen met een beperking. Op één heer na, zijn het opnieuw vrouwen die hulp vragen. Zoals twee dames in Patrimonium, van wie er een (77) gezelschap zoekt voor een praatje en wandelingetje op maandag, donderdag of vrijdag (1674) en een andere (82) eenmaal per week boodschappen met iemand met een auto wil doen (1251). Er is in Patrimonium ook een man die iemand zoekt om gezellig een kopje koffie mee te drinken en een praatje te maken. Wegens beperkte sociale contacten komt hij nog maar weinig buiten en voelt hij zich geregeld eenzaam. (1733)

In Randwijck zoekt een vrouw van 91 een vrijwilliger voor praatcontact. Wensen: samen iets gezelligs doen, ergens koffie gaan drinken, zonodig ‘regelzaken’ samen doen, omdat zij beperkt mobiel is en de Ziekte van Alzheimer heeft (1445). Ook in Randwijck zoekt een dame van 75 een vrijwilliger die 1x per week met haar een halfuurtje wil wandelen in de buurt. Zij heeft fysiek een zware periode gehad en is nu weer op de been (1573).

Elsrijk

Vijf vrouwen in Elsrijk vragen om hulp. Een ervan (87) zoekt een vrijwilliger met auto (M/V) om boodschappen te doen in haar eigen tempo. Mevrouw is hartpatiënt en kan niet snel lopen (1667). Een dame van 88 zoekt een leuke vlotte vrijwilligster die met haar een wandelingetje maakt / kopje koffie drinkt en af en toe een spelletje wil doen op dinsdag, donderdag of vrijdag (1720). Een andere vrouw (72 in dezelfde wijk wil uitstapjes met iemand maken, winkelen, ergens lunchen of de markt bezoeken. \Voorkeur voor de dinsdag, woensdag of vrijdag. Haar mobiliteit is redelijk (1639).

Een alleenstaande vrouw (60) met een heel klein netwerk in Elsrijk zoekt een vrijwilliger om een klein stukje samen te lopen. Zij heeft een baan gehad, maar is nu arbeidsongeschikt. Zij houdt van handwerken en knutselen (b.v. 3d-kaarten maken). Mevrouw heeft veel lichamelijke klachten en weinig energie (1721). En dan is in dezelfde wijk de dame (60) die vrijwilligers zoekt om twee kamers te behangen en te verven (1721).

 Bankras

Een vrouw van 86 in Bankras/Kostverloren, zoekt een vrijwilliger voor de wekelijkse boodschappen. Haar voorkeur gaat uit naar de vrijdagmiddag, maar een andere dag mag ook. Mevrouw zit in een rolstoel en wil soms mee boodschappen doen. Liefst een vrijwilliger met auto (1725).

 Keizer Karelpark

In Keizer Karelpark zoekt een slechtziende vrouw van 81 een vrijwilligster, die op dinsdag (bij voorkeur ’s morgens) een wandeling of uitstapje (bijvoorbeeld naar een terrasje) met haar wil maken, bij slecht weer een gesprekspartner wil zijn. en samen boodschappen kan doen. Zij gebruikt voor buiten een rollator en heeft een pasje voor de regiotaxi (1723). Ook in Keizer Karelpark zoekt een dame van 51 een vrijwilliger, die regelmatig boodschappen voor haar wil doen. Wegens ziekte kan zij dit niet zelf (1546).

 Groenelaan

In Groenelaan zoekt een vrouw (84) een vrijwillig(st)er voor sociaal contact én voor ondersteuning bij het gebruik van de i-pad. Ook zou ze graag willen Skypen met familie in het buitenland en eens naar een tuincentrum gaan. Mevrouw is vergeetachtig en haar zicht wordt steeds minder. Rustig iemand, die initiatief toont. Eenmaal per 14 dagen is voldoende (1628). Ook in Groenelaan een vrouw van 87 die een vrijwilliger met auto zoekt om wat uitstapjes (liefst op dinsdag) te maken. Bijvoorbeeld naar Groenhof, Stadshart of Gelderlandplein. Bij mooi weer vindt ze het ook gezellig om iets te gaan drinken op een terrasje. Mevrouw krijgt een inklapbare rolstoel. (1513)

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met team Amstelveenvoorelkaar via 06-22691437. Of via e-mail: [email protected]

 

Lees ook:Vrijwilligers gezocht voor hulp ouderen in wijken
Lees ook:Buurthulpdienst zoekt weer vrijwilligers
Lees ook:Buurthulpdienst zoekt weer vrijwilligers
Lees ook:Buurthulpdienst zoekt weer vrijwilligers
Lees ook:Vrijwilligers gezocht voor hulp aan bejaarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.