Lang thuis wonen vergroot jachtgebied criminelen

Hoewel woninginbraken er minder voorkomen dan gemiddeld in Amstelveen, zijn ouderen in Bankras-Kostverloren vaal slachtoffers van onder meer babbeltrucs van criminelen. Dat zei een der wijkagenten woensdag in een bijeenkomst van het wijkplatform.

In de wijk wonen relatief veel ouderen. De politie constateert dat sociale problemen met hen toenemen als gevolg van het op langer zelfstandig wonen gerichte overheidsbeleid.

In Westwijk floreren overigens dieven die zich schuldig maken aan woninginbraken. Vrijwel dagelijks vindt er één in Amstelveen plaats, maar Bankras steekt daar gunstig bij af, meldden de wijkagenten.

Maar die voegde er aan toe dat het langer zelfstandig wonen van ouderen, in feite het jachtterrein van criminelen werd vergroot. Ouderen vormen een voor hen gemakkelijke doelgroep.

 

 

Lees ook:Ouderen wonen niet toekomstbestendig
Lees ook:CDA wil lening ouderen voor zelfstandig wonen
Lees ook:CDA wil subsidie voor boodschappenbus
Lees ook:Vergadering wijkplatform Bankras
Lees ook:Wijkvergadering voor Bankras

2 reacties op “Lang thuis wonen vergroot jachtgebied criminelen

 1. Frank Bikker

  Goh, onze vooruitziende beleidsmakers hadden dit natuurlijk helemaal niet voorzien. Geef die leegstaande verzorgingsflats maar weg aan die zielige studenten, jongens. Hoe lang staat Olmenhof nu al niet leeg en een gedeelte van het Huis a/d Poel? Toppie hoor. En nog ziet de geriatrische bio-industrie kans er een puinhoop van te maken, maar troost je we gaan het onderzoeken volgens wethouder Raat.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tinus Trekveer

   Volgens mij verwart Bikker het een en ander.
   Het gaat hier over criminelen en niet over geriatrie, zielige studenten (Axel?). En wat in hemelsnaam is een “geriatrische bio-industrie”?

   Oh, wacht het is na 14:00 uur. Nu maar even je slaapje gaan doen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.