Evert van Gelderen overleden

Evert van Gelderen. Foto: amstelveenweb.com

“Er is een aimabel man met een lentebries heen gegaan”, meldt het reactieteam van de site mijnAmstelveen. Vorige week werd de op 21 maart overleder Evert van Gelderen overleden op 69-jarige leeftijd. Na een dutje in zijn stoel werd hij noiet meer wakker. Hij schreef voor de buurtkrant van Groenelaan, De Groene Specht.

Lange tijd maakte hij ook verkiezingsspecials van de Wijkkrant, met informatie van en over de collegekandidaten van alle politieke partijen. Van 1998 tot 2006 nam hij deel aan het wijkplatform Groenelaan, de wijk waar hij woonde. De laatste 10 jaar was hij ook actief op het Internet. Hij nam zitting in de webredactie van Buurtpersbureau.nl en was de laatste jaren als bestuurslid en redactie betrokken bij mijnAmstelveen.nl. “Fel kon Evert zijn, wanneer er onrecht in het spel was, zijn pittige reacties op Dichtbij.nl gaven stof tot nadenken en debat”, zegt de redactie van mijnAmstelveen.

Sinds 2005 was Van Gelderen actief als vrijwilliger bij de Buurthulpdienst. Hij wandelde met (zeer) oude mensen. Voor zijn maatschappelijke betrokkenheid ontving hij in 2012 de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

 

 

Lees ook:Stichting ‘Mijn Amstelveen’ komt met eigen nieuwswebsite
Lees ook:Opmaak ‘Mijn Amstelveen’ verbeterd
Lees ook:Ex-wethouder Piet Heemskerk overleden
Lees ook:‘Overheden verdienen geen schoonheidsprijs in golfbaanzaak’
Lees ook:Stevens weer kandidaat voor Statenverkiezingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.